چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
مجله ویستا

۱۰ عادت میلیاردهای خودساخته


۱۰ عادت میلیاردهای خودساخته

آن ها بزرگ فکر می کنند, اهل ریسک هستند, تمرکز دارند و

چه کارهایی باعث می‌شود بعضی‌ها میلیاردر شوند؟ بردن بلیت بخت آزمایی؟ شانس یا ارث و میراث؟ البته با این موارد هم می‌شود ثروتمند شد اما به جز این‌ها راه‌های دیگری هم برای پول‌دارشدن هست.

با «موفقیت» این هفته همراه شوید تا ۱۰ عادت میلیاردرهای خودساخته را با هم مرور کنیم... .

۱) آن‌ها صرفه‌جو هستند

بر خلاف تصور رایج، افراد پول‌داری که می‌شناسم، ارزان‌ترین و کم‌خرج‌ترین انسان‌ها هستند. آن‌ها ماشین‌های دست دوم و قابل اعتماد می‌خرند. به‌طور مثال و طبق تحقیق‌های انجام شده، ماشین مورد استفاده‌ی بیش‌تر میلیونرها تویوتاست، نه مرسدس بنز و BMW.

آن‌ها کم‌تر پول غذا می‌دهند و بیش‌تر خودشان غذا درست می‌کنند. آن‌ها از پول‌شان برای پول‌سازی استفاده می‌کنند. شما نمی‌توانید پولی را که برای سرمایه‌گذاری نیاز دارید به‌دست آورید، اگر مدام در حال خرج کردن باشید.

ممکن است سرمایه‌گذاری در بازار بورس و سهام برای شروع یک تجارت مناسب باشد ولی میلیاردرها ریسک‌های حساب‌شده را ترجیح می‌دهند. ریسک‌هایی که پاداش موفقیت در آن خیلی بیش‌تر از قیمت شکست آن‌هاست و شانس موفقیت آن‌ها به‌طور قابل قبولی بالاست.

۲) بزرگ فکر می‌کنند

آن‌ها خیلی قبل از این‌که به هد‌ف‌شان برسند، می‌دانند که می‌خواهند به کجا برسند. خیلی بیش‌تر از این‌که به سود چند درصد سالیانه‌ی پول‌شان فکر کنند، این آرزو را دارند که برای خودشان کار کنند. آن‌ها به هزاران مشتری فکر می‌کنند، نه صدتا.

۳) حساب‌شده ریسک می‌کنند

ممکن است سرمایه‌گذاری در بازار بورس و سهام برای شروع یک تجارت مناسب باشد ولی میلیاردرها ریسک‌های حساب‌شده را ترجیح می‌دهند. ریسک‌هایی که پاداش موفقیت در آن خیلی بیش‌تر از قیمت شکست آن‌هاست و شانس موفقیت آن‌ها به‌طور قابل قبولی بالاست.

۴) اهل ارتباطات‌اند

خیلی به ندرت پیش می‌آید آدم پول‌داری را ببینید که تنها باشد. آن‌ها شبکه‌ی قدرتمندی از افراد را در زمینه‌های مختلف زندگی‌شان می‌سازند. آن‌ها می‌دانند که کارمند بعدی یا مشتری یا شریک بعدی‌شان می‌تواند در هر نقطه‌ای از دنیا باشد.

۵) به جای وام گرفتن، پول ذخیره می‌کنند

آن‌ها اثر مخرب بدهی‌ها و وام‌ها را می‌دانند و در همه حال از آن‌ها پرهیز می‌کنند. در عوض ذخیره می‌کنند و سرمایه‌گذاری می‌کنند تا بتوانند خودشان علایق‌شان را به‌دست آورند.

۶) تمرکز دارند

آن‌ها با بی‌قراری در راستای رسیدن به اهداف‌شان به هر قیمتی کار می‌کنند. فرق بین آدم‌های رؤیایی و آدم‌هایی که عمل می‌کنند، تعداد رؤیاهای‌شان نیست بلکه تفاوت آن‌ها در چگونه تمرکز کردن روی به واقعیت پیوستن بهترین رؤیاهای‌شان است.

۷) دست به آب و آتش می‌زنند

آن‌ها هر کاری را که لازم است انجام می‌دهند. بیش‌تر داستان‌هایی که موفقیت نتیجه‌ی آن بوده در مورد افرادی است که به‌طور باو ر نکردنی در راه رسیدن به هدف‌شان فداکاری کرده‌اند.

از خوابیدن در ماشین و محل کارشان گرفته تا گذشتن از روابط شخصی‌شان در راه تحصیل یا ساختن یک موقعیت شغلی. میلیاردرها رسیدن به خشنودی و سربلندی‌های‌شان را به تأخیر نمی‌اندازند. آن‌ها زحمت زیادی را متحمل می‌شوند.

۸) همیشه در حال یاد گرفتن هستند

آن‌ها همیشه میل به آموختن دارند و برای‌شان مهم نیست چگونه و از کجا یاد بگیرند. آن‌ها از همه چیز درس می‌گیرند و در راه رسیدن به هدف‌شان از آن استفاده می‌کنند.

۹) رهبری می‌کنند

این خصوصیتی است که افراد را قادر می‌کند تا بتوانند میلیاردر شوند و پول به‌دست آورند و البته این خصوصیت هم برمی‌گردد به تصمیمی که آن‌ها برای ثروتمند شدن گرفته‌اند. راه حل میلیاردرها برای رسیدن به حد بالایی از پول، ساختن راهی جدید است، نه دنباله‌روی دیگران. این خصیصه، آن‌ها را در مقام یک رهبر قرار می‌دهد.

از خوابیدن در ماشین و محل کارشان گرفته تا گذشتن از روابط شخصی‌شان در راه تحصیل یا ساختن یک موقعیت شغلی. میلیاردرها رسیدن به خشنودی و سربلندی‌های‌شان را به تأخیر نمی‌اندازند. آن‌ها زحمت زیادی را متحمل می‌شوند.

۱۰) بخشنده‌اند

این خصوصیت میلیاردرهای خودساخته است. آن‌ها ارزش بخشندگی را در راهی که رفته‌اند، درک کرده‌اند در حالی که خیلی‌ها تصوری دیگر از آن‌ها دارند.

● میلیاردرهای وطنی

واقعیت این است که هیچ‌کس به راحتی راضی نمی‌شود بگوید من پول‌دارم! حالا چرا، نمی‌دانیم ولی بیش‌تر افراد راغب‌اند بگویند که نه تنها پول‌دار نیستند، که بی‌پول و مستمند هم هستند. اما هر از گاهی فهرستی از این افراد متمول، سوژه‌ی روزنامه‌ها و مجله‌ها می‌شود.

بعضی‌ها صدای‌شان درمی‌آید و اعتراض می‌کنند و بعضی دیگر، سرشان را بالا می‌گیرند و خیلی راحت این عنوان را می‌پذیرند چون این پول را با زحمت فراوان به‌دست آورده‌اند. یکی از آخرین گزارش‌ها در این زمینه، گزارشی بود که سایت عصر ایران منتشر کرد و در آن، فهرستی از پول‌دارترین ایرانی‌ها را جمع‌آوری کرده بود. اسامی‌ای که در این‌جا می‌بینید، مربوط به پنج نفر اول همان فهرست است.

۱) علاء میر محمد صادقی

۷۹ سال دارد و متولد اصفهان است. او رئیس انجمن صنایع و معادن گچ کشور، رئیس خانه‌ی معدن کشور و... و هم‌چنین عضو هیئت رئیسه‌ی اتاق تهران است.

۲) شاهرخ ظهیری

۸۰ ساله است و نایب رئیس اتاق‌های مشترک ایران و روسیه، ایران و استرالیا، ایران و ارمنستان و کشورهای عربی حوزه‌ی خلیج فارس و... و پیشگام صنایع غذایی در کشور و بنیان‌گذار کارخانه‌های مهرام.

۳) سیدحمید حسینی

۵۲ ساله است و اهل رفسنجان. رئیس هیئت‌مدیره‌ی گروه بین‌المللی مذاکرات و مدیرعامل شرکت پالایشگاه نفت سروش و ...

۴) محسن خلیلی عراقی

متولد ۱۳۰۸ است. در تهران متولد شده. رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت بوتان است، رئیس هیئت‌مدیره‌ی انجمن مدیران صنایع ایران و... و هم‌چنین رئیس هیئت‌مدیره‌ی انجمن صنفی کارفرمایان توزیع‌کننده‌ی گاز مایع ایران.

۵) مهدی جاریانی

۶۲ ساله است و مدیرعامل شرکت‌های پاکسان، انتباه، تولی پرس، پخش عظیم، کالای مصرفی، تولید مواد اولیه داروپخش (تماد) و ...