یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
بازارهای جهانی را به دست نیاوردیم, بازارهای داخلی را هم از دست دادیم
امروزه بسیاری از متخصصان صنایعدستی نگران منسوخ شدن برخی رشتههای این صنعت هستند و این درحالی است كه ما بدون هیچ اقدامی، تنها نظارهگر افول صنایعدستی سرزمینمان هستیم.
"سیدمصطفی قاسمی"، سرپرست معاونت هنرهای سنتی و صنایعدستی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری معتقد است افت و ركود بازار صنایعدستی در برخی كشورها زمینهی بررسی و پژوهش این بازار را فراهم میآورد.
دیگر نظرات وی در پی میآید.
● صادرات صنایعدستی كشور چقدر است؟
▪ صادرات صنایعدستی در حوزههای مختلف این صنعت بهصورت تخصصی انجام نمیشود. یكی از موارد اصلی، تفكیك حوزه بازرگانی از تولید است. در حوزههای كلان كشور باید این دو از هم تفكیك شود اما در مسائل جزئی اهمیت ندارد، ما در این مدت متأسفانه ضمن اینكه بازارهای جهانی را بهدست نیاوردیم. بهعلت ورود كالاهای خارجی به كشور، بازار داخلی را هم از دست دادیم.
● برای حمایت از صنعتگران اعتبار خاصی پیشبینی شده است؟
▪ بیمه، تسهیلات، كمكهای فنی و اعتباری، حمایتهای تخصصی و كمك برای ورود به بازارهای بینالمللی از برنامههای حوزهی حمایت است كه اعتبار آن نیز ارائه میشود.
● آخرین آمار صنعتگران چند نفر است؟
▪ مشكل اصلی ما نبود آمار دقیق است. بعضی میگویند ۷۰۰ هزار نفر در حوزهی صنایعدستی، بجز فرش فعال هستند، بعضی میگویند ۴۰۰ یا ۴۵۰ هزار نفر. در همین راستا ما درصدد ایجاد بانك اطلاعاتی هستیم كه بعد از آن با اطمینان میتوانیم تعداد رشتهها و صنعتگران فعال در این زمینه را اعلام كنیم. درحالحاضر ۳۰۳ رشته شناخته شده، ولی آمار تا ۴۸۰ رشته هم رفته است كه این رشتهها نیز باید در كمیتهی فنی به تصویب برسد.
● امسال چند نفر از هنرمندان صنایعدستی بیمه شدهاند؟
▪ موافقتنامهای با وزارت كار مبادله كردهایم، ولی هنوز مشكلاتی ازجمله وثیقه، عدم پرداخت به صنعتگران انفرادی و كارگاههای بالای پنج نفر وجود دارد.
● سهم صنایعدستی برای تسهیلات بانكی به هنرمندان چقدر است؟
▪ سقف پرداختی تعیین نكردهایم تا بانكها هر اندازه میتوانند تسهیلات اعطا كنند، تاكنون ۱۰۰ هزار نفر برای این منظور به بانكها مراجعه كردهاند كه ۱۰ درصد اینها بهصورت كارگاهی از تسهیلات استفاده میكنند.
● بهنظر شما ادغام صنایعدستی در سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری مفید بوده یا نه؟
▪ هم خوب بوده و هم معایبی داشته، سعی میكنیم علمی قدم برداریم.
● هدف از برگزاری نمایشگاهها و جشنوارههای مربوط به صنایعدستی چیست؟
▪ تجلیل از هنرمندان، كاربردی كردن صنایعدستی برای مصارف عمومی و توجه به رنگبندی و طرحهای جدید در راستای هویت ملی، انتخاب برترین غرفهها، صنعتگر برتر و محصول برتر از نمایشگاهها نیز از كارهای جدیدی است كه درحال انجام است، زیرا اگر به صنعتگر توجه كنیم، آثار بهتری ارائه خواهد كرد.
ملیحه یاوری
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست