پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

هر روز در بازار به دنبال سود نباشید


هر روز در بازار به دنبال سود نباشید

همه ما از سرمایه گذاری در بازار انتظار سودهای بالا داریم خصوصا اگر قبلا فردی خوش شانس بوده ایم و سودهای زیادی را از این مسیر بدست آورده باشیم

همه ما از سرمایه گذاری در بازار انتظار سودهای بالا داریم . خصوصا اگر قبلا فردی خوش شانس بوده ایم و سودهای زیادی را از این مسیر بدست آورده باشیم . برخی از افراد به این توجه نمی کنند که سرمایه گذاری دارای دو کفه یا جیب است . یک کفه یا جیب آن سود و کفه و جیب دیگر آن ضرر می باشد . اصطلاحا در کوتاه مدت آنچه امروز بدست می آید ، فردا از بین می رود . بنابراین استراتژی خود را باید در جهت کسب سود بلند مدت تعیین کنیم .

معمولا سه دسته افراد در بازار فعالیت می کنند . دسته اول افرادی هستند که دنبال معاملات کوتاه مدت لحظه ای هستند . این افراد در هر لحظه ای هم خریدار و هم فروشنده یک سهم با درصد کمی سود هستند . این افراد عموما سودهای زیادی از این معاملات بدست نمی آورند ولی گردش بالای سبد سهام آنها موجب می شود که بتوانند امور خود را بگذرانند . دسته دوم افرادی هستند که به صورت روزانه و هفتگی معامله می کنند . این افراد تنها به دنبال نوسان های موقتی و کوتاه مدت هستند . بنابراین هر زمان که تشخیص دهند حرکت قیمتها به سمت بالا می باشد ، اقدام به خرید و هرگاه که فکر کنند حرکت سهام معکوس خواهد شد ، نسبت به فروش ان سهام اقدام می کنند . منتهی آنچه که مهم است تشخیص مناسب و حرکت به موقع می باشد . در غیر این صورت بسیاری از اوقات روند حرکت را اشتباه تشخیص داده دچار زیان می شوند . این دو گروه می دانند که بازار مخصوصا اگر به سمت کارایی پیش برود دارای نوسانات مثبت و منفی زیادی است . بنابراین یک روز در کفه شانس هستند و یک روز در کفه بدشانسی . اما گروه سوم افرادی هستند که سهام را با تفکرات بلند مدت خریداری می کنند . این افراد که عموما با هدف سرمایه گذاری اقدام به خرید سهام می کنند و به این امر واقف هستند که سرمایه گذاری بلند مدت می تواند هم سود سالیانه و هم افزایش قیمت به همراه داشته باشد . بنابراین در مقابل نوسانات کوتاه مدت سیاست خاصی اتخاذ نمی کنند و با هر بادی نمی لرزند . این ها اولا دچار دلهره های بی اساس و اخذ تصمیمات غیرمنظقی نمی شوند و ثانیا دچار زیان های ناشی از اخذ تصمیمات مذکور نمی شوند اصولا سرمایه گذاران بلند مدت با یک شوک از بازار خارج نمی شوند و با یک هیجان مجدد به بازار برنمی گردند و می دانند که بازار همیشه یک حالت ندارد ، برخی موارد به نفع و برخی موارد به زیان ان ها می باشد . پس به ماورای نوسانات کوتاه مدت می اندیشند .

این جمله ( که در جهت حرکت آب شناکرد) اشاره به انجام معاملات متناسب با روندها دارد . منتها مهمترین روند جهت حرکت بازار است . بنابراین وقتی که بازار به دلایل مختلف دارای جهت می باشد باید در جهت حرکت بازار حرکت کرد . این استراتژی می تواند مهم ترین استراتژی جهت ادامه حیات در بازار باشد . در نظر بگیرید که بازار به خیابان یک طرفه ای تبدیل شود که همه اتومبیل ها به یک سمت در حا ل حرکت باشند . اگر شما در ان خیابان در ترافیک هم باشید بعد از مدتی متوجه خواهید شد که به مقصد رسیده اید . اما اگر به دلایل مختلف مانند سریع تر رسیدن و ... برخلاف جهت خیابان حرکت کنید تصادفات زیادی خواهید داشت و به مقصد هم نخواهید رسید . چرا این بحث را مطرح کردم ؟ به دلیل این که بازار معمولا در یکی از دو جهت مثبت و یا منفی حرکت می کند . منتها چیزی که تغییر می کند سرعت حرکت آن است و در برخی موارد بازر با شدت زیاد و برخی موارد با سرعت کمتری حرکت خواهد کرد . هنگامی که بازار دارای جهت خاصی است بسیار غیرعاقلانه است که آن جهت را نادیده بگیریم و به دلیل خود عمل کنیم . برخی از افراد غیرحرفه ای که بعضا در بازار مالی مثبت سودی هم به دست آورده اند فکر می کنند که حرفه ای ترین شخص در بازار هستند و در هر جو بازاری می توانند سود سرشاری بدست آورند بنابراین به جو عمومی بازار توجه نمی کنند و ساز خود را می زنند . این افراد بزودی در می یابند که تفکر آنها اشتباه بوده است . پس زیان سنگینی را متحمل می شوند . لذا پیشنهاد کلی و اساسی این است که برخلاف جهت آب شنا نکنید که جز از دست دادن انرژی و اتلاف وقت و صرف هزینه سود دیگری برایتان نخواهد داشت .