شنبه, ۲۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 8 February, 2025
وقتی که زنان، مجبور به کار کردن می شوند
![وقتی که زنان، مجبور به کار کردن می شوند](/web/imgs/16/1/s9u761.jpeg)
مشکلات اقتصادی و به تبع آن هزینه های سرسام آور زندگی از یک طرف و تجملگرایی، چشم و هم چشمی و احساس استقلال مالی داشتن از طرف دیگر، از جمله عواملی است که باعث شده تعداد بی شماری از خانم ها همپای آقایان در سازمان ها، ادارات و شرکت های دولتی و خصوصی، کارگاه ها و حتی در مغازه ها به عنوان کارمند و فروشنده کار کنند.
صبح زود که برای رفتن به محل کار، از منزل خارج می شویم، می بینیم مردم، به خصوص خانمها، چگونه با شتاب بسیار و نگرانی و اضطراب برای استفاده از سرویس ایاب و ذهاب ادارات یا اتوبوس شرکت واحد، مترو و دیگر وسایل نقلیه در تکاپو هستند. در این میان، برخی از خانم های شاغل، فرزندان معصوم خود را که در حسرت خوابند، با خود به همراه دارند و بیشتر آنان که در سازمان ها و ادارات دارای امکانات، مشغول کار هستند، کودک خود را به مهدهای کودک آن واحد ها می سپارند و برخی دیگر که از این گونه امکانات بی بهره اند، به دلیل مشکلات مالی، اقتصادی و... دلبندان خود را به مادر بزرگ و خاله و.. می سپارند که در این راستا، حداقل این زیان را دارد که کودکان دچار کمبود خواب و کمبودهای عاطفی می شوند.
بدتر از همه اینکه برخی از خانمها اصلا علاقه ای به کارکردن در خارج از منزل ندارند، اما به اجبار و اصرار شوهران خود، مجبور به کار کردن در خارج از منزل و پرداخت تمام و کمال حقوق ماهیانه به آن ها هستند. متاسفانه، در کمال ناباوری، چنین آقایانی، همسران خود را فقط برای درآمد آن ها و کمک و مساعدتی که می توانند در خانواده بر عهده داشته باشند، می خواهند تا بتوانند در مجموع با استفاده از اندوخته های همسر کارمند خود، زندگی تقریبا بهتر و راحت تری داشته باشند! ولی آیا این کار که خود جای بحث و بررسی دارد، باید به قیمت آزار و ایجاد نارضایتی همسران آنان باشد؟! خانم هایی که در طول روز، خارج از منزل کار می کنند، به علت مشغله کاری و به خصوص آن هایی که با کارهای حساس تر و سنگین تری رو به رو هستند، دچار تنش های عصبی در محیط کار و منزل می شوند.
در اینجا وظیفه مردان به عنوان مدیران خانه این است که با برخی واقعیت ها کنار بیایند و با آگاهی و شناخت از روحیات جسمی و روانی همسران خود، آن ها را بهتر درک کنند و پی به مشکلات و سختی های کار آنان ببرند و از زن فقط به خاطر پول یا رفع کمبودهای اقتصادی یا هوای نفسانی استفاده نکنند. می توان با توافق و تفاهم و با احساس دلگرمی بیشتر زن را به کارهای دلخواهش گماشت و از درآمد حاصل از دسترنج خود، زندگی شرافتمندانه و آبرومندانه ای به دور از هرگونه تجملگرایی و چشم و هم چشمی داشت و نقشه یک زندگانی سرشار از نشاط و شادابی بیشتر را برای خود ترسیم کرد.
نویسنده : علی اکبر فرقانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست