دوشنبه, ۲۴ دی, ۱۴۰۳ / 13 January, 2025
مجله ویستا

نقش ویتامین ب ۱۲ در رشد جنین


نقش ویتامین ب ۱۲ در رشد جنین

اسید فولیک یکی از ریزمغذی‌هایی است که از نقایص عصبی جنین در دوران بارداری پیشگیری می‌کند. آخرین تحقیقات نشان داده است ویتامین ب۱۲ مانند اسیدفولیک در رشد مغزی و عصبی جنین نقش …

اسید فولیک یکی از ریزمغذی‌هایی است که از نقایص عصبی جنین در دوران بارداری پیشگیری می‌کند. آخرین تحقیقات نشان داده است ویتامین ب۱۲ مانند اسیدفولیک در رشد مغزی و عصبی جنین نقش مهمی دارد و کمبود آن باعث بروز عوارض جنینی می‌شود.

ب۱۲، ویتامینی محلول در آب است که تنها در منابع حیوانی مانند گوشت، تخم‌مرغ و لبنیات یافت می‌شود. بنابراین رژیم گیاهخواری کمبود این ویتامین را به دنبال دارد. براساس پژوهش‌های انجام شده روشن شده است وجود ویتامین ب۱۲ مانند اسیدفولیک برای ساخته‌شدن ماده ژنتیکی هنگام تقسیم سلولی ضروری است و کمبود آن باعث ایجاد نقص در سلول‌های تولید شده جدید می‌شود.

شرکت در متابولیسم (ساخت) اسیدهای چرب ضروری برای تولید میلین یا سلول عصبی، یکی دیگر از وظایف مهم ویتامین ب۱۲ است بنابراین وجود آن در مقادیر کافی برای تشکیل سیستم اعصاب جنین و سلامت مغز لازم است و کمبود آن صدمات جبران‌ناپذیری را به نوزاد وارد می‌کند.

بافت‌هایی از بدن مانند استخوان که به صورت دائم در حال تولید سلول‌های قرمز خونی هستند نیاز شدیدی به ویتامین ب۱۲ دارند بنابراین یکی دیگر از عوارض کمبود ویتامین ب۱۲ در رژیم غذایی، کم خونی و فقر ویتامین ب۱۲ است که در اثر آن سلول‌های قرمز خونی به درستی تشکیل نمی‌شوند.

متخصصان مصرف مکمل ویتامین ب۱۲ را در دوران بارداری تنها هنگام تغذیه نامناسب توصیه می‌کنند در غیر این صورت مصرف روزانه سینه مرغ یا یک تکه گوشت و نصف تخم‌مرغ همراه با یک فنجان شیر یا ماست نیاز بدن زن باردار را به ویتامین ب۱۲ تأمین می‌کند.