پنجشنبه, ۲۷ دی, ۱۴۰۳ / 16 January, 2025
مجله ویستا

خواص درمانی باقلا


خواص درمانی باقلا

باقلا گیاهی است علفی و یک ساله که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر می رسد.
برگهای آن متناوب و مرکب است که دارای برگچه هایی بشکل تخم مرغ است. گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه …

باقلا گیاهی است علفی و یک ساله که ارتفاع آن تا ۸۰ سانتیمتر می رسد.

برگهای آن متناوب و مرکب است که دارای برگچه هایی بشکل تخم مرغ است. گلهای باقلا درشت و سفید که دارای لکه های سیاه و یا بنفش است.

میوه آن که همان باقلا است دارای غلافی پوشیده از کرک به طول تقریبا ۱۲ سانتیمتر است. در هر غلاف تعدادی دانه قرار دارد. گل و شاخه گلدار، میوه و تخم باقلا مصارف طبی دارند.

ترکیبات شیمیایی

باقلا دارای ماده ای بنام فیتینPhytine است که بسیار مغذی است و تقویت کننده بدن است.

این ماده کلسیم بدن را تامین می کند باقلا غذای خوبی است برای دوران نقاهت.

خواص داروئی

باقلا از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و گل آن گرم است.

دم کرده گل باقلا ضد تشنج و ادرار آور است، سنگ کلیه را دفع می کند، برای ورم مثانه مفید است و اثر خوبی در رفع رماتیسم دارد. از جوشانده باقلا برای درمان نقرس استفاده کنید، باقلا را اگر با آب سرکه و آب بپزید و با پوست بخورید اسهال مزمن را درمان می کند، برای رفع گرفتگی صدا باقلا را با روغن بادام و قند مخلوط کنید و بخورید، ضماد باقلا جوش و کورک را می رساند و چرک را خارج می کند، برای درمان تکرر ادرار مناسب است، برای رفع التهاب و درد نوک انگشتان و ناخن مفید است.

مضرات

باقلا در بعضی از اشخاص تولید نفخ و سنگینی سر معده می کند. برای جلوگیری از این عوارض باید ابتدا باقلا را پوست کنده و بجوشانید و آب آن را دور بریزید. سپس به آن مقداری آب اضافه کرده و بعد از پختن با روغن بادام و ادویه گرم مانند دارچین و فلفل بخورید.

مصرف باقلای تازه ممکن است تولید مسمومیت و حساسیت شدید بکند که گاهی موجب مرگ می شود بنابراین باید در خوردن باقلای تازه و خام احتیاط کنید. مخصوصا ا شخاصی که به باقلای تازه حساسیت دارند.