پنجشنبه, ۱۳ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 2 May, 2024
فواید چای
چای میتواند تنوع خوبی برای طرفداران پروپاقرص قهوه باشد. آسیاییها قرنهاست که از فواید نوشیدن چای سبز برای سلامتی بهره بردهاند. در حال حاضر، مطالعات علمی ثابت کردهاند که از حدود چهار هزار سال پیش در فرهنگ عامه و نیز در فرهنگ پزشکی از خواص چای برای رسیدن به سلامتی و حفظ آن استفاده بسیار شده است.
● چای سبز
اخیراً اثبات شده است که چای سبز در مقایسه با پلیفنولهای (Polyphenols) شناخته شده در ویتامینهای آنتیاکسیدان مانند E و C مصونیت بسیار بیشتری را در مقابل رادیکالهای آزاد ایجاد میکند. همچنین چای سبز به عنوان یک آنتیاکسیدان در حدود ۶ درصد از چای سیاه مؤثرتر است.
چای سبز از طریق قراردادن برگ چای سیاه تازه چیده شده در معرض بخار ملایم تولید میشود، در حالی که برای تولید چای سیاه برگهای چای اکسیده میشوند که اینکار موجب نابودی برخی از ترکیباتی میگردد که دارای اثرات آنتیاکسیدانی و ضد سرطانی میباشند (این ترکیبات در چای سبز باقی میمانند).
سرطانهای دستگاه گوارش مانند سرطان معده، روده کوچک، لوزالمعده و سرطان روده بزرگ از انواع سرطانهایی هستند که چای سبز در جلوگیری از بروز آنها بیشترین تأثیر را از خود نشان داده است. همچنین، کاهش ریسک بروز سرطانهای ریه، پروستات، مثانه و سرطان پوست را نیز میتوان به عنوان دیگر فواید نوشیدن چای سبز برشمرد.
● فواید دیگر
▪ کاهش کلسترول:
پژوهشگران دریافتهاند که نوشیدن چای سبز میتواند باعث کاهش کلسترول بد خون گردد، و اینکه کسانی که از چای سبز استفاده میکنند میتوانند تقریباً دو برابر افراد دیگر (که از چای استفاده نمیکنند) غذاهای حاوی کلسترول استفاده کنند، ولی در عین حال مقدار کلسترول خونشان در مقایسه با افراد دیگر یکسان باقی بماند. این نکته میتواند برای بدنسازانی که در خارج از فصل مسابقات مقادیر زیادی از غذاهای با کلسترول بالا مصرف میکنند بسیار حائز اهمیت باشد.
چای سبز بارها مورد آزمایش قرار گرفته، و این مسأله اثبات شده است که میتواند در کاهش فشار خون و نیز بهبود وضعیت قربانیان حملات قلبی بسیار سودمند باشد.
▪ کاهش قند خون
بیماران دیابتی میتوانند با نوشیدن چای شاهد کاهش قند خونشان باشند. ممکن است شما از قبل با روشهای رژیمی کنترل قند خون آشنایی داشته باشید، ولی با افزودن چای به رژیم خود میتوانید همیشه قند خونتان را ثابت نگه دارید.
▪ مقابله با عوامل ویروسی و باکتریایی
مشاهده شده است که چای سبز مانع از گسترش بیماریها میگردد. برخی ترکیبات موجود در چای (tea catechins) چنان خواص ضد ویروسی و ضد باکتریایی قوی دارند که باعث میشوند چای در درمان هر چیزی (از پوسیدگی دندان گرفته تا ایدز) مؤثر واقع شود.
از میان دیگر فواید چای میتوان به طور خلاصه به موارد زیر اشاره کرد:
▪ بهبود ساختار خونی
▪ جلوگیری از بروز آرتروز و پوکی استخوان
▪ بهبود ساختار استخوانی
▪ جلوگیری از ایجاد لختههای خطرناک خونی
▪ جلوگیری از بروز دیابت نوع ۲ و کمک به درمان آن
▪ مفید برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون
▪ جلوگیری از بروز مشکلات تنفسی
▪ سوزاننده کالری:
از آنجا که چای سبز در کنترل وزن مؤثر است، باید همیشه به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم مصرف گردد. چای سبز باعث افزایش مصرف انرژی گشته و با استفاده از خواص ترموژنیکی که دارد، موجب افزایش نرخ چربیسوزی میگردد.
● ویتامینها و مواد معدنی
▪ ویتامینهای موجود در چای
ـ ویتامین B۱ (تیامین): با تبدیل غذا به انرژی در تولید انرژی دخالت مستقیم دارد. باعث افزایش اشتها و بهبود فرآیند هضم غذا گردیده و برای رشد و تولید مثل ضروری است.
ـ ویتامین B۲ (ریبوفلاوین): مفید در سلامت پوست، چشمها، سیستم عصبی و متابولیسم انرژی
ـ ویتامین B۶: به آزادسازی انرژی از غذا کمک کرده و متابولیسم پروتئین را افزایش میدهد.
ـ ویتامین C: در درمان زخمها و بهبود شکستگیها مؤثر است. همچنین، با برخی از عفونتهای ویروسی و باکتریایی شایع مقابله میکند.
ـ ویتامین K: از لختهشدن خون جلوگیری کرده و به ایجاد متابولیسم استخوانی کمک میکند.
ـ کاروتن: طی فرآیند هضم به ویتامین A تبدیل میشود. در سلامت پوست و تقویت بینایی مؤثر است.
ـ فولیک اسید: کمک به شکلگیری سلولهای قرمز خون و ژنها
مواد معدنی (چای سرشار از مواد معدنی است)
ـ منگنز: برای رشد و نمو بدن حیاتی است.
ـ پتاسیم: برای حفظ ضربان قلب منظم و عادی ضروری میباشد.
ـ روی: در فرآیند تولید مثل مؤثر بوده و به التیام زخمها کمک میکند.
ـ فلورین: از دندانها محافظت کرده و باعث تقویت استخوانها میگردد.
پلیفنولها (چای سرشار از مواد آنتیاکسیدان میباشد)
ـ فلاونویدها و کاتچینها (یک ترکیب شیمیایی که از برخی گیاهان استخراج شده و از نظر شیمیایی وابسته به فلاونها میباشد: (CATECHINS) هر دو از ترکیبات پلیفنولیک هستند که با عوامل ایجاد بیماریها قلبی و رادیکالهای آزاد سرطانزا مقابله میکنند.
با توجه به مطالب ذکر شده در این مقاله و دیگر تحقیقات به عمل آمده در خصوص اثرات چای، چنین به نظر میرسد که مصرف مداوم و به اندازه چای در رژیم روزانه میتواند در درمان بسیاری از بیماریهای ریز و درشتی که گریبانگیر افراد جامعه است، بسیار مؤثر باشد. از طرف دیگر، ورزشکارانی که تمرینات شدیدی را دنبال میکنند نیز باید در رژیم روزانه خود جای خاصی برای چایباز کنند تا از اثرات بیشمار آن بینصیب نمانند.
http://tansaz.blogfa.com
آریان
نمایندگی زیمنس ایران فروش PLC S71200/300/400/1500 | درایو …
دریافت خدمات پرستاری در منزل
pameranian.com
پیچ و مهره پارس سهند
خرید بلیط هواپیما
ایران رژیم صهیونیستی آمریکا روز معلم رهبر انقلاب معلمان بابک زنجانی مجلس شورای اسلامی مجلس خلیج فارس دولت دولت سیزدهم
تهران زلزله آتش سوزی شهرداری تهران پلیس آموزش و پرورش قوه قضاییه سیل بارش باران فضای مجازی سلامت سازمان هواشناسی
قیمت خودرو بازار خودرو خودرو قیمت دلار قیمت طلا دلار بانک مرکزی ایران خودرو سایپا کارگران تورم قیمت
فیلم سینمایی مسعود اسکویی تلویزیون رضا عطاران سریال سینمای ایران سینما رسانه ملی دفاع مقدس فیلم
دانشگاه علوم پزشکی انتخاب رشته مکزیک
فلسطین غزه جنگ غزه اسرائیل حماس روسیه چین نوار غزه ترکیه عربستان یمن اوکراین
پرسپولیس فوتبال استقلال سپاهان تراکتور باشگاه استقلال لیگ برتر ایران رئال مادرید لیگ قهرمانان اروپا بایرن مونیخ لیگ برتر باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی همراه اول دبی اینستاگرام اپل گوگل تبلیغات وزیر ارتباطات ناسا
خواب فشار خون کاهش وزن دیابت بیماری قلبی ویتامین کبد چرب قهوه