سه شنبه, ۲ مرداد, ۱۴۰۳ / 23 July, 2024
مجله ویستا

این ۷ مشکل را اینگونه حل کنید


این ۷ مشکل را اینگونه حل کنید

رابطه های معیوب زندگی زناشویی را باید پیدا کرد و برای حل مشکل اقدام کرد این حل مشکل نیاز به برنامه ریزی و مهارت دارد

۱.رابطه

تمام مشکلات یک رابطه، از ضعف در مهارت‌های ارتباطی می‌آید. طبق آنچه الین شیمبرگ، نویسنده کتاب «خانواده‌ ترکیبی» می‌گوید: «شما نمی‌توانید رابطه برقرار کنید آن هم در حالی که با تلفن همراهتان بازی یا به تلویزیون نگاه می‌کنید یا حواستان به نتیجه بازی‌های فوتبال شب گذشته است.»

استراتژی حل مشکل

شیمبرگ می‌گوید: «برای همدیگر وقت مشخصی تعریف کنید. زمانی که در کنار یکدیگر هستید، از فرصت شبانه استفاده کنید، بچه‌ها را به رختخواب بفرستید، گوشی‌تان را روی ویبره بگذارید و اجازه دهید پیامک‌هایتان بی‌جواب بمانند.»

اگر نمی‌توانید بدون بلند کردن صدایتان با هم صحبت کنید، به یک مکان عمومی بروید؛ جایی شبیه به پارک یا رستوران یا حتی کتابخانه. هرجایی که اگر کسی صدای فریادهای شما را بشنود، خجالت‌زده ‌شوید!

برای خودتان قوانینی در بحث بگذارید. مثلا هیچ‌کس حق ندارد وسط صحبت‌های جدی دیگری بپرد یا آنکه اجازه نداریم جمله‌هایمان را اینطور شروع کنیم: «تو همیشه...» یا «تو هیچ‌وقت...»

از اندامتان برای نشان دادن توجهتان مایه بگذارید؛ به اطراف چشم ندوزید، به ساعتتان نگاه نکنید یا ناخن‌هایتان را سوهان نکشید. با تمرکز نشان دادن، به طرف مقابل نشان دهید پیامش را دریافت کرده‌اید و حتی گاهی جمله‌هایش را با آرامش تکمیل کنید. مثلا می‌توانید بگویید: «متوجه شدم که هرچند هر دو نفرمان در بیرون ازخانه کار می‌کنیم، کارهای خانه تو را عصبانی کرده‌اند.» بگذارید بحث به سمتی منطقی پیش برود. اگر جمله همسرتان را درست متوجه شده باشید، طرف مقابل تایید می‌کند. اگر می‌گوید: «عصبانی‌ام چون تو کارهای مرا ۲ برابر می‌کنی و مثل یک بچه باید دنبالت راه بیفتم تا خرابکاری‌هایت را جمع و جور کنم.» ممکن است همان منظور را برساند اما حداقل با لحن آرام‌تری آن را به زبان می‌آورد.

۲.رابطه زناشویی

حتی عاشق‌ترین زوج‌های جهان هم می‌توانند در مورد رابطه زناشویی با یکدیگر تفاهم نداشته باشند. مری جوفی، نویسنده کتاب « عزیزم... لطفا!» می‌گوید: «کمبود آگاهی درباره خواسته‌های جنسی و دانش اندک در این زمینه، می‌تواند مقدمه بروز مشکلات بیشتر را فراهم کند.» این نویسنده می‌گوید: «رابطه زناشویی آخرین چیزی است که باید از آن دست بکشیم چون این رابطه زوج را به یکدیگر نزدیک‌تر می‌کند، باعث آزادشدن هورمون‌هایی می‌شود که به بدن و ذهن ما کمک و رابطه سالم را سالم‌تر می‌کند.»

استراتژی حل مشکل

برنامه‌ریزی، برنامه‌ریزی، برنامه‌ریزی. جوفی پیشنهاد می‌دهد وقت ملاقات بگذارید. الزامی وجود ندارد که این قرارها برای ساعت‌های پایانی شب برنامه‌ریزی شوند، آن هم زمانی که هر دو نفر خسته هستند. شاید بتوانید برای هنگام خواب عصرانه کودک یا زمانی که بچه‌ها روانه مدرسه شده‌اند اما هنوز ساعت کار شما نیست، برنامه‌ریزی کنید حتی ایرادی ندارد اگر از دوستان یا یکی از اعضای خانواده‌تان بخواهید تا فرزندتان برای شب‌نشینی با فرزندان آنها به خانه‌شان برود.

الیسون کوهم، روان‌شناس کالیفرنیایی، پیشنهاد می‌دهد حتی یک دهه پس از آغاز زندگی مشترک هم باید درباره خواسته‌هایتان از رابطه زناشویی با یکدیگر صحبت کنید و به همدیگر بگویید که از چه چیزهایی در این رابطه لذت می‌برید و چه چیزهایی شما را آشفته و پریشان می‌کند.

جوفی پیشنهاد می‌دهد اگر با روش‌های آسان نتوانستید مشکل را حل کنید، سراغ مشاور بروید تا به هر دو نفرتان کمک کند. این مشاور، دوست صمیمی شما یا یکی از اعضای خانواده‌تان نیست، بلکه باید مشاوری خبره و کاربلد پیدا کنید که هر دونفرتان بتوانید با آرامش با او صحبت کنید.

۳.پول

مشکلات مالی حتی پیش از آنکه به صورت رسمی با یکدیگر ازدواج کنید، ایجاد می‌شود. پول، ریشه‌دارترین مشکل در رابطه زناشویی است. مثلا از قیمت خانه انتخابی شروع می‌شود و حتی هزینه‌های بالای مراسم ازدواج را نیز دربرمی‌گیرد. کارشناسان متخصص پیشنهاد می‌دهند که حتی پولدارترین زوج‌های جهان هم نفس عمیقی بکشند و گفت‌وگویی جدی درباره اوضاع مالی‌شان داشته باشند.

استراتژی حل مشکل

با خودتان و همسرتان درباره اوضاع مالی این روزهایتان صادق باشید. اگر اوضاع خوب رو به سراشیبی است، در پیش گرفتن همان شیوه زندگی‌ای که تا امروز داشته‌اید، غیرعاقلانه است.

هنگام جنگ و دعوا به سراغ این موضوعات نروید. زمانی آرام را به گفت‌وگو در این مورد اختصاص دهید که هیچ‌کدام از شما عجله‌ای برای پایان بحث ندارید.

اینکه یکی از شما اهل پس‌انداز و دیگری اهل ولخرجی است، بد نیست. این موقعیت اتفاقا به شما کمک می‌کند از مزایای زندگی هر دو گروه استفاده کنید. بهتر است مثبت به این ماجرا نگاه کنید و از سبک زندگی همدیگر یاد بگیرید.

درآمد و قرض‌هایتان را از یکدیگر پنهان نکنید. تمام اسناد مالی مربوط به حساب‌های بانکی، پرداخت قبض‌ها، سرمایه‌گذاری‌ها یا قرض‌هایتان را با یکدیگر بررسی کنید.

همدیگر را در این زمینه سرزنش نکنید.

برای زندگی روزمره‌تان قراردادی داشته باشید که پس‌انداز هم در آن در نظر گرفته شده باشد.

تصمیم بگیرید کدام یک از شما مسوولیت پرداخت قبض‌های ماهیانه را برعهده می‌گیرد.

مبلغی معین درنظر بگیرید که هر کدام از شما بتواند بدون اطلاع دیگری آن را خرج کند، آن هم با هر روشی که خودش دوست دارد.

برای خودتان هدف‌های کوتاه‌مدت و بلندمدت مالی درنظر بگیرید. ایرادی ندارد اگر هدف‌های فردی هم داشته باشید اما باید هدف‌های مالی خانواده‌تان را نیز تبیین کرده باشید.

درباره مراقبت از پدر و مادرهایتان نیز با یکدیگر صحبت کنید. سن و سال آنها و درآمدشان را درنظر بگیرید و حواستان باشد که ممکن است نیاز به کمک پیدا کنند.

۴.کارهای خانه

احتمال فراوانی وجود دارد که هم زن و هم مرد، بیرون از خانه مشغول کار باشند و حتی یکی از آنها بیش از یک کار تقبل کند و کارهایش را شب‌ها با خود به خانه بیاورد. به همین دلیل اهمیت فراوانی دارد که کارها منصفانه میان هر دو نفر تقسیم شود. پائولت کافمن، نویسنده کتاب «رازهای جذابیت» چنین عقیده‌ای دارد.

استراتژی حل مشکل

برنامه‌ریزی کنید و بدانید هر کدام از شما قرار است چه کاری در خانه انجام دهد. حتی می‌توانید تمام کارهای موجود – چه داخل خانه و چه بیرون از خانه- را بنویسید و با موافقت همدیگر به این نتیجه برسید که هرکدامتان کدام کار را انجام ‌دهید. منصف باشید و مطمئن شوید که هر دو طرف با رضایت و احترام به این تقسیم‌بندی نگاه می‌کنید.

به راه‌حل‌های موجود با آرامش و اشتیاق عکس‌العمل نشان دهید. کافمن می‌گوید: «اگر هر دو نفرتان از کارهای خانه متنفر هستید، می‌توانید از شرکت‌های مخصوص بخواهید تا برایتان یک نفر را بفرستند.» اما اگر یکی از شما از کارهای خانه و آشپزخانه لذت می‌برد، نفر دیگر می‌تواند کارهای بیرون از خانه را برعهده بگیرد. به راه‌حل‌های ابتکاری‌تان هم توجه کنید، البته به‌شرطی که هر دونفر احساس رضایت کنید.

۵.برتری‌جویی در رابطه

اگر می‌خواهید رابطه‌تان خوب پیش برود و ادامه پیدا کند، خودتان را از مرکز توجه خارج کنید و بدانید زمانی که وارد ازدواج رسمی می‌شوید، تازه همه چیز آغاز می‌شود. کارن شرمن، نویسنده کتاب «ازدواج جادویی» می‌گوید: «رابطه‌ها درخشندگی‌شان را از دست می‌دهند، پس بهتر است با برتری‌جویی نسبت به همدیگر آن را خراب‌تر نکنید.»

استراتژی حل مشکل

همان کارهایی را انجام دهید که در دوران نامزدی انجام می‌دادید. به همدیگر محبت کنید، جمله‌های مثبت و محترمانه درباره همدیگر به زبان بیاورید، در طول روز با هم صحبت کنید و به حضور همدیگر علاقه نشان دهید.

قرارهای ویژه و شبانه بگذارید، دقیقا شبیه به دوران نامزدی‌تان که برای شام خوردن در یک رستوران برنامه می‌چیدید. به این قرارهای ویژه پایبند باشید. حتی اگر یک مناسبت خانوادگی پیش آمد یا مجبور شدید تا دیروقت در محل کار بمانید.

به همدیگر احترام بگذارید و از هم تشکر کنید. بگویید: «ممنون می‌شوم اگر... » یا «لطفا...» به این ترتیب نشان می‌دهید هنوز برای هم اهمیت قائل هستید.

۶.ناسازگاری

ناسازگاری‌های مقطعی یکی از غیرقابل‌انکارترین بخش‌های زندگی زناشویی است. سوزان سیلورمن، روان‌شناس آمریکایی می‌گوید، اما اگر به مشکلات روزمره برخورد کرده‌اید، وقت آن رسیده است تا شکل زندگی‌تان را اندکی تغییر دهید. زمانی که هر دو طرف برای حل یک مساله تلاش می‌کنید، می‌توانید میزان خشم و عصبانیت را کم کنید و با آرامش به مشکلاتتان نگاه کنید.

استراتژی حل مشکل

به چشم قربانی به خودتان نگاه نکنید. بدانید که چطور و چه زمانی عکس‌العمل‌ نشان دادنتان، انتخاب شماست.

با خودتان صادق باشید. در میانه یک جروبحث، از خودتان بپرسید این جمله‌ای که گفتم، برای حل مشکل بود یا برای انتقام از جمله‌ای دیگر؟ یک تغییر مسیر کوچک در بحث، می‌توانید تفاوت بزرگی بسازد. اگر از آن گروه‌هایی هستید که پیش از آنکه طرف مقابلتان دلایل نارضایتی‌اش را به زبان بیاورد، شروع به دفاع از خودتان می‌کنید، چند ثانیه صبر کنید. باورتان نمی‌شود همین آرامش چند ثانیه‌ای چه کمکی به آرامش هر دو طرف می‌کند.

زمانی که اشتباه کرده‌اید، عذرخواهی کنید. هرچند سخت است اما آن را امتحان کنید و ببینید که چه اتفاق هیجان‌انگیزی می‌افتد.

۷.اعتماد

اعتماد، اصلی‌ترین پایه یک ازدواج است. آیا رفتار شما باعث بی‌اعتماد شدن طرف مقابلتان شده است یا معضل حل‌نشده‌ای با طرف مقابلتان دارید که اجازه اعتمادکردن به شما نمی‌دهد؟ جوفی این ترفندها را به شما پیشنهاد می‌دهد.

استراتژی حل مشکل

ثابت‌قدم باشید. به موقع باشید. کارهایی را که قول داده‌اید انجام دهید، انجام دهید.

دروغ نگویید؛ چه به طرف مقابلتان، چه به دیگران.

حتی در بحث‌ها هم انصاف را رعایت کنید.

از احساس‌های همدیگر حساس باشید. می‌توانید با هم مخالفت کنید اما به حس‌های یکدیگر توهین نکنید.

زمانی که گفته‌اید به او زنگ می‌زنید، این کار را انجام دهید. اگر قرار است دیر به خانه برسید، به همسرتان خبر دهید. زمانی که یک اتفاق اشتباه پیش می‌رود، آرامش خود را حفظ کنید.

جمله‌هایی که نمی‌توانید آنها را برگردانید، به زبان نیاورید. مشکلات قدیمی را دوباره بیرون نکشید.

شنونده خوبی باشید.

حسود نباشید.

منبع: وب ام دی