یکشنبه, ۹ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 28 April, 2024
مجله ویستا

جایگاه واقعی کپی رایت


جایگاه واقعی کپی رایت

وضع قوانین جدید و همچنین افزایش میزان آگاهی مسوولان قضایی نسبت به پیچیدگی های خاص و مصادیق مختلف کپی رایت و حقوق مالکیت معنوی در جامعه وجود دارد

موضوع کپی‌رایت و حقوق مالکیت معنوی در طی سال‌های گذشته به عنوان یک درد، مشکل فرهنگی و اقتصادی از سوی مسوولان مورد توجه نبوده است اما خوشبختانه اخیرا تحولات مناسبی صورت پذیرفته است.

امیرحسین سعیدی نائینی - رئیس سازمان نظام صنفی رایانهی کشور - با بیان این مطلب، درباره تاثیر تصویب ماده یک از طرح اصلاح قانون نحوه مجازات اشخاصی که در امور سمعی و بصری فعالیت غیرمجاز می‌کنند، در ساماندهی حوزه نرم‌افزار اظهار کرد: متاسفانه نقض کپی‌رایت و نادیده گرفتن حقوق مالکیت معنوی تولیدکنندگان در جامعه ما به‌صورت عملی روزمره و معمول رواج یافته است و این تخلف قانونی هیچ قبح اجتماعی ندارد.

او افزود: به اعتقاد ما به همان اندازه که دزدی در جامعه عملی قبیح است و توسط همه مورد نکوهش قرار می‌گیرد مساله کپی‌رایت هم باید در فرهنگ اجتماعی کشور ما جایگاه واقعی خود را به‌دست آورد و بر این اساس معتقدیم هر حرکتی که به نوعی بتواند بستر فرهنگی و قانونی مورد نیاز جامعه را در این حوزه تقویت کند، حرکتی مفید و اثرگذار خواهد بود.

سعیدی افزود: قوانین موجود بسیاری از نیازهای کنونی کشور را پوشش می‌دهد و در بعد قضایی نیز دادگاه‌ها و محاکم قضایی بر مبنای قوانین موجود نسبت به صدور رای اقدام می‌کنند؛ هرچند برای تقویت این بخش به بازبینی قوانین موجود نیاز است.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانهی کشور تصریح کرد: وضع قوانین جدید و همچنین افزایش میزان آگاهی مسوولان قضایی نسبت به پیچیدگی‌های خاص و مصادیق مختلف کپی‌رایت و حقوق مالکیت معنوی در جامعه وجود دارد.

وی با اشاره این که تعیین جریمه نقدی از ۱۰ میلیون ریال تا۱۰۰ میلیون ریال یکی از نقاط قوت طرح حاضر محسوب می‌شود، اظهار کرد: مساله نقض کپی‌رایت در جامعه جرم است و لازم است مسوولان برای تعمیق این فرهنگ در بین آحاد مردم برنامه‌ریزی مشخصی انجام دهند.

سعیدی با اشاره به تحولات مناسبی صورت گرفته درباره کپی‌رایت و حقوق مالکیت معنوی یادآور شد: در حال حاضر جلساتی در دادستانی کل کشور و با حضور نمایندگان قوه قضاییه، وزارت اطلاعات، نیروی انتظامی، شورای عالی اطلاع‌رسانی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان نظام صنفی رایانهی کشور و صنف سینمایی تشکیل شده است که در خصوص حمایت از حقوق مولفان در زمینه‌های سینمایی و محصولات فکری و فرهنگی و نرم‌افزارهای رایانهی تاکید دارند.

وی افزود: ما امیدواریم پس از سال‌ها وجود خلا و ضعف در اجرای قوانین موجود در خصوص حقوق مالکیت معنوی در کشور شاهد انجام حرکت‌های مثبتی از سوی مسوولان باشیم.

رئیس سازمان نظام صنفی رایانهی کشور ادامه داد: یکی از دست‌آوردهای خوب این جلسات اجماع نظر حاضران در خصوص لزوم توجه به بعد اقتصادی و ضرر و زیان ناشی از اجرا نشدن صحیح قوانین موجود در کنار توجه به جنبه‌های امنیتی و فرهنگی کشور است.

سعیدی اظهار کرد: سازمان نظام صنفی رایانهی کشور علی‌رغم اینکه تنها متولی توسعه فرهنگی مساله کپی‌رایت در کشور نیست اما با این وجود در مقاطع مختلف سعی در اطلاع‌رسانی و آگاه‌سازی جامعه نسبت به این موضوع دارد و در بعد نظارت، اجرای قانون و فرهنگ‌سازی آمادگی لازم برای همکاری با سایر نهادهای متولی را دارا است.

او در پایان خاطر نشان کرد: در همین خصوص به عنوان یکی از مصادیق عملی آن در حوزه نرم‌افزار نیز رایزنی‌هایی با شورای عالی اطلاع‌رسانی به عمل آوردیم که پس از نهایی شدن، نتایج و دستاوردهای آن به اطلاع عموم خواهد رسید.



همچنین مشاهده کنید