دوشنبه, ۱۵ بهمن, ۱۴۰۳ / 3 February, 2025
ذرت پرخاصیت
ذرت که به اشکال گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد، افزون بر طعم خوشمزه دارای خواص درمانی زیادی است که ضد سرطان بودن و کاهش دهنده کلسترول خون از آن جمله است. ذرت انواع مختلفی دارد که ذرت دندان اسبی، ذرت بلوری، ذرت آردی، ذرت پاپکورن، ذرت غلافدار، ذرت مومی و ذرت شیرین معروفترین انواع آن هستند. در ایران ذرت در گرگان و گنبد، خوزستان، کرمانشاه، خراسان، گیلان و مازندران کاشته میشود.
درون ذرت
۱۰۰ گرم دانه ذرت که تقریبا معادل یک بلال متوسط میشود، حاوی ۸۵ کالری انرژی، ۳ گرم پروتئین، یک گرم چربی، ۵ میلیگرم کلسیم، ۶/۰ میلیگرم آهن، ۱۱/۰ میلیگرم ویتامین ب ۱ و ۴۰۰ واحد بینالمللی ویتامین آ است.
البته آرد ذرت ترکیبی متفاوت با ذرت خام دارد. یک فنجان آرد ذرت کامل که حدود ۱۲۰ گرم وزن دارد، حاوی ۴۴۰ کالری انرژی، ۹۴ گرم کربوهیدرات، ۱۳ گرم الیاف غذایی، ۱۰ گرم پروتئین، ۷ میلیگرم کلسیم، ۴ گرم چربی، ۲۹۴ میلیگرم فسفر، ۲/۴ میلیگرم آهن، ۴۳ میلیگرم سدیم، ۴۷/۰ میلیگرم تیامین، ۳۵۰ میلیگرم پتاسیم، ۲۵/۰ میلیگرم ریبو فلاوین، ۴/۴ میلیگرم نیاسین و ۵۷ واحد بینالمللی ویتامین آ است.
ضمنا ذرت فاقد کلسترول و ویتامین ث است.
۱۰ خاصیت ذرت
۱) ذرت به علت داشتن مواد آنتیاکسیدان غذای خوبی برای پیشگیری از سرطان است. بد نیست بدانید پختن، آنتیاکسیدانهای موجود در ذرتهای شیرین را افزایش میدهد.
۲) روغن ذرت فاقد کلسترول است و مصرف آن موجب کاهش کلسترول خون میشود.
۳) میزان فیبر موجود در ذرت بالاست، به همین دلیل مصرف ذرت به کم کردن مشکلات هضم و بخصوص یبوست کمک میکند، علاوه بر آن خطر سرطان روده بزرگ را نیز کاهش میدهد.
۴) ذرت با کاهش کلسترول خون، اثر پیشگیریکنندگی در بیماریهای قلبی عروقی دارد.
۵) ذرت سرشار از ویتامینهای گروه ب مخصوصا تیامین و نیاسین است. تیامین در سالم ماندن عصب و عملکردهای شناختی بسیار لازم است. کمبود نیاسین در بدن باعث بیماری پلاگرا شده، در بدن موجب جوشهای پوستی، اختلال در دستگاه عصبی، اختلالات گوارشی و اسهال میشود.
۶) ذرت منبع بسیار خوبی برای بتاکاروتن است. بتاکاروتن پیشساز ویتامینA است که در بدن تبدیل به این ویتامین مهم میشود. به همین دلیل مصرف ذرت برای بینایی و پوست مفید است.
۷) ذرت حاوی منیزیم، منگنز، کلسیم، روی، آهن، مس، سلنیوم و مقادیر زیادی فسفر است. به همین دلیل برای حفظ رشد طبیعی، سلامت استخوان و عملکرد مطلوب کلیه مفید است.
۸) گفته میشود مصرف ذرت موجب پیشگیری از بیماری آلزایمر میشود.
۹) استفاده مداوم از ذرت از پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
۱۰) ذرت علاوه بر مصرف غذایی در صنعت نیز استفاده میشود. از ساقه و برگهای ذرت در صنایع کاغذ و مقواسازی و همچنین تولید کاغذ دیواری استفاده میکنند.
از آرد ذرت در تولید چسب ، صابون و از نشاسته آن در صنایع رنگرزی، داروسازی، مرکبسازی و پلاستیکسازی استفاده میشود.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست