جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

مقررات بهداشتی نانوائی‌ها


مقررات بهداشتی نانوائی‌ها

کلیه کارگران و متصدیان موظف هستند کارت بهداشت معتبر در محل کار خود داشته باشند .
سرپرست نانوائی موظف است که قبل از استخدام اشخاص کارت بهداشت آنان را مطالبه و در محل کار نگهداری …

کلیه کارگران و متصدیان موظف هستند کارت بهداشت معتبر در محل کار خود داشته باشند .

سرپرست نانوائی موظف است که قبل از استخدام اشخاص کارت بهداشت آنان را مطالبه و در محل کار نگهداری نماید.

کارگران موظف هستند رعایت کامل بهداشت فردی را نموده و به دستورهائی که توسط کارشناس بهداشت داده می‌شود عمل نمایند.

کارگران خمیرگیر ملبس به کلاه و روپوش سفید می‌باشند و روپوش سایر کارگران باید به رنگ روشن و تمیز باشد.

متصدیان موظف هستند جایگاه محفوظ و مناسبی به منظور حفظ لباس کارگران خود تهیه نمایند .

هر کارگر موظف به داشتن حوله تمیز اختصاصی می‌باشد.

کارگرانی که به نحوی از انحا با طبخ و تهیه مواد غذائی سروکار دارند در حین کار حق دریافت بهای کالای فروخته شده را شخصا" از مشتری نخواهند داشت .

جعبه کمک‌های اولیه موجود و در محل مناسبی نصب گردد.

کارگرانی که با پخت سروکار دارند موظف هستند هر روز قبل از شروع و بعد از خاتمه کار استحمام نمایند.

کف باید از جنس قابل شستشو صاف و بدون فرورفتگی و دارای شیب مناسب به طرف کف‌شوی باشد.

ساختمان دیوار بایستی نسبت به ورود جوندگان و حشرات مقاوم بوده و صاف و بدون فرورفتگی و شکاف و به رنگ روشن (حتی‌الامکان کاشی یا سنگ) باشد.

سقف صاف « مسطح » بدون ترک‌خودگی و شکستگی و تمیز باشد.

درها و پنجره‌ها بدون ترک خوردگی و شکستگی بوده و مجهز به توری سیمی ضد زنگ باشد .

آب مصرفی مورد تایید مقامات بهداشتی باشد.

سیستم فاضلاب بهداشتی باشد.

وضع و تعداد دستشوئی‌های بهداشتی، متناسب و دارای صابون مایع باشد.

برای کارگران باید دستشوئی و مستراح مجزا در محل مناسب و با شرایط بهداشتی موجود باشد.

دستگاه سوخت و مواد سوختی باید به نحوی باشد که احتراق به صورت کامل انجام گیرد .

قفسه ویترین گنجه‌ها تمیز و مجهز به در و شیشه بوده و قابل نظافت باشد و فاصله کف آنها از زمین از ۲۰ سانتی‌متر کمتر نباشد.

پیشخوان و میزکار سالم و روکش آن از جنس قابل شستشو باشد.

انبار مواد غذائی قابل تمیز کردن بوده و مرطوب نباشد.

تهویه باید به نحوی صورت گیرد که هوای داخل نانوائی سالم و عاری از بو باشد.

کارگران در هنگام کار به هیج‌وجه سیگار مصرف نکنند.

نور طبیعی و یا مصنوعی باید طوری باشد که باعث ناراحتی چشم نگردد.

برای جلوگیری از حریق و انفجار و سایر خطرات احتمالی باید پیش‌بینی‌های لازم بشود.

پشه و مگس و سایر حشرات و جوندگان به هیچ‌وجه نباید در داخل نانوائی دیده شود.

زباله‌دان درپوش‌دار، زنگ نزن، قابل حمل، مجهز به کیسه زباله و به تعداد و اندازه کافی موجود بوده و بعد از تخلیه شسته شود.

ایجاد هر گونه حوض، حوضچه یا پاشوی که در آن آب به صورت راکد باشد ممنوع است.

سطح میزها باید صاف ، تمیز ، سالم وبدون درز بوده و روکش از جنس قابل شستشو باشد.

ظروف خمیرگیر باید صاف تمیز و بدون درز باشد نصب شیرآلات بالای ظرف خمیرگیر الزامی است.

استفاده از کاغذهائی که تمیز نباشد و همچنین روزنامه و امثال آن جهت پیچیدن مواد غذائی ممنوع است.