دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

به انتظار خیزش جدید در غزه


به انتظار خیزش جدید در غزه

موفقیت دولتمردان و مردم امروز غزه در برابر موج تحریم ها و تهاجم های سهمگین نظامی نمادی است که عمیقاً نگاه ها را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است

موفقیت دولتمردان و مردم امروز غزه در برابر موج تحریم ها و تهاجم های سهمگین نظامی نمادی است که عمیقاً نگاه ها را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده است.

آریل شارون در یکی از سخنرانی های خود گفته بود : «هدف ما این است که جامعه فلسطینیان را به جامعه ای تکه تکه، خشن، ناتوان، ویران و ترسو تبدیل کنیم که توسط شبه نظامیان ناهماهنگ کنترل و با قبیله گرایی قومی و مذهبی تفرقه وارد آن شود.عراق امروز را ببینید همان چیزی را به نمایش گذاشته است که ما می خواهیم .»

آزمایش های اسرائیل و آمریکا در تحمیل دوسال رنج های شدید به مردم فلسطین نیز درست با همین هدف صورت گرفت.در این راستا «نخستین بارانها» رمز و عنوان عملیات های شبانه اسرائیل بود که هر شب با ایجاد صداهای مهیب باعث ترس و وحشت در میان کودکان غزه شد.عملیات «بارانهای تابستان» که سیل بمب ها و موشک ها را بر سر غیرنظامیان روانه کرد و سپس اقدامات غیر حقوقی و سرانجام اشغال سرزمین ها از نمونه های دیگری بوده که توسط اسرائیل و با پشتیبانی آمریکا برای رسیدن به اهدافشان صورت گرفته و هنوز هم ادامه دارد .

ایهود باراک وزیر جنگ کنونی اسرائیل از هیچ گونه تلاشی برای به محاصره درآوردن مردمان نوار غزه فروگذار نکرده است.از جمله قطع برق پمپ های آبرسانی و تصفیه آب این منطقه، تحریم ارسال وسایل پزشکی برای نگهداری از نوزادان و دستگاه های دیالیز و قطع ارسال مواد سوختی و غذایی برای کودکانی که اکثراً با سوء تغذیه مواجه هستند.

همه اینها همراه است با هیاهوی بی وقفه سیاستمداران غربی برای سر پوش گذاشتن برجنایت های یکدیگر.تریبون های جامعه بین الملل که هدف و رسالت ذاتی آنها کمک به قربانیان است تبدیل شده است به تریبونی برای محکومیت دولت قانونی فلسطین به نخست وزیری اسماعیل هنیه که از به رسمیت شناختن اسرائیل امتناع می کند در حالی که اسرائیل به ناحق و آشکارا از به رسمیت شناختن حق حیات فلسطینی ها امتناع می ورزد.

اوری آونری یکی از بنیانگذاران جنبش برای صلح در اسرائیل اظهار داشته است آنچه دولتمردان اسرائیل به دنبال آن هستند توقف پرتاب موشک های قسام است.از چندین ماه پیش جنبش حماس پیشنهاد برخی میانجیگران عرب را برای برقراری آتش بس پذیرفته است و حتی این جنبش برای رفع شداید اقتصادی ساکنان غزه طی روزهای اخیر نیز این پیشنهاد طرف های عربی را دوباره پذیرفت اما چرا دولت ما (اسرائیل) از پذیرش آن امتناع می کند جواب این سؤال بسیار روشن است : برای برقراری آتش بس دولت اسرائیل باید با حماس گفت وگو کند و تحریم ها علیه این جنبش را لغو کند امری که تمامی رسانه ها به آن کاملاً اذعان دارند ولی هرگز از این منطقه گزارش نشده است .

بسیاری از گزارشگران توضیح داده اند که چگونه اسرائیل در کابوس جنبش رهایی بخش فلسطینیان ساکن غزه آرامش و تعادل خود را ازدست داده است. تل آویو دریافته است که هجوم فلسطینیان ساکن نوار غزه و عبور آنان از گذرگاه رفح یکی از حوادث تاریخی بود که می تواند الهام بخش آنانی باشد که برای فروریختن دیوارها ونمادهای سلطه همانند دیوار برلین جدید ساخته شده در سراسر جهان مبارزه می کنند .

خیزش اخیر مردم غزه نمایشی قهرمانانه بود که از زمان سقوط دیوار برلین به بعد هرگز مشاهده نشده بود .

در حالی که در کرانه باختری رود اردن شاگردان امروز آریل شارون نخست وزیر سابق اسرائیل مردم این منطقه را محبوس کرده و سرزمین ها و ثروت های آنان را از دستانشان ربوده بود مردم غزه در مدت زمان کوتاهی شکنجه گرانشان را به مبارزه دعوت کردند امری که باعث شد این مردم بتوانند دوباره به حیات خود ادامه دهند.الهامات برخاسته از اقدام مردم غزه برای شکستن گذرگاه رفح به خوبی در واکنش ستاره تیم ملی فوتبال مصر یعنی محمد ابوتریکا مشهود است.وی در دیدار تیم کشورش در برابر سودان در جام ملتهای آفریقا در سال ۲۰۰۸ که با نتیجه سه بر صفر به نفع تیم ملی مصر به پایان رسید برای ابراز شادی خود با بالا بردن پیراهن خود عبارت انگلیس و غربی «همدردی با مردم غزه» را به تماشاگران و در واقع به تمامی مردم جهان نشان داد و تماشاگران نیز برای حمایت از این اقدام از جای برخاسته و همگی به تشویق وی پرداختند.یکی از روزنامه نگاران مصری نیز که از اعضای روزنامه نگاران ورزشی است در اعتراض به فیفا نسبت به کارت زردی که داور مسابقه به این بازیکن نشان داد اظهار داشت : «چنین اقدامی از سوی یک بازیکن بسیاری از دیوارها، دیوارهای سکوت و دیوارهای کشیده شده در افکارمان را فرو ریخت.»

امروزه در رسانه های جهان دیوارهایی کشیده شده است که پایه های آن بر منفعت طلبی قدرت ها استوار است امری که بسیاری از وجود آن آگاهی ندارند.در این سو هیچ چیز به اندازه سیاست های حمایتگرانه مردان کاخ سفید از جنایات اسرائیل افکارعمومی را کلافه نکرده است.لابی یهود اکنون جلوه های تازه از نفوذ افسانه ای خود را در جذب حمایت دولتمردان آمریکا به نمایش گذاشته است، تاحدی که در انتخابات جاری آمریکا هیچ کاندیدایی نیست که از مجموعه حمایت سرمایه سالاران یهودی بی نصیب بماند.در این راستا است که جان مک کین که به احتمال فراوان به عنوان نامزد نهایی ریاست جمهوری از سوی جمهوری خواهان آمریکا معرفی خواهد شد خواستار به اصطلاح « جنگ صد ساله» است.

درباره نامزدهای دموکرات ها که یکی از آنها زن و دیگری سیاهپوست است نیز تفاوت زیادی وجود ندارد.کما این که رئیس دیپلماسی دولت بوش، کاندولیزا رایس هم زن بود و هم سیاهپوست.اگر به جمعیت مدافع هیلاری کلینتون نگاه کنیم به نقش شرکت هایی برخورد می کنیم که روزگاری از حامیان جنگ خانمانسوز علیه ویتنام بودند.یکی از مشاوران مخفی باراک اوباما زیبیگنیو برژینسکی است، معمار عملیات گردباد در افغانستان که باعث ایجاد برخی افراط گرایی ها، القاعده و حوادث یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ شد.

اما بجاست به این موضوع اشاره شود که این نمایش خطرناک در باره فلسطین و غزه و تقریباً در تمامی مواردی که افشای آنها برای منافع غرب زیان آور است مسکوت مانده است. طرف های غربی قول محکمی به اسرائیل داده اند تا این رژیم را در برابر موشک های افسانه ای قسام مصون سازند. این ها کلماتی هستند که بار ها و بارها باید خوانده شوند کلماتی که نوعی ناباوری و عدم اعتماد به غرب را در کشورهای اسلامی به همراه دارند. پنج عضو از گروه از بزرگترین مقامات نظامی غربی از کشورهای آمریکا، انگلیس، فرانسه، آلمان و هلند اند که مدیریت باشگاهی نظامی تحت عنوان ناتو را برعهده دارند و از همه طرف های اروپایی خواسته اند که باید از تمام ابزارها علیه کشورهای مخالف اسرائیل بهره گرفته شود. اما در این راه کشورهای غربی چشم برهمه سوء استفاده های طرف صهیونیستی از انواع سلاح های کشتار جمعی بسته است .

حوادث خاورمیانه به طرز عجیبی به هم گره خورده است.شواهد دلالت براین دارند که میان آنچه در روابط قدرت های غرب با سوریه و ایران، دو حامی جدی مقاومت رخ داده ارتباط عمیقی برقرار است.چندی پیش گوردون براون نخست وزیر انگلیس اعلام کرد که جامعه بین الملل و عمدتاً غرب با چالشهایی جدی در خاورمیانه روبه روست.از نظر آنان یکی از این چالشها ایران است، کشوری که بنا بر گزارش سرویس های اطلاعاتی آمریکا وگزارش تازه البرادعی نه دارای سلاح هسته ای است و نه برنامه ای برای دست یابی به این نوع سلاح ها دارد.این ادعا در باشگاه دارندگان سلاح هسته ای که با دست خود رژیم افراط پیشه اسرائیل را مسلح به سلاح اتمی کرده اند از مواردی است که حقایق موجود در جهان را به چالش می کشاند.از سوی دیگر همین نخست وزیر انگلیس بر خلاف معاهده ان پی تی مجوز ساخت یک زرادخانه هسته ای کاملاً جدید از موشک های نسل سوم را به ارزش بیست و پنج میلیارد لیره صادر کرده است.

این درحالی است که همگان شاهد این امر هستیم که امروزه استفاده از سلاح های هسته ای در کانون سیاست خارجی کشورهای غربی قرار گرفته است.اینجاست که باید گفت دیوار های بسیار بلندتری از دیوار برلین که توسط جوانان آلمانی در سال هزار و نهصد و هشتاد ونه فرو ریخت و تکه تکه آن به گردشگران فروخته شد امروزه در اذهان نسل جدید دوباره ساخته شده است.

در چنین فضایی طبیعی است که باید در انتظار خیزش هایی مشابه نهضت ساکنان غزه برای شکستن دیوار محاصره در غزه ماند.

بسیار روشن است که بلندترین و قدیمی ترین دیوار موجود در جهان دیواری است که تئوری آن از محافل سیاسی غرب بویژه آمریکا برخاسته است یعنی همان که «ما» را از «آنها» جدا می کند.امروزه این حصارها با ایجاد شکافی عمیق میان ادیان و یا با عنوان جنگ تمدن ها توصیف می شود.در واقع سنگ بنای این دیوار پانصد سال پیش زمانی که با حق اکتشاف و تصرف کریستوف کلمب در جهانی که پاپ در آن قدرت کامل بود و آن را همچون ملک شخصی خود می دانست موافقت شد، گذاشته شد.

امروزه نیز هیچ چیزی تغییر نیافته است. بانک جهانی، صندوق بین المللی پول، سازمان جهانی تجارت و اکنون ناتو از این حق اکتشاف و تصرف برخوردار هستند و از این حق به نفع واشنگتن استفاده می کنند.هدف آنان بنا به گفته بیل کلینتون این است که کشورها را وارد بازار آزاد جهانی کنند که قواعد آن در آمریکا نگاشته می شود.

نباید از نظر دور داشت که در هر دوره ای نظام سلطه مدرن از روش ها و اسلوب تازه ای برای اعمال نفوذ خویش بهره می گیرد.عجیب این است که هدف از این فشارها و تحریم ها را ارتقای دموکراسی یا تأمین صلح در منطقه ای مانند خاورمیانه معرفی می کنند.با این روندی که غرب در دیپلماسی خودش پیش گرفته است آیا باید همچنان انتظار داشته باشیم که مسلمانان خاورمیانه دست روی دست بگذارند و تماشاچی این همه تناقض و فریب در رفتار براون و رایس باشند. خروش جوانان مصری و برخوردهای آمیخته به نفرت نسل جدید مسلمانان لبنان و فلسطین حداقل واکنشی است که آنها به موج تعدی و حق کشی در غزه نشان می دهند.

مدینه فاضله ای که غربی ها به دنبال آن هستند دارای سه قانون بنیادین است که در آن : «مخالفت کفر است، تقدیر گرایی ایده آل است و سکوت بهتر است.»

حال اگر مردم غزه توانستند از این سه قانون بنیادین مدینه فاضله غرب اطاعت نکنند چرا ما نتوانیم.

جان پیلجر‎/ ترجمه: حسین قنبری گرمی