چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

کوله‌پشتی به ۱۲ شرط


کوله‌پشتی به ۱۲ شرط

اگر یک روز صبح از در مدرسه وارد شوید، رنگین‌کمانی از کوله‌پشتی‌های رنگی و بزرگ و کوچک را خواهید دید. ولی آیا می‌دانید کودکان و والدینشان باید چه معیارهایی را برای خرید این …

اگر یک روز صبح از در مدرسه وارد شوید، رنگین‌کمانی از کوله‌پشتی‌های رنگی و بزرگ و کوچک را خواهید دید. ولی آیا می‌دانید کودکان و والدینشان باید چه معیارهایی را برای خرید این کوله‌پشتی‌ها در نظر بگیرند؟ ۱۲ نکته زیر را درباره استفاده مناسب از کوله پشتی به خاطر بسپارید...

۱) هر دو بند کوله‌پشتی‌تان را به شانه بیندازید تا وزن آن بهتر توزیع شود و در حالت متقارن و هم‌تراز مناسبی قرار گیرد. استفاده از یک بند به تنهایی، یک سمت بدن را مجبور به تحمل همه سنگینی می‌کند.

۲) هنگام به شانه انداختن و یا جابه‌جایی کوله‌پشتی روی دوشتان، دقت کنید ستون مهره‌ها اندام‌تان را پایدار نگه دارد و بیش از حد نپیچد. کوله‌پشتی را روی قوی‌ترین ماهیچه قسمت میانی پشت قرار دهید تا به سمت قسمت پایین بدن کشیده نشود.

۳) بندهای کوله‌پشتی کودکان را طوری تنظیم کنید تا دانش‌آموز بتواند کوله را به آسانی بر پشتش بیندازد و یا بردارد و دستانش را آزادانه حرکت دهد، البته بندها خیلی گشاد و شل هم نباشند. برای تامین این هدف باید کوله پشتی را خریداری کنید که بندهایش قابل تنظیم باشد.

۴) بار کوله‌پشتی نباید بیشتر از ۱۰ تا ۱۵ درصد وزن بدن باشد. به فرزندتان توصیه کنید فقط وسایلی را در کوله خود جای دهد و با خود به مدرسه ببرد که در آن روز به آنها نیاز دارد. سنگین‌ترین وسایل مانند کتاب‌های قطور باید به کمر و پشت نزدیک‌تر باشند، تا از کشش و درد ماهیچه‌ها و مشکلات دیگر پیشگیری شود.

۵) بهتر است بخش عقبی کوله‌پشتی و همچنین شانه‌ها، لایه‌گذاری شده باشند تا فشار وارد بر پشت و شانه‌های کودک کاهش یابد.

۶) کوله‌پشتی باید در بخش کمر و قفسه سینه دارای بند باشد تا بخشی از سنگینی، از پشت وشانه‌ها به مفاصل ران و جلوی تنه منتقل شود.

۷) کوله‌پشتی بهتر است یک بند هم برای بستن دور کمر داشته باشد تا کیف در قسمت پشت کودک به صورت ثابت قرار گیرد و بر اثر وزن وسایل موجود در آن در هنگام راه رفتن کودک به این سو و آن سو پرتاب نشود.

۸) بهتر است کوله‌پشتی جیب‌ها و جاهای متعددی داشته باشد تا وسایل در بخش‌های گوناگون آن جاسازی شده و بار در آن پخش شود و کودک شما بتواند به آسانی به وسایل دسترسی داشته باشد.

۹) کوله‌پشتی که در آن شب‌نما به کار رفته باشد می‌تواند کودکان را در تاریکی شب و تاریک روشن غروب به چشم رانندگان بیاورد.

۱۰) بند کوله‌پشتی باید پهن باشد. پهن بودن باعث می‌شود وزن آن در سطح وسیع‌تری از شانه پخش شود و بنابراین کتاب‌ها و دفترها فشار کمتری را بر شانه وارد کنند، اگر این بند پهن از جنس اسفنج باشد، از آسیب شانه‌ها پیشگیری می‌کند.

۱۱) کوله‌پشتی نسبت به کیف دستی انتخاب بهتری برای دانش‌آموز است چون وزن کیف به صورت متقارن روی هر دو شانه وارد می‌شود و سپس بر تمام بدن پخش می‌شود. کیف‌های دستی براساس راست دست یا چپ دست بودن کودک همواره با یک دست حمل شده و بنابراین بر عضلات یک دست و ستون فقرات فشار زیادی وارد می‌شود. البته کوله‌هایی که یک بند دارند نیز درست مانند همان کیف دستی بر عضلات و استخوان‌ها فشار وارد می‌کنند. اگر قرار است از کیف دستی و کیف‌های یک‌بند استفاده شود، به فرزندتان توصیه کنید که به طور مرتب دست و یا شانه خود را که کیف را حمل می‌کند، عوض کند.

۱۲) وسایل را منظم در کوله‌پشتی بچینید، به شکلی که با دویدن و راه‌رفتن جابه‌جا نشود. جابه‌جایی موجود در کوله‌پشتی موجب جابه‌جایی مداوم مرکز ثقل شده و بر بدن کودک فشار می‌آورد.

دکتر گلرخ ثریا