دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

آشنایی با تصویربرداری دیجیتال


شما به وسیله دوربین های تصویربرداری دیجیتال به سادگی می توانید تصاویر دیجیتالی ( Digital Video ) یا DV را از فضاها و كاركترهای مختلف بگیرید .
دوربین های فیلمبرداری دیجیتال در حقیقت تصاویر …

شما به وسیله دوربین های تصویربرداری دیجیتال به سادگی می توانید تصاویر دیجیتالی ( Digital Video ) یا DV را از فضاها و كاركترهای مختلف بگیرید .

دوربین های فیلمبرداری دیجیتال در حقیقت تصاویر را به صورت صفر و یك ضبط می نمایند و به همین دلیل كار با فیلم های گرفته شده توسط این دوربین ها ، در نرم افزارهایی چون برنامه ادوب پریمیر ، بسیار كار آمدتر می باشد . در واقع بزرگ ترین مزیت فیلم های دیجیتال عدم افت كیفیت فیلم این دوربین ها در هنگام كار می باشد .

نكته ۱ : نقطه مقابل فیلمبرداری دیجیتال ، فیلمبرداری آنالوگ می باشد . فیلم های آنالوگ در برابر كوپی های متعدد دچار افت شدید كیفیت می گردند و باعث تار شدن و دانه دانه شدن فیلم می شوند .

نكته ۲ : ضبط تصاویر در دوربین های تصاویر دیجیتال ، توسط حس گرهای CCD انجام می پذیرد كه تا حد زیادی عملكرد آنها مانند چشم انسان است .

استاندارد های بخش فیلم ها

شاید شما هم واژه هایی چون NTSC ، PAL یا HDTV را شنیده باشید . این واژه ها در حقیقت استاندارد های پخش فیلم ۱ در كشور ها و قاره های مختلف هستند . برای این كه شما بتوانید در همه این سیستم ها فیلم تولیدی خود را به نمایش بگذارد باید با آنها آشنا باشید .

استاندارد NTSC

این استاندار پخش بیشتری در كشورهای آمریكای شمالی و آسیای جنوب شرقی مثل ژاپن و فیلیپین استفاده می شود .

استاندارد PAL

این استاندارد اكثراً در كشورهای اروپای غربی ، استرالیا و آمریكای جنوبی استفاده می شود .

استاندارد SECAM

این استاندارد اكثراً در كشور های اروپای مركزی و شرقی ، آسیای مركزی و خاورمیانه به كار می رود .

نكته : شما در نرم افزاری مانند ادوب پریمیر به سادگی می توانید هر یك از این استاندارد های پخش را استفاده نمائید .

استاندارد HDTV

این استاندارد وضوح تصاویر با واحد پیكسل اندازه گیری می شود . حدود وضوح در این استاندارد از ۴۸۰×۶۴۰ پیكسل تا ۱۰۸۰×۱۹۲۰ پیكسل می باشد .

نكته :

توجه داشته باشید با استفاده از یك دوربین فیلمبرداری دیجیتال ، می توانید با كیفیتی مثال زدنی بهترین صحنه ها را فیلمبرداری نمود و سپس با كامپیوتر مونتاژ نمایید و در حقیقت با هزینه ای بسیار اندك و كیفیتی كاملا حرفه ای ، اقدام به ساخت فیلم نمایید .