یکشنبه, ۷ بهمن, ۱۴۰۳ / 26 January, 2025
مجله ویستا

چگونه ارتباط خوبی با اعضای خانواده داشته باشید؟


چگونه ارتباط خوبی با اعضای خانواده داشته باشید؟

آیا شما جزو آن دسته افرادی هستید که در مورد مسایل مختلف با خانواده‌تان صحبت می‌کنید یا اینکه ارتباط شما با همسر و فرزندان‌تان به صبح بخیر و شب بخیر خلاصه می‌شود؟ مکالمه با …

آیا شما جزو آن دسته افرادی هستید که در مورد مسایل مختلف با خانواده‌تان صحبت می‌کنید یا اینکه ارتباط شما با همسر و فرزندان‌تان به صبح بخیر و شب بخیر خلاصه می‌شود؟ مکالمه با سایر اعضای خانواده عامل مهمی در داشتن رابطه‌ای مناسب است حالا اگر می‌خواهید که رابطه بهتری با سایرین داشته باشید موارد زیر را بخوانید:

۱- ایجاد فرصتی برای حرف زدن: آن‌قدر سر پدر و مادرهای کارمند گرم کارشان است که شاید فرصتی برای حرف زدن با بچه‌هایشان پیدا نکنند و از طرفی بچه‌ها هم به جای نشستن پای حرف‌های پدر و مادرشان سعی می‌کنند که با دوستان‌شان پیامک بازی کنند. برای حل این مساله – که قابلیت تبدیل به بحران را دارد – باید سعی کنید کمی به خودتان و خانواده‌تان استراحت دهید و فرصتی را برای دور هم جمع شدن فراهم کنید.

۲- خوردن غذا در کنار اعضای خانواده: اگر روی این قضیه اصرار داشته باشید که همه باید سر میز ناهار و شام کنار هم باشند آن وقت می‌توانید از بودن در کنار عزیزان‌تان لذت ببرید و از اتفاقاتی که برایتان افتاده با یکدیگر صحبت کنید.

۳- بیرون رفتن با بچه‌ها: برای هرکدام از فرزندان‌تان وقت بگذارید و به آنها نشان دهید که برایتان چه اهمیتی دارند و قرار نیست که در شلوغی‌های روزانه از یاد بروند. بچه‌های بزرگ‌تر از بیرون رفتن و غذا خوردن یا رفتن به کافه خوش‌شان می‌آید و بچه‌های کوچک‌تر هم عاشق رفتن به سوپرمارکت هستند، به‌خصوص آنکه بدانند می‌توانند هرچه که دوست دارند بخرند. از همسرتان یا اعضای سالخورده خانواده هم غافل نشوید و اگر بتوانید هفته‌ای دو، سه بار ناهار و شام را کنار هم باشید، زندگی بهتری خواهید داشت.

۴- شنونده خوبی باشید: برای بهتر کردن هر رابطه‌ای شنیدن حرف طرف اهمیت بسیار زیادی دارد. وقتی پای خانواده وسط می‌آید سعی کنید بیشتر از آنکه حرف بزنید مخاطب صحبت‌های سایرین باشید، ضمنا قبل از اینکه بخواهید حرفی بزنید حتما قبل از به زبان آوردنش در مورد آن فکر کنید. گاهی اوقات اولین عکس‌العمل والدین نسبت به اخبار منفی داد و هوار کردن است. اگر می‌توانید اعصاب‌تان را کنترل کنید که چه بهتر اما اگر میان حرف‌های بچه‌تان آمپر چسباندید بعد از آرام شدن فوری از او عذرخواهی کنید و بگویید که حالا آماده شنیدن ادامه حرف‌هایش هستید.

۵- بعضی رفتارها اعضای خانواده را به هم نزدیک می‌کند. اینکه بچه‌هایتان را به تخت ببرید و به آنها شب بخیر بگویید، با آنها به تعطیلات بروید و خیلی موارد دیگر که باعث اتحاد والدین با بچه‌هایشان می‌شود. اگر خبری از چنین رفتارهایی در خانواده‌تان نیست سعی کنید تا دیر نشده آن را راه بیندازید. ارتباط خوب با بچه‌ها باعث می‌شود تا آنها به راحتی حرف دلشان را به پدر و مادرشان بگویند و فشار کمتری را تحمل کنند.

منبع: life script

ریچارد کاستلانتز

ترجمه: دریا ارجمند