دوشنبه, ۲۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 13 May, 2024
مجله ویستا

حداکثر قدرت با حداقل قیمت


حداکثر قدرت با حداقل قیمت

راهنمای خرید کارت های گرافیک رادئون و انویدیای جدید و دیسک های HDD و SSD

این حقیقتی است که چه شما قصد ارتقای سیستم PC خود را داشته و چه در فکر جمع کردن (assemble) یک رایانه دسکتاپ باشید، در تهیه قطعات قدرت خرید شماست که حرف آخر را می‌زند. خیلی وقت‌ها در موقعیتی قرار می‌گیرید که مجبورید کارایی سخت‌افزار را فدای ارزانی قیمت آن کنید. اما کاربرها می‌توانند با مدیریت صحیح بودجه و دقت در انتخاب قطعات بهترین بهره‌برداری را بکنند. در اینجا قصد داریم با حفظ تعادل بین قیمت پرداختی و کارایی قطعات، این راهنمای خرید را در مورد کارت‌های گرافیک و فضا‌های ذخیره اطلاعات به شما ارائه کنیم.

● کارت‌های گرافیک

سخت‌افزاری که برای بازی بیش از پردازنده (CPU) اهمیت دارد، کارت گرافیک (graphic card) است. اگر چه می‌توان با گرافیک‌های تعبیه شده که ارائه‌کننده پردازنده‌های مدرن امروزی نیز است سر کرد، اما برای این‌که بازی‌های جدید به همان خوبی که هستند روی صفحه نمایش به نظر بیایند، شما ناگزیر از به کار بردن حداقل یک گرافیک اختصاصی مستقل (dedicated) در پیکربندی سخت‌افزاری دسکتاپ خود هستید. در صورتی که شما از یک پردازنده سریع بهره ببرید، حتی استفاده از یک کارت گرافیک سطح پایین (low-end) نیز در بهبود خروجی تصویر موثر خواهد بود. کارت‌های گرافیک بازار به دو دسته AMD Radeon و Nvidia GeForce تقسیم می‌شود. در واقع تفاوت زیادی بین کارایی کارت‌های گرافیک AMD و انویدیا که در یک سطح قیمت قرار داشته باشند، وجود ندارد. در اینجا سخت‌افزاری را به شما توصیه می‌کنیم که حد اکثر قدرت را با حداقل قیمت به شما ارائه کند. بنابر این آنها را گذشته از مشخصات و قدرت نمایش آنها براساس قیمت به شرح زیر به چند دسته تقسیم کرده‌ایم.

۱ـ کارت‌های گرافیک ۱۰۰ یورویی

هر چند این عرصه بشدت میدان تاخت وتاز Radeon HD۷۷۷۰ است، اما با در نظر داشتن ارزانی قیمت نگارش یک گیگابایتی انویدیا Geforce GTX۶۵۰ با قیمت ۸۶ یورو در برابر کارت رادئون ۹۵ یورویی برنده است. بین این دو کارت گرافیک که آخرین نسل مدل‌های رده پایین محسوب می‌شوند، تفاوت فاحشی وجود ندارد. معماری تراشه‌های سازنده هر دوی آنها ۲۸ نانومتری (nm) بوده و هر جفتشان یک گیگابایت حافظه RAM دارند. با این‌که نتایج آزمایش‌های بنچ مارک رادئون HD۷۷۷۰ کمی بهتر است، ما به دلیل مصرف برق کمتر، پشتیبانی از OpenGL نگارش ۳‌/‌۴ و ارزانی قیمت جی‌فورس را ترجیح می‌دهیم. کارت انویدیا شش ماه جوان‌تر از رقیبش گرافیک رادئون است. این مشخصه‌های برترش را نیز باید مدیون همین مزیتش دانست؛ چراکه مدت بیشتری از عمر آن در بازار مانده است ما آن را به شما توصیه کنیم.

پیشنهاد نهایی: GeForce GTX۶۵۰

۲ـ کارت‌های گرافیک بین ۱۰۰ تا ۱۹۹ یورو

این میدان نبردی بین سه مبارز است که همه آنها قیمتی بین ۱۵۰ تا ۱۸۰ یورو دارند. گرافیک رادئون HD۷۸۷۰ (۱۸۰ یورویی) یکی از سطح بالاترین کارت‌های گرافیک AMD است که بیشترین امتیاز فهرست‌های آزمایش‌های بنچ مارک PassMark را از آن خود کرده است. همچنین این کارت مانند رقبایش جزو گرانقیمت ترین گرافیک‌های همردیف خودش بوده و با دو گیگابایت رم، از جدیدترین فناوری نسل خود برخوردار است. این کارت از آن دسته گرافیک‌هایی به شمار می‌رود که با رقبایی که حتی از نظر قیمت یک پله بالاتر از خودش هستند نیز توان رقابت دارد. با ارائه این کارت AMD مقداری از سود اقتصادی‌اش را فدای افزودن کارایی بیشتر به این گرافیک کرده است. رادئون HD۷۸۵۰ کمی ارزان‌تر (۱۵۰ یورویی) با وجود کارایی از هر نظر ضعیف‌تر، از سری ۷۰۰۰ این محصولات باارزش‌تر است. این گرافیک ۱۷۰ یورویی خیلی بهتر ظاهر شد و کارت جی‌فورس GTX ۶۶۰ (نگارش غیر Ti) را نیز از میدان به در کرد. البته اگر بتوانید یک GeForce۶۶۰ را با قیمتی کمتر از ۱۶۲یورو بیابید، این کارت گرافیک نیز یکی از بهترین گزینه‌های این رده برای شماست.

پیشنهاد نهایی: Radeon HD۷۸۵۰

۳ـ کارت‌های گرافیک بالای ۲۰۰ یورو

پیشتر گفتیم که کارت گرافیک رادئون HD۷۸۷۰ با گرافیک‌های سطح بالاتر از خودش رقابت می‌کند. این کارت ۱۸۰ یورویی، ۴۰۰ امتیاز از گرافیک‌های رده ۲۰۰ یورو عقب‌تر است، با این حال باید آن را به عنوان جایگزین خوبی برای کارت‌های این رده در نظر داشت. با ارزش‌ترین کارت رادئون بالای ۲۰۰ یورو Radeon HD۷۹۵۰ است که حافظه سه‌گیگابایتی دارد و با سرعت ۴‌/‌۱ گیگاهرتز می‌تازد. این گرافیک فقط کمی گران‌تر از کارت‌های رده متوسط، خیلی قابل اعتمادتر از HD۷۸۷۰ با حافظه دو گیگابایتی با سرعت تاخت و تاز یک گیگابایت است. گزینه‌های انویدیای GeForce GTX۶۶۰ Ti و GTX۶۷۰ به ترتیب پیشنهادهای دوم و سوم ماست. رادئون HD۷۹۹۰ و انویدیا جی فورس GTX۶۶۰ که هر دو بالای ۳۰۰ یورو است، فقط مناسب افرادی است که بیشتر به دنبال سرعت ​هستند تا صرف بودجه برای خرید سخت‌افزاری کارآمد.

پیشنهاد نهایی: AMD Radeon HD۷۹۵۰

● فضای ذخیره داده

۱ـ دیسک‌های سخت مکانیکی (HDD)

هنگامی که به دنبال یک درایو استاندارد داخلی ۵‌/‌۳ اینچی می‌گردید، یافتن یک دیسک سخت نسبتا ارزان چندان کار سختی نیست. معمولا شرکت سیگیت (Seagate) همیشه چند مدل ارزان را برای عرضه دارد. بقیه برندها هم تنها کمی گران‌ترند. هر فضای ذخیره داده HDD که ازقابلیت اطمینان و انطباق کافی برخوردار باشد، گذشته از کارخانه سازنده می‌تواند در اینجا منظور ما را تامین کند. درایو‌های مدرن باید (SATA-III (۶GB‌/s را مورد پشتیبانی قرار داده و دیسک‌هایشان (platter) ۷۲۰۰rpm سرعت داشته باشد.

البته دیسک‌های سخت حرفه‌ای سرعت بالا نیز در بازار موجود است، اما فقط باید هنگامی زیر بار پرداخت قیمت گزاف آنها بروید که نیاز به جمع کردن یک سیستم واقعا حرفه‌ای داشته باشید. معمولا درایو‌های ۵۰۰ گیگابایتی قیمتی حدود ۴۰ یورو داشته و قادرند نیازهای عادی شما را تامین کنند. پیدا کردن هارد دیسک‌های یک ترابایتی (terabyte) یا۱۰۲۴GB با قیمتی حدود ۶۰ یورو نیز آسان است. در این محدوده سیگیت با هاردهای ۵۵ یورویی ۵‌/‌۱ گیگابایتی خود قیمت‌ها را شکسته و حرف آخر را می‌زند. دیسک‌های دو و سه و چهار ترابایتی (TB) به ترتیب ۷۳ و ۹۷ و ۱۵۹ یورو قیمت دارد که ما نوع سه ترابایتی را باارزش‌تر دانسته و به شما توصیه می‌کنیم.

پیشنهاد نهایی:

Seagate Barracuda۳ TB (ST۳۰۰۰DM۰۰۱)

۲ـ دیسک‌های وضعیت جامد (SSD)

متاسفانه در کشور ما غیر از انواع ۳۲ و ۶۴ گیگابایتی دیسک‌های SSD بقیه انواع ظرفیت بالاتر افت قیمت نکرده و قیمتشان واقعا گران و باور نکردنی است. بنابراین ما استفاده ترکیبی (hybrid) انواع کم‌ظرفیت سریع (۳۲ یا ۶۴ گیگابایتی) ساتا ۳ ارزان‌تر را به همراه دیسک‌های سخت HDD با ظرفیت ۵۰۰ گیگابایت یا بیشتر به شما توصیه می‌کنیم. در این صورت برای سرعت بوت و اجرا و کارایی بیشتر سیستم عامل (OS) را روی هارد SSD نصب و دیسک HDD را پارتیشن بندی کرده و از آن به عنوان فضای ذخیره داده (storage) استفاده می‌کنیم.

پیشنهاد نهایی:

OCZ Agility (۲۵۶ یا ۵۱۲ گیگابایتی)

توجه: قیمت‌های فوق جهانی بوده و ممکن است در کشورهای مختلف متفاوت باشد.

منابع:

http:‌/‌‌/‌www.tweaktown.com

http:‌/‌‌/‌videocardz.com

http:‌/‌‌/‌www.custompcreview.com

جواد ودودزاده