دوشنبه, ۳۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 20 May, 2024
مجله ویستا

خواص درمانی کنجد


خواص درمانی کنجد

کنجد گیاهی است یکساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای آن یبضی، باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید و یا قرمز بطور تک تک در کناره برگ …

کنجد گیاهی است یکساله با ارتفاع حدود یک متر که قسمت انتهایی ساقه آن پوشیده از کرک است. برگهای آن یبضی، باریک و نوک تیز است. گلهای آن به رنگ سفید و یا قرمز بطور تک تک در کناره برگ های قسمت انتهایی ساقه ظاهر می شود. میوه این گیاه به صورت کپسول و محتوی دانه های کوچک و مسطح و بیضوی است که دانه کنجد نامیده می شود و قسمت مورد استفاده این گیاه است. وطن اصلی کنجد هندوستان است که از آنجا به نقاط دیگر دنیا راه یافته است. در حال حاضر چین بزرگترین تولیدکننده کنجد در دنیا می باشد. هندوستان و حبشه از نظر تولید بعد از چین قرار دارند. در ایران نیز مقداری کنجد تولید می شود که بیشتر آن به مصرف تهیه روغن و حلوا ارده می رسد.

ترکیبات شیمیایی

کنجد دارای پروتئین، ویتامین های F،E،D،B و لسیتین Lecithin می باشد. مقدر روغن آن در حدود ۵۰درصد است روغن کنجد مرکب از دود ۷۰ درصد اسیدهای جرب اشباع نشده مانند لینولئیک اسید، اولئیک اسید و مقداری اسیدهای چرب اشباع شده مانند اسید پالمتیک و آراشیدیک اسید است. روغن کنجد یکی از روغن های اشباع نشده و مفید برای بدن است و در آمریکای شمالی و کانادا به مقدار زیاد مصرف می شود و دلیل آن است که این روغن نه فقط کلسترول بدن را بالا نمی برد بلکه آنرا کاهش می دهد.

خواص داروئی

از نظر طب قدیم ایران کنجد گرم است، برای چاق شدن موثر است، کنجد گرفتگی صدا را از بین می برد، نرم کننده معده و روده است،فشار خون را کاهش می دهد، ضد رماتیسم است،اسهال خونی را برطرف می کند.

مضرات

مضرات خاصی برای آن بیان نشده است.