دوشنبه, ۱ مرداد, ۱۴۰۳ / 22 July, 2024
حساسیت به خوردنیهای خوشمزه
![حساسیت به خوردنیهای خوشمزه](/web/imgs/16/18/spljk1.jpeg)
آلرژی غذایی شرایطی است که بدن فرد نسبت به برخی از مواد غذایی یا افزودنیهای موجود در آن نظیر مواد رنگدهنده، طعمدهنده، نگهدارنده، جلوگیریکننده از فساد یا حتی آفتکشها، واکنشی نامطلوب نشان میدهد.
در چنین شرایطی سیستم ایمنی بدن تحریک شده و علائمی را به وجود میآورد که به آن «علائم آلرژی» گفته میشود. این در حالی است که ممکن است همین مواد غذایی برای فرد دیگری کاملا بیضرر باشد. با آن که علائم آلرژی ممکن است در هر سن و جنسی بروز کند، ولی شروع این علائم معمولا در ۳ سال ابتدایی زندگی است.
کودکانی که قبل از ۲ سالگی از شیر مادر محروم میشوند یا غذاهای جامد پیش از موعد به آنها داده میشود، کاندیدای خوبی برای ابتلا به آلرژی در بزرگسالی هستند. از مهمترین مواد غذایی آلرژیزا میتوان به توت فرنگی، بادمجان، شیر، گوجهفرنگی، انواع فلفل، سیر، بادام زمینی، ماهی، تخممرغ، هلو، شکلات، تمشک و ذرت اشاره کرد که در این میان تخممرغ، بادام زمینی و شیر از همه مهمتر و حدود دوسوم از کل مواد آلرژیزای غذایی را شامل میشوند. از دیگر علل بروز حساسیت غذایی میتوان به مواردی مانند مشکلات گوارشی و انگلی، استرس، مسمومیت غذایی، پرخوری و کمخوری نیز اشاره کرد.
علائم آلرژی غذایی: معمولا این علائم بعد از چند دقیقه یا حداکثر تا ۲ ساعت بعد از صرف غذا بروز میکند و بعد از هر بار مصرف غذای آلرژیزا، تشدید میشود. علائم آلرژی غذایی در پوست، دستگاه تنفسی و گوارش و گاهی در سیستم قلب و عروق ظاهر میگردد. به طوری که در پوست، خارش، قرمزی، کهیر و آکنه، در دستگاه گوارش: دلپیچه، اسهال، استفراغ، نفخ و درد شکمی و در دستگاه تنفسی، عطسه، گرفتگی مجاری تنفسی، آبریزش بینی، اشکریزی چشمها و سرماخوردگیهای مکرر ظاهر میشود و در بعضی افراد نیز واکنشهای شدیدتری نظیر سردرد، آسم، اختلال در تمرکز، التهاب مفاصل و احتباس مایع در بدن ایجاد میگردد.
روش تشخیص: روش تشخیص آلرژی به دو صورت پوستی و تغذیهای میباشد. در روش اول از طریق تماس پوستی با مقدار کمی از عصاره مواد غذایی و بررسی قرمزی پوست، به آلرژی پی میبرند و در روش تغذیهای، ابتدا به بررسی مواد غذایی مصرفی طی ۲ تا ۳ هفته گذشته و همچنین سابقه ابتلای سایر اعضای خانواده به آلرژیهای غذایی پرداخته و سپس با یک غذای ساده و بعد غذاهای دیگر علائم آلرژی بررسی شده و در نهایت حساسیت فرد به ماده غذایی خاص مشخص میگردد.
چگونگی پیشگیری و درمان: آلرژی غذایی ممکن است سالهای زیادی ادامه یابد و معمولا هیچ دارویی هم برای درمان آن وجود ندارد. داروهایی هم که به طور معمول برای حساسیت غذایی تجویز میشوند، فقط جنبه تخفیف علائم را داشته و درمانکننده نمیباشند. بنابراین بهترین راه برای جلوگیری از بروز علائم آلرژی، اجتناب از مصرف مواد غذایی آلرژیزا و استفاده از غذاهای ساده و خانگی است؛ لذا افراد باید همواره به برچسب مواد غذایی بستهبندی توجه نمایند و سعی کنند ماده غذایی را که برایشان حساسیتزاست شناخته و از مصرف آن خودداری کنند. قابل ذکر است مصرف ویتامینهای C ،B ۶،A ،E و اسیدهای چرب امگا ۳ در حد تجویز شده میتوانند تا حد زیادی در کاهش واکنشهای التهابی موثر باشند.
تعمیرکار درب برقی وجک پارکینگ
دورههای مدیریتی دانشگاه تهران
فروش انواع ژنراتور دیزلی با ضمانت نامه معتبر
ویدیوهای آموزشی هفتم
مسعود پزشکیان ایران دولت چهاردهم دولت سیزدهم مجلس شورای اسلامی پزشکیان دولت رهبر انقلاب مجلس محمدجواد ظریف رئیس جمهور انتخابات
قتل قوه قضاییه شهرداری تهران هواشناسی پلیس سازمان هواشناسی تهران اربعین تب دنگی پشه آئدس وزارت بهداشت گرمای هوا
قیمت دلار قیمت خودرو خودرو واردات خودرو قیمت طلا ایران خودرو بازار خودرو مالیات حقوق بازنشستگان برق سایپا بانک مرکزی
سعید راد سینمای ایران دفاع مقدس فضای مجازی سینما بازیگر تلویزیون کربلا عاشورا محرم تئاتر موسیقی
دانشگاه فناوری دانش بنیان شرکت دانش بنیان حوزه علمیه شیر دانشگاه تهران دانشگاه آزاد اسلامی اختلال جهانی
جو بایدن رژیم صهیونیستی دونالد ترامپ یمن آمریکا روسیه فلسطین غزه ترامپ جنگ غزه چین ایالات متحده آمریکا
پرسپولیس فوتبال استقلال لیگ برتر نقل و انتقالات باشگاه پرسپولیس لیگ برتر ایران المپیک 2024 پاریس نقل و انتقالات لیگ برتر باشگاه استقلال المپیک سپاهان
سامسونگ ایلان ماسک سرعت اینترنت تلفن همراه فیلترینگ گوگل ویندوز
تغذیه فشار خون خواب رژیم غذایی بیماری دیابت استرس افسردگی ویتامین چای بارداری