شنبه, ۲۲ دی, ۱۴۰۳ / 11 January, 2025
مراقب قلب خود باشید
مشکلات مزمن سلامتی در سرتاسر دوره زندگی افراد اثرگذار است. در بین این بیماریهای مزمن، بیماریهای قلب و عروق از اهمیت خاصی برخوردارند.
مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی در کشورهای توسعه یافته نیز رو به افزونی است.
عاملی که بیماریهای قلبی را تشدید میکند، احساسات و رفتارهایی هستند که فرد پیوسته با آنها درگیر است. استرس، فشارهای روحی، مصرف سیگار، فشارخون بالا، میزان کلسترول خون، چاقی، طبقه اجتماعی، سابقه خانوادگی، افسردگیهای خیلی شدید، تنهایی، نگاه منفی به زندگی از جمله عواملی هستند که احتمال بروز حملههای قلبی را در فرد تشدید میکند.
هرچه خصوصیات خلقی منفی افراد بیشتر باشد سطوح پروئتین سیآرتی (CRT) نیز بالاتر میرود. این ماده به وسیله کبد و در پاسخ به التهاب تولید میشود که این التهاب زمینه ایجاد پلاکی را فراهم میکند که علت بروز بیماری قلبی، تشکیل تدریجی رسوبهای چربی یا پلاکها در لایه داخلی دیواره سرخرگها است. مسدود شدن کامل یک سرخرگ خونرسان به قلب منجر به حمله قلبی ناگهانی و کشنده میشود.
یکی از عوامل بروز ناراحتیهای قلبی مصرف سیگار است زیرا نیکوتین سبب افزایش ضربان قلب، افزایش فشارخون و افزایش نیاز بافت قلب به اکسیژن میشود، که این افراد با ترک سیگار سلامت قلب خود را بدست میآورند.
احتمال بروز بیماریهای قلبی در اشخاصی که بیشترین هیجانات استرسزایی مثل خشم، تنهایی و درماندگی و رنجش را تجربه میکنند افزایش مییابد.
این هیجانات واکنش زنجیرهای را در بدن ایجاد میکنند به گونهای که سطح هورمونهای استرس (از جمله آدرنالین) را بالا میبرد که باعث تولید و افزایش کلسترول خون، انقباض رگهای خونی، بالا رفتن فشارخون و در نهایت تضعیف سیستم ایمنی بدن میشود و زمانی که این احساسات پشت سرهم در بدن رخ دهند بر قلب و سایر اندامهای دیگر فشار وارد کرده و به مشکلات جدی برای سلامت فرد تبدیل میشود.
استراحت و شل کردن عضلات، جهت کاهش استرس برای افرادی که از استرس و فشار روانی بیشتری برخوردارند توصیه میشود.
نحوه بروز استرس در افراد ابتدا به شکل ناراحتی روحی و روانی ظاهر میشود و فرد در این حالت یک پیشامد کوچک را به یک مشکل بزرگ تبدیل میکند و به تدریج شخص دچار اضطراب و استرس میشود و آرامش را از خود و دیگران سلب میکند. کار، اطرافیان، زمان، محیط خانواده و شخصیت فرد از عوامل استرسزا محسوب میشوند.
مقابله با استرس و کنترل اثرات آن بستگی به طبیعت و روحیه و روان هر فرد دارد که به چه طریق در موقعیتهای خاص به خوبی تصمیم بگیرد و برای مشکلات چارهاندیشی نماید.
کنترل هیجانات و فشارهای روانی از طریق تمرکز بر احساسات منفی و مثبت، تقدیر، عشق، برنامهریزی دقیق و هدفمند برای زندگی، استراحت کافی، ورزش منظم، ثبات شخصیت، تسلط داشتن بر زندگی، حمایت افراد خانواده و دوستان خوب، انعطافپذیر بودن در برخورد با دیگران و در اتفاقات زندگی، امیدواری و در نهایت یک رژیم غذایی مناسب صورت میگیرد.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست