جمعه, ۱۴ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 3 May, 2024
مجله ویستا

دود می كنیم , دود می شویم


دود می كنیم , دود می شویم

مصرف سیگار مسئول بیش از ۴۴ هزار مورد مرگ در هر سال در آمریكاست این یعنی از هر ۵ مرگ در آمریكا یكی به علت سیگار است این آمار نشان می دهد كه مصرف سیگار یكی از قابل پیشگیری ترین علل مرگ است

به طور متوسط،‌ فردی كه سیگار می‌كشد. ۱۳ الی ۱۴ سال زودتر از افراد غیر سیگاری می‌میرد و خطر مرگ بسته به تعداد سیگار و مدت زمان سیگاری بودن متفاوت است. كسی كه در روز ۲ بسته سیگار می‌كشد نسبت به فرد غیر سیگاری،‌ خطر مرگ و میری در حدود ۲ برابر دارد. علاوه بر این، هر چه مدت زمان سیگاری بودن فرد بیشتر شود،‌ این خطر هم بیشتر می‌شود.

مصرف سیگار مسئول بیش از ۴۴ هزار مورد مرگ در هر سال در آمریكاست. این یعنی از هر ۵ مرگ در آمریكا یكی به علت سیگار است. این آمار نشان می‌دهد كه مصرف سیگار یكی از قابل پیشگیری‌ترین علل مرگ است.

لازم به ذكر است كه مصرف سیگارهای لایت و یا پیپ هم باعث می‌شود كه خطر مرگ نسبت به كسانی كه از این مواد استفاده نمی‌كنند، بالاتر باشد،‌ پس نمی‌توان گفت كه پیپ بی‌خطر است. ▪ سال ۱۹۶۴: كنگره آمریكا تصویب كردروی تمامی پاكت‌های سیگار برچسبی هشداردهنده تعبیه شود كه روی آن نوشته شده بود: <هشدار! دودكردن سیگار ممكن است برای سلامت شما مضر باشد.> برچسب هشداردهنده بر روی تمامی پاكت‌های سیگار قرار گرفت.

▪ سال ۱۹۶۶: انجمن ملی رسانه‌ها در ایالات متحده محدودیت تبلیغات دخانیات در رادیو و تلویزیون این كشور را پذیرفت.

▪ سال ۱۹۷۱: تبلیغات سیگار در رادیو و تلویزیون آمریكا به‌طور كامل متوقف شد.

▪ سال ۱۹۷۲: به درخواست كمیسیون تجارت فدرال، ۶ شركت بزرگ تولیدكننده دخانیات توافق كردند در كنار تمام انواع تبلیغات خود پیام واضح و روشنی درباره تاثیر منفی سیگار بر سلامت انسان قرار دهند.

● مطالعات بر تاثیر منفی

▪ سال ۱۹۸۰: سیگار بر سلامت زنان متمركز شدند. اداره سلامت عمومی ایالات متحده در برنامه سلامت ملی خود، <كاهش مصرف سیگار در افراد بالغ به كمتر از ۲۵درصد تا سال >۱۹۹۰ را جزو اهداف خود قرار داد.

▪ سال ۱۹۸۴: مطالعات بر ارتباط قوی میان دخانیات و افزایش بیماری‌های مزمن انسدادی ریه تاكید كردند.

▪ سال ۱۹۸۸: مطالعات بر اعتیادآوربودن نیكوتین تاكید كردند.

▪ سال ۱۹۹۰: مالیات بر هر پاكت سیگار در ایالات متحده به ۲۰ سنت افزایش یافت.

▪ سال ۱۹۹۳: مالیات بر هر پاكت سیگار در ایالات متحده به ۲۴ سنت افزایش یافت.كنگره ایالات متحده تصویب كرد مصرف دخانیات در درمانگاه‌های زنان و كودكان به كلی ممنوع شود.

▪ سال ۱۹۹۵: JAMA مقاله‌ای منتشركرد كه نشان می‌داد تولیدكنندگان دخانیات در ایالات متحده پیش از انتشار مطالعه هشداردهنده نسبت به تاثیر منفی سیگار بر سلامت انسان در اثر اعتیادآور آن در دهه ۶۰، از این موارد آگاهی داشته‌اند اما این اطلاعات را مخفی نگه داشته‌اند.

▪ سال ۱۹۹۵: كمیسیون تجارت فدرال اعلام كرد، صنعت دخانیات فقط ۶ میلیارد دلار در سال ۱۹۹۳ صرف توسعه و تبلیغات خود كرده است.

▪ سال ۱۹۶۴: اولین گزارش درباره تاثیر منفی دخانیات بر سلامت انسان در آمریكا منتشر شد. این مطالعه ارتباط سرطان ریه با مصرف دخانیات را در مردان نشان داده بود و نسبت به خطر احتمالی در زنان هشدار می‌داد.در همین سال اولین انجمن ملی ضد دخانیات در آمریكا شكل گرفت.

▪ سال ۱۹۶۷: اولین مطالعه درباره میزان تار و نیكوتین موجود در انواع سیگار و تاثیر منفی آنها منتشر شد.

▪ سال ۱۹۷۰: پیام هشداردهنده روی جعبه‌های سیگار به این شكل عوض شد: <هشدار! مطالعات پزشكان نشان داده است دودكردن سیگار سلامت افراد را تهدید می‌كند.> از همین سال فعالیت سازمان جهانی بهداشت بر علیه دخانیات نیز آغشته شد.

▪ سال ۱۹۷۳: برای اولین بار در جهان، در ایالت آریزونا مصرف دخانیات در اماكن عمومی ممنوع شد.

▪ سال ۱۹۸۲: كنگره آمریكا قانونی را تصویب كرد كه مطابق آن مالیات بر دخانیات ۲ برابر می‌شد و به ۱۶ سنت در هر پاكت می‌رسید.

▪ سال ۱۹۸۳: مطالعات بر ارتباط قوی میان مصرف دخانیات و افزایش بیماری‌های قلبی - عروقی تاكید كردند.

▪ سال ۱۹۸۶: مطالعات بر تاثیر منفی دود سیگار بر اطرافیان فرد سیگاری متمركز شدند.

▪ سال ۱۹۹۰: منع مصرف دخانیات در پروازهای كمتر از ۶ ساعت به تصویب رسید.

▪ سال ۱۹۹۲: برچسب پوستی (پچ) نیكوتین به بازار عرضه شد.

بانك جهانی سیاست جدید خود را مبنی بر محدودیت كشنده تنباكو در كشورهای در حال توسعه تصویب كرد.

▪ سال ۱۹۹۴: مطالعات بر تاثیر منفی سیگار بر سلامت جوانان متمركز شد.

▪ سال ۱۹۹۶: سازمان غذا و داروی آمریكا، آدامس نیكوتین را به‌عنوان یك محصول برای فروش بدون نسخه تایید كرد.

▪ سال ۱۹۹۸: JAMA نتایج تحقیقی را منتشر كرد كه نشان می‌داد كسانی كه در معرض دود سیگار قرار دارند هم به اندازه افرادی كه سیگار می‌كشند، در معرض خطرند.

▪ سال ۲۰۰۰: دخانیات به‌عنوان یكی از ۱۰ عامل اصلی تهدیدكننده سلامت مردم جهان معرفی شد.