سه شنبه, ۲ بهمن, ۱۴۰۳ / 21 January, 2025
راهی برای از بین بردن جوش صورت
هیچ روشی قطعی برای از بین بردن جوش وجود ندارد. یكی از نگران ترین و متداول ترین مسائل پوستی كه برخی اوقات بسیاری از زنان در زندگیشان از آن رنج می برند، جوش صورت است.
آنها خواه به صورت دانه های چربی، دانه های سفید (برآمدگی هایی كه فاقد چرك و تورم یا به رنگ قرمز است)، جوش ها (ملتهب شده، قرمز، برآمدگی های زیاد كه فاقد چرك است. و خواه به صورت جوش های چرك دار (ملتهب شده، قرمز، برآمدگی های زیادی كه فاقد چرك می باشد)، باشند، عیب های پوستی محسوب می شوند.
تقریبا ۹۵ درصد مردم در خلال زندگی خود جوش می زنند. این بی نظمی می تواند كم یا زیاد صورت بگیرد و حتی می تواند به خاطر ترس زیاد به وجود بیاید و در سنین ۱۱ الی ۵۰ سال اتفاق بیافتد.
● سه مطلب در مورد جوش
▪ اولین و در درجه نخست شما نیاز به بیش از سه روش در مورد درمان جوش دارید، زیرا نه تنها آنها مانع یا برطرف كننده جوش هستند، بلكه این روش ها می توانند موجب رفع كامل مشكلات پوستی شوند.
▪ دومین روشی كه موجب ایجاد جوش صورت می شود پوست تمیز است. بدبختانه ایده های غلط كه باعث بیش از اندازه پاك كردن صورت با صابون ها و پاك كننده های قوی، موجب به وجود آمدن جوش شده و تنها خطر حساسیت زیاد و خشكی و عدم ممانعت از جوش را افزایش می دهند. صابون ها و پاك كننده ها نه تنها موجب بسته شدن منفذه ها می شوند بلكه معمولا موجب تركیدن جوش ها می شود واقعیت آن است كه پاك كننده های ملایم مراقبت پوست خطر تركیدن جوش را به همراه دارند.
▪ سوم اینكه تصور می شود برخی از محصولات موجب به وجود آمدن جوش می شوند. به هر حال زمانی كه جوشی را در صورتتان می بینید نمی توانید آن را فراموش كنید. بیشتر جوشها پس از استفاده از لوازم آرایش یا برخی از انواع دیگری كه محرك هستند یا به خاطر حساسیت به وجود می آیند) كه روی سطح پوست مشخص می شوند، حداقل دو یا سه هفته باقی می مانند. در حقیقت جوشی كه از منفذی بیرون می زند طول می كشد تا از بین برود. با وجود آن كه مرحله از بین رفتن جوش طولانی است اما اگر شما نفهمید و یاد نگیرید چگونه آن را از بین ببرید، نمی توانید كاملا موجب عدم عود شدن جوش ها شوید. اگر تنها به جوش ها توجه كنید متوجه می شوید كه جوش هایی كه ایجاد شده اند، متوقف نمی شوند.
● چه دلایلی موجب به وجود آمدن جوش ها می شود؟
دلیل واقعی تركیدن جوش ها چیست؟ چندین عامل وجود دارد كه یك به یك به وجود آمدن جوش ها كمك می كند.
۱) فعالیت هورمونی
۲) تولید مجدد چربی با غده چربی
۳) سلول های نامنظم پوست یا از بین رفتن سلول های مرده پوست، كه هم در سطح پوست و هم در داخل منفذ پوست هستند.
۴) باكتری به وجود آمده در منفذ پوست
گرچه دلیل كمی وجود دارد كه باكتری موجب ایجاد جوش می شود اما دلیل برخی از جوش ها به هر حال باكتریست.
۵) واكنش های مواد تحریك كننده یا حساسیت به لوازم آرایش، غذاهای خاص (ندرتا)، یا داروها
داخل یك غده چربی نوعی از باكتری (گونه ای از باكتری های گرم مثبت كه به صورت ساپروفیت در بدن انسان، حیوانات و جامدات وجود دارند) یا Pacnes كه محیطی برای رشد جوش است وجود دارد ، سلول های مرده پوست و چربی زیاد ، در غده چربی شرایطی را برای جوش فراهم می كند كه باعث می شود خوب رشد كند.
همان گونه كه جوش ها دوباره ایجاد می شوند، تحریك و التهاب پوست اتفاق می افتد این خود پاسخ سوال چرا اكثر جوش ها قرمز و متورم می شوند، است. هر فولیكول مو به وسیله یك غده چربی رشد می كند. تركیب غده چربی و فولیكول مو را مجرا می نامند كه همانند یك منفذ محسوب می شود.
زمانی كه همه چیز خوب پیش می رود چربی به آرامی منفذ را ترك كرده و به تدریج روی سطح پوست تركیب می شود، این امر موجب نگهداشتن رطوبت و نرمی سطح پوست می شود. اما زمانی كه همه چیز خوب پیش نمی رود، همچنین زمانی كه منفذ با چربی و سلول های پوست مرده و باكتری بسته شود، جوش بیرون می زند.
زمانی كه بدن شما چربی بسیار زیادی تولید می كند، معمولا سلول های پوست مرده روی سطح پوست یا داخل منفذ از بین نمی روند و آنها می توانند به همدیگر پیوسته و مانع از خروج از طریق منفذ شوند.
همه این چربی های زیاد و سلول های پوست مرده مثل یك ماده سفید و نرم كه منفذ را می پوشاند یكپارچه می شوند. این التهاب و چربی زیاد باعث می شود دیوار دانه چربی جدا شده و مواد (چربی باقی مانده های سلول، باكتری و تمام مواد) داخل اطراف این بافت پوست بریزد. در این زمان مصونیت بدن پاسخ می دهد، و برای كمك به ترمیم (باعث تورم می شود) چرك را به محیط ملتهب می فرستد در نتیجه بدن شما جوش می زند.
مترجم: هاله بهدادفر
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست