شنبه, ۲۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 11 May, 2024
مجله ویستا

کیوی بمب ویتامین C


کیوی بمب ویتامین C

کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است

کیوی منبعی غنی و سرشار از ویتامین C است و مقدار ویتامین C آن از پرتقال نیز بیشتر است. دکتر عباس نوری امیری متخصص تغذیه در این باره گفت: «کیوی این میوه پرزدار، دارای میزان مواد غذایی بالا و میزان کالری بسیار پایین است به این خاطر در رده میوه‌های بسیار مفید قرار دارد. کیوی با داشتن آنتی‌اکسیدان فراوان خاصیت ضدسرطانی بسیاری دارد و امکان مبتلا شدن به بعضی از سرطان‌ها را کاهش می‌دهد.» به گفته این متخصص تغذیه اگر شما به مدت دو تا سه ماه به طور مرتب کیوی مصرف کنید میزان کلسترول خونتان کاهش می‌یابد. این میوه با ارزش موجب رقیق شدن خون شده و از ایجاد پلاک در خون جلوگیری می‌کند. امیری در ادامه از خواص پوست کیوی نیز این‌گونه می‌گوید: «میوه کیوی با این‌که پوستی کرکی‌ دارد و خوردن آن چندان خوشایند نیست اما به هرحال برای به دست آوردن مواد مغذی آن مفید می‌باشد. پس بهتر است به هر طریق ممکن آن را مصرف کنید. مواد شیمیایی موجود در پوست کرک‌دار کیوی عاملی برای مبارزه با باکتری‌های بیماری‌زا است.» بنابراین توصیه می‌شود با توجه به این‌که این میوه منبع مهمی از ویتامین C است حتما از آن استفاده نمایید.

● خوردن گردو مساوی است با قلب سالم‌تر

ما می‌‌توانیم در زندگی روزمره عوامل استرس‌زا را کاهش دهیم. تغییر رژیم غذایی به بدن انسان کمک می‌کند که در هنگام استرس واکنش بهتری نشان دهد.

دکتر هاتف شجاعی، متخصص تغذیه در این باره به خبرنگار خانواده‌سبز گفت: «مصرف گردو در حالت استرس فشارخون را کاهش می‌دهد. گردو حاوی امگا ۳ و اسیدهای چرب است که می‌تواند کلسترول را کاهش دهد.» بنابراین مصرف آن در رژیم غذایی افراد به طور روزانه موجب سلامت عروق شده و خطر بیماری‌های قلبی را کاهش می‌دهد. وی همچنین خاطرنشان کرد که گردو خون‌ساز و تصفیه‌کننده خون بوده و دارای ترکیباتی به نام استرول است که به طور طبیعی در ترکیبات گیاهی یافت می‌شود و به لحاظ ساختار شیمیایی شبیه کلسترول می‌باشد. او در پایان تصریح کرد: «یک اونس مغز گردو حاوی ۵۰ میلی‌گرم استرول گیاهی است که این ماده نقش مهمی در حفاظت شیمیایی و نیز حفاظت عروقی در بدن ایجاد می‌کند.»

● ماهی را درست مصرف کنیم

«ماهی یکی از بهترین انواع گوشت و مواد پروتئینی است که چربی و کلسترول پائینی دارد و زمانی که ماهی سرخ می‌شود مقداری از استخوان ها و تیغ آن هم آب شده و دارای کلسیم بسیار بالایی است همچنین مصرف ماهی منبع غنی از ید برای کسانی است که نمی‌‌توانند نمک مصرف کنند.

لازم به ذکر است ماهی فواید بسیار زیادی دارد و باید نحوه تهیه آن درست باشد و سعی شود کمتر به صورت سرخ شده مصرف شود یا مدت زمان کوتاهی سرخ شود و تهیه آن به صورت کبابی و آب پز و بخارپز ارجحیت دارد همچنین از پاشیدن نمک زیاد بر روری ماهی حتما خودداری کنید. ماهی‌های نمک سود شده خواص کمتری دارند.»

در پایان توصیه می‌‌شود که با مصرف هفته‌ای دو بار ماهی سلامتی بدن خود را تضمین کنید.

▪ دکتر مسعود کیمیاگر (متخصص تغذیه)

- از مغزتان کار بکشید تا جوان بمانید

زمانی که به ۳۰ سالگی می‌رسید مغز شما آهسته مسیر یک منحنی نزولی را در پیش می‌‌گیرد. اما این تنزل یک عارضه جانبی غیرقابل اجتناب نیست، بلکه شما می‌‌توانید با روش‌هایی، تغییرات مربوط به افزایش سن را خنثی کنید. به عنوان مثال، وقتی در اینترنت جستجو می‌کنید، مراکز کلیدی در مغزتان که تصمیم‌گیری و استدلال‌آوری را کنترل می‌کنند درگیر می‌‌شوند. این درگیری‌های کوچک گاهی از خواندن نیز محرک‌تر هستند. جستجو در اینترنت مدارهای عصبی را تحریک می‌کند که در هنگام خواندن فعال نیستند. استفاده بیشتر از گوگل که برای جستجو، هدفمندتر است چرخه‌های قوی‌تری در ذهن شما می‌سازد. همچنین با استفاده از راهکارهای دیگر همانند ورزش، تغذیه متعادل، حل کردن جدول سودوکو، مسواک زدن و خونسرد بودن می‌توانید از ذهنی فعال‌تر برخوردار باشید.

▪ نسرین جهانمردی – روان درمانگر

- نوشابه مضر‌ترین نوشیدنی قرن

مصرف نوشابه چه همراه غذا و چه به تنهایی مضر است زیرا گاز موجود در هر نوشابه مواد رنگی و افزودنی‌های شیمیایی و قند نوشابه بر عملکرد دستگاه گوارش تاثیر منفی می‌گذارد. نوشابه‌های بی‌رنگ هم اگرچه فاقد رنگ‌های شیمیایی هستند ولی مضرات زیادی دارند و مصرف آنها توصیه نمی‌شود. دستگاه گوارش بدن برای هضم غذا نیازی به نوشابه ندارد. بعضی افراد هم نوشابه را به عنوان یک نوشیدنی خنک مصرف می‌کنند که این هم توصیه نمی‌شود. پس از مصرف غذاهای چرب، اگر نوشابه و یا هر نوشیدنی دیگری مصرف شود موجب زیاد شدن اسید معده می‌گردد و در نتیجه هضم غذا با مشکل مواجه خواهد شد. مصرف آب، شربت‌های طبیعی، دوغ و ماءالشعیر به همراه غذا نسبت به نوشابه ضرر کمتری دارد ولی مصرف این مایعات نیز به همراه غذا توصیه نمی‌شود.

▪ دکتر عباس زمانی – متخصص تغذیه