سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
چگونه اقتصادی «خرید» کنیم
خریدکردن همواره جزو تفریحهای مهم روزمره ـ بخصوص بانوان ـ به شمار میرفته است. برخی افراد یک بعدازظهر خستهکننده و کسالتآور را با یک خرید تفریحی مهیج میکنند، اما دقت داشته باشید این تفریح و سرگرمی گاهی اوقات مشکلساز و تبدیل به عادتی نادرست شده و در نتیجه باعث تلفشدن منابع مالی میشود. لذا به این پنج عادت نادرست در خرید کردن توجه کنید:
خرید کردن به دلیل این که کالایی تخفیف دارد
یکی از مشهورترین عادات نادرست در خرید، زمانی است که کالایی تخفیف دارد. یعنی زمانی که فروشگاهی کالای خود را با درصدی تخفیف به فروش می رساند. اغلب تخفیف ها افراد را گول می زند تا کالاهای غیرنیازشان را با قیمتی هر چند پایین خرید کنند. دقت داشته باشید خرید کالا با قیمت پایین اقتصادی و مقرون به صرفه است، اما به شرطی که آن کالا مورد نیاز شما باشد. چند جفت کتانی یا لباس در کمدتان دارید که به دلیل تخفیف آنها را خریده اید، ولی این اقلام آیا واقعا مورد نیازتان بوده است؟
زمانی که خیلی سیر یا گرسنه هستید موادغذایی نخرید
اگر گرسنه هستید قطعا هنگام خرید، مواد غذایی که مورد نیازتان نیست در سبد شما زیاد دیده خواهد شد. هنگام گرسنگی شدید به طور درونی همه افراد تمایل دارند مواد غذایی ای بخرند که سریعا گرسنگی آنها را برطرف می کند. بنابراین ممکن است مواد غذایی غیرقابل استفاده زیادی مانند انواع چیپس، پفک و شکلات را خریداری کنید. سوسیس و کالباس هم در این سبد قرار خواهند گرفت چون شما بنا به دلایل طبیعی به سمت غذاهایی می روید که زود آماده می شوند و از خرید اصلی خود باز می مانید. خرید در زمانی که خیلی سیر هستید هم مناسب نیست، زیرا در این زمان هم مواد غذایی ای می خرید که اصلا مورد نیازتان نبوده است در این زمان ها اغلب بستنی ها و انواع دسر خریداری می شود. پس سعی کنید زمانی به خرید بروید که نه خیلی سیر هستید و نه خیلی گرسنه.
در زمان هایی که دچار استرس و افسردگی هستید
برخی مواقع افراد از خرید کردن برای فراموش کردن ناراحتی های خود استفاده می کنند. دقت کنید، خریدکردن راه مناسبی برای فراموش کردن ناراحتی ها نیست. با این روش فقط هزینه زیادی را به خود و خانواده تان تحمیل می کنید. بهتر است برای رفع ناراحتی هایتان یک گردش دسته جمعی یا ورزش را تدارک ببینید. قدم زدن به صورت طولانی هم کمک تان می کند، بنابراین مراقب جیب تان باشید.
خریدکردن بدون فهرست
اگر می خواهید خرید درستی انجام دهید، هرگز بدون داشتن فهرست خرید از قبل تهیه شده وارد فروشگاه های بزرگ نشوید. موقع نوشتن فهرست خرید، علاوه بر مواد غذایی می توانید دیگر احتیاج هایتان را هم بنویسید. ولی دقت کنید فهرست خریدتان دقیق باشد. هنگام خرید هم خودتان را مجبور کنید به فهرست نوشته شده خود پایبند باشید. دقت کنید فقط چیزهایی را که در فهرست است بخرید و چیز جدیدی برای امتحان به خریدتان اضافه نکنید.
خرید اتفاقی اقلام بزرگ
در نظر بگیرید شما برای خرید یک دوربین دیجیتال معمولی چهار میلیون ریال در نظر گرفته اید، اما دوربین خاصی مد نظر شما نیست. به یک فروشگاه لوازم خانگی و الکترونیک می روید، در آنجا فروشنده همان بخش درباره انواع دوربین برایتان توضیح می دهد و شما را متقاعد می کند، بهترین خرید برای شما دوربینی است که او پیشنهاد می کند، بنابراین شما دوربینی با مبلغ پنج میلیون ریال می خرید و از فروشگاه بیرون می آیید! پس سعی کنید حتما قبل از خرید این گونه اجناس درباره شان اطلاعات کسب کنید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست