سه شنبه, ۲۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 11 February, 2025
راهی برای ترک عادت
![راهی برای ترک عادت](/web/imgs/16/96/ubus61.jpeg)
همه میدانند و کارشناسان بسیار گفتهاند تغییر عادت غلط گرچه دشوار، اما شدنی است. برای این کار راهحلهای بسیاری تعیین شده است، به طور مثال راهکارهایی که در پی میآید میتواند تا اندازهای برای کنار گذاشتن عادتها راهگشا باشد، اما شرط اول این کار، منوط به اراده و خواستن فرد است؛ یعنی شخص با پذیرش وجود عادت غلط، تصمیم به تغییر بگیرد، در این صورت میتواند به نتیجه مطلوب دست یابد.
لازم است برای تغییر یک یا چند عادت غلط، به صورت آگاهانه عمل شود. اینکه باید بدانید چه زمان یا در چه مکانی یک عادت مزبور از شما بروز مییابد یا اینکه دلیل و علت آن عادت چیست؟
با دانستن و پاسخ به این پرسشها شما یک گام اساسی و مهم برای تغییر برداشتهاید.
مثلا اگر گاهی در واکنش به دیگران سخن دروغ بر زبان میرانیم، باید علت این دروغ گفتن مشخص شود و اینکه اگر سخن درست جایگزین آن شود، چه رخ خواهد داد.
موضوع جایگزینی یک عادت به جای عادت دیگر از آن موارد مهم و اساسی است. اگر شما ریشه و علت عادتهای اشتباه را فهمیدید، میتوان در این مرحله هم به نتیجه رسید.
چنانچه فردی به صورت معمولی و تکراری عادت به نادیده گرفتن قوانین هنگام رانندگی دارد، با دانستن مخاطرات این کار برای خود و سایرین و اهمیت رعایت قانون، آن را جایگزین رفتار قبلی خود سازد، اما برای موفق شدن و رسیدن به هدف، نوشتن عادتهای غلط و تحلیل آنها میتواند بسیار مهم باشد.
لازم است شرایطی که منجر به بروز یک عادت غلط میشود یا احساس شما در آن لحظه، به صورت دقیق نوشته شود، سپس با تحلیل و تجزیه موضوع به راهکارهایی برای تغییر هر نوع عادت دست یافت. این موارد موجب میشود تغییر یک عادت به صورت کاملا آگاهانه انجام شود و از این پس فرد، کنترل بیشتری بر رفتار خویش داشته باشد.
کارشناسان نسبت به داشتن نگرش مثبت در زندگی توصیههای بسیار کردهاند، البته این توصیهها خیلی پیشتر در آیین و فرهنگ ایران و ایرانی وجود داشته است.
نباید از نظر دور داشت کودکان همچون آیینهای هستند که رفتار شما را در خود منعکس خواهند کرد.
شک نکنید اگر چشم و همچشمی در خانوادهای وجود داشته باشد، کودکان این خانوادهها نیز دچار مشکلات ویژهای خواهند شد؛ مشکلاتی همچون تجملگرایی، داشتن اعتقادات ضعیف، به دنبال مد بودن، غلبه احساس بر عقل، تبعیت از دیگر فرهنگها بدون شناخت و ارزیابی دقیق، عدم تشخیص نیازهای واقعی خود، خانواده و... مطمئنا شما با این ویژگیها اصلا موافق نیستید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست