چهارشنبه, ۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 22 January, 2025
پیامدهای آنفلوآنزا در دوره بارداری
آنفلوآنزا، بیماریای است که در چند سال اخیر بیشتر به آن پرداخته شده است. این بیماری با شیوع آنفلوآنزای مرغی در چند سال قبل و مرگ و میر مربوط به آن و همین طور آنفلوآنزای خوکی در دوسال قبل در سطح جهانی مطرح شده است.
این بیماری بر اثر ویروس آنفلوآنزا ایجاد میشود و این ویروس میتواند در بدن جانوران دیگر چون خوکها یا پرندگان نیز زندگی کند و از طریق استفاده از محصولات این حیوانات یا زندگی کردن در نزدیکی حیوان بیمار، انسانها هم بیمار شوند، اما مهمترین و سریعترین راه انتقال، برخورد با ترشحات تنفسی فرد بیمار و با او در یک اتاق بودن است به طوری که افرادی که با بیمار زندگی میکنند، در صورتی که دارو جهت پیشگیری از بیماری را نخورده باشند یا واکسن نزده باشند بسرعت دچار بیماری میشوند.
شدت و علایم بیماری به نوع ویروس و تغییراتی کهکرده است و همین طور وضعیت ایمنی فرد مبتلا مربوط است به همین مرگ برای آنها بیشتر است. این بیماری گاه مانند سرماخوردگی ساده تنها با درد بدن و سردرد با آبریزش بینی و سرفه همراه است، اما در موارد شدیدتر با تهوع، استفراغ، تب، درد قفسه سینه، سرفه وحال عمومی بد دیده میشود. از آنجا که بیماریهای دیگری میتواند شبیه آنفلوآنزا باشد، این بیماران به بررسیهای آزمایشگاهی خاص به منظور تشخیص قطعی نیاز دارند.
متاسفانه این ویروس هر ساله خود را تغییر داده و با وجود تولید واکسن آنفلوآنزا، این واکسن در برابر انواع جدید ویروس کارایی ندارد به همین دلیل واکسن آنفلوآنزا هر ساله علیه انواع جدید ویروس ساخته و به مردم ارائه میشود و افراد در معرض خطر مثل کودکان و سالمندان و البته خانمهای باردار باید سالانه این واکسن را تزریق کنند تا از ابتلا به بیماری و عواقب آن پیشگیری شود.داروهایی هم برای درمان و کوتاه کردن دوره بیماری و همین طور پیشگیری از ابتلا به آنفلوآنزا در کسانی که با بیماران سروکار دارند، به بازار عرضه شده، اما ویروس جدید میتواند در برابر این داروها مقاوم شود و این نیز از مشکلات درمان آنفلوآلانزاست.
سوال مهم این است که اگر یک خانم باردار دچار آنفلوآنزا شود برای جنین چه مشکلی پیش میآید؟ پاسخ این است که در بررسیهای انجام شده، در بیشتر موارد جنین دچار مشکل خاصی نمیشود، اما در مواردی که مادر دچار تب بالا شده باشد، جنین ممکن است دچار آسیب مغزی شود و همین طور در مواردی دیده شده بیماری اسکیزوفرنی (نوعی اختلال روانی) در این جنینها شایعتر است.
به هر دلیل، رعایت موارد زیر برای تمام کسانی که دچار آنفلوآنزا شدهاند، ضروری است: رعایت فاصله حداقل ۳ متر از بیمار، عدم استفاده از وسایل شخصی بیمار مثل حوله و دستمال و لباس ،استفاده بیمار از ماسک و تهویه مناسب هوای اتاق بیمار.
دکتر ثریا عالمی
جراح و متخصص بیماریهای زنان و زایمان
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست