یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
بارداری یبوست می آورد
مسلما دوران بارداری برای هر خانمی جزو هیجانانگیزترین زمانهای زندگیاش است. هیچ چیز نمیتواند این احساس زیبا را کم کند اما برخی ناراحتیها حتی در این دوران هم آزاردهنده هستند...
یکی از این مشکلات جسمی، یبوست و گاهی بهدنبال آن همورویید (بواسیر) است. دلایل زیادی باعث بروز این بیماری در خانم باردار میشود. در «بارداری و زایمان» این هفته ابتدا کمی از این دلایل صحبت و سپس راهکارهایی برای رفع آن، توصیه میکنیم.
کمآبی: اگر از حالت تهوع در ماههای اولیه بارداری رنج میبرید، باید مقدار تعیینشدهای غذا و نوشیدنی برای حرکت رودههایتان بخورید. اگر باز هم حالت تهوع ادامه داشت، احتمالا به دلیل کارکرد غلط رودهها و دفع سخت مدفوع یا همان دچارشدن به یبوست است که به دلیل کمآبی بدن باعث ادامهدار شدن حالت تهوع میشود.
هورمونها: تغییرات هورمونی در دوران بارداری، بهخصوص در ماههای آخر، شل شدن برخی ماهیچهها مانند ماهیچهها یا عضلههایی که باعث فشارآوردن به غذاها به سمت دستگاه گوارش میشود، در پی دارد. این کار باعث انتقال سریع غذاها به سمت روده میشود و در نتیجه خانم باردار این مشکل را پیدا میکند.
مکمل آهن: مکمل آهن یکی دیگر از مواردی است که باعث ایجاد یبوست در دوران بارداری میشود. مکمل آهن گاهی در روند هضم غذا مشکل ایجاد میکند. بخشی از این آهن از جریان خون خارج میشود و برخی هم به سمت رودهها میرود و در ترکیب با سایر مواد، باعث حالت سفتی در شکم میشود.
● چه باید کرد؟
پزشکان برای حل مشکل یبوست در این دوران توصیه میکنند که بیشتر آب بنوشید چون به حرکت رودهها کمک میکند. اگر در دوران بارداری دچار یبوست شدید، سعی کنید پوست میوه را جدا نکنید چون میوهها سرشار از فیبر هستند و در نتیجه به افزایش سرعت حرکت غذاها به سمت روده و اجابت مزاج شما کمک میکنند.
● همورویید چیست؟
همورویید که در زبان عامیانه به آن بواسیر میگویند، ایجاد رگهای واریسی در ناحیه مقعد است که عمدتا به دلیل یبوست ایجاد میشود. این رگها ابتدا متورم و قرمز میشوند و دفع مدفوع را بسیار سخت میکند. همورویید دو نوع داخلی و خارجی دارد؛ نوع داخلی آن داخل مقعد ایجاد میشود که بیشتر بدون درد و همراه با کمی خونریزی است. نوع خارجی آن هم به صورت یک توده سخت و با خونریزی بیشتر زیر پوست است. از نشانههای همورویید میتوان به درد هنگام دفع، دردهای متناوب در ناحیه مقعد، خونریزی(خون روشن) هنگام دفع و خارش در ناحیه مقعد اشاره کرد.
این بیماری یک دفعه ظاهر نمیشود و به مرور زمان شکل میگیرد و عود میکند. علت ابتلای خانم باردار به این عارضه، افزایش حجم خون و فشار در ناحیه مقعد است. محققان میگویند ژنتیک نیز در پیدایش این عارضه بیتاثیر نیست. نشستن به مدت طولانی روی یک سطح سفت هم میتواند این عارضه را شدت دهد.
● درمان همورویید چیست؟
اگر در دوران بارداری دچار مشکل همورویید شدید، به کمک توصیههای زیر میتوانید مشکلتان را به حداقل برسانید:
۱. پماد آنتیهمورویید در مراحل ابتدایی خیلی خوب جواب میدهد اما در مراحل پیشرفته همورویید باید از درمانهای تزریقی و در آخرین مرحله این بیماری نیز باید از درمان جراحی استفاده کرد.
۲. اگر همورویید شما داخلی است، سعی کنید بعد از اجابت مزاج برای خشک کردن بدن خود از دستمالهای بسیار نرم و مرطوب استفاده کنید.
۳. برای اینکه نشستنتان روی صندلی دچار مشکل نشود از حلقههای پلاستیکی که برای این کار درست شده استفاده کنید.
۴. اسطوخودوس و رزماری دو گیاهی هستند که متخصصان طب سنتی مصرفشان را برای رفع همورویید و کم کردن درد ناشی از آن توصیه میکنند. از پزشکتان در این مورد بپرسید.
ترجمه: پروانه شهرکی
منبع: guidegrossesse
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست