پنجشنبه, ۲۰ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 9 May, 2024
مجله ویستا

آشنایی با اتیوپی


آشنایی با اتیوپی

جمهوری فدرال دموکراتیک اتیوپی قدیمی‌ترین کشور مستقل در قاره آفریقا است و به جز یک دوره پنج ساله، هیچ‌گاه مستعمره کشور دیگری نبوده است.
این کشور از غرب با سودان، از شمال با …

جمهوری فدرال دموکراتیک اتیوپی قدیمی‌ترین کشور مستقل در قاره آفریقا است و به جز یک دوره پنج ساله، هیچ‌گاه مستعمره کشور دیگری نبوده است.

این کشور از غرب با سودان، از شمال با اریتره، از جنوب با کنیا، از شمال شرق با جیبوتی و از شرق با سومالی هم‌مرز است. تا سال ۱۹۹۳ اریتره بخشی از اتیوپی بود.

این کشور سابقه هزاران ساله دارد. یونانیان از همان زمان‌ها آن را اتیوپی می نامیدند و در نزد مسلمانان حبشه نام داشت.

در حدود سال ۱۹۳۶ ایتالیا اتیوپی را اشغال کرد تا اینکه در سال ۱۹۴۱ ایتالیا پس از شکست در جنگ جهانی دوم اتیوپی و سایر کشورهای آفریقای شرقی را تخلیه کرد.

این کشور دومین کشور پرجمعیت آفریقا است. این کشور از نظر تاریخ و انسان‌شناسی بسیار مهم است. تحقیقات جدید نشان می‌دهد از محلی که اکنون آدیس‌آبابا، پایتخت اتیوپی قرار دارد، اجداد اولیه انسان‌ها به دیگر نقاط جهان مهاجرت کردند.

با وجود تاریخ طولانی این کشور آنچه مردم امروز اتیوپی را با آن می‌شناسند گرسنگی و خشکسالی است که برای مدت زیادی آن را درگیر کرد.

در دهه ۸۰ میلادی، خشکسالی، فرسایش خاک و جنگ داخلی موجب بروز قحطی شدیدی در این کشور شد.

آب و هوای آن در شمال و شرق بسیار گرم و خشک و در ارتفاعات معتدل است.

سیاست در اتیوپی

در اتیوپی نخست وزیر، رئیس دولت است و قدرت اجرایی در دست کابینه است. در این کشور دو مجلس وجود دارد.

رئیس جمهور را مجلس نمایندگان مردم برای دوره‌ای شش ساله تعیین می‌کنند. رئیس جمهور قدرت اجرایی ندارد.

نخست وزیر را حزب برنده در انتخابات مجلس قانون‌گذاری تعیین می‌کند.

اقتصاد در اتیوپی

تولید ناخالص داخلی این کشور ۰۷/۵۵ میلیارد دلار است. ۲۷/۲۷ میلیون نفر نیروی کار آن را تسکیل می‌دهند که ۸۰ درصد آنها در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند.

۳۸/۷درصد از مردم آن زیر خط فقر زندگی می‌کنند و نرخ تورم در آن ۹/۱۵ درصد است.

مهمترین محصول صادراتی این کشور قهوه است و دیگر محصولات آن شامل میوه سبزیجات،دانه‌های روغنی،چرم و پوست وحیوانات زنده است که به‌کشورهای آلمان(۸/۱۲درصد)، چین (۶/۱۰ درصد)، ژاپن (۵/۷درصد)، آمریکا (۸/۶ درصد)، عربستان سعودی (۹/۵درصد)، جیبوتی (۸/۵ درصد) و ایتالیا (۵ درصد) صادر می‌شود.

محصولات صادراتی این کشو شامل مواد غذایی و حیوانات زنده، نفت و محصولات آن، مواد شیمیایی، ماشین‌آلات، وسایل نقلیه موتوری، غله و منسوجات است که از کشورهای عربستان سعودی (۱۸ درصد)، چین (۳/۱۱ درصد)، هند (۱/۸درصد)، ایتالیا (۱/۵دصد) و آلمان (۱/۴ درصد) وارد می‌شود.

مردم اتیوپی

جمعیت این کشور ۷۶ میلیون و ۵۱۱ هزار و ۸۸۷ نفر است که میانگین سنی آنها ۱۸ سال است. امید به زندگی برای زنان ۴۴/۵۰و برای مردان ۰۶/۴۸سال است.

بر اساس آمارهای سال ۲۰۰۳ میلادی ۴/۴درصد از مردم اتیوپی به بیماری ایدز مبتلا هستند.

۶۰/۸ درصد از مردم آن مسیحی و ۸/۳۲ درصد از آنها مسلمان هستند. زبان رسمی این کشور امهاری است.

ارتباطات در اتیوپی

در این کشور ۷۲۵ هزار خط تلفن ثابت و ۸۶۶ هزار و ۷۰۰ خط تلفن همراه وجود دارد.

اتیوپی ۸۹ میزبان اینترنتی و ۱۶۴ هزار کاربر دارد.