سه شنبه, ۱ خرداد, ۱۴۰۳ / 21 May, 2024
مجله ویستا

جوش‌هایی برای تمام فصول


جوش‌هایی برای تمام فصول

آکنه یا همان جوش‌های صورت یکی از بیماری‌های شایع در جوانان است، اما گاهی این جوش‌ها در افراد میانسال نیز دیده می‌شود. روزاسه یا آکنه دوران‌ بزرگسالی مشکلی است که این افراد …

آکنه یا همان جوش‌های صورت یکی از بیماری‌های شایع در جوانان است، اما گاهی این جوش‌ها در افراد میانسال نیز دیده می‌شود. روزاسه یا آکنه دوران‌ بزرگسالی مشکلی است که این افراد با آن مواجه هستند این‌ بیماری‌ معمولا بین ۵۰ ـ ۳۰ سالگی‌ بروز می‌کند و در خانم‌ها شایع‌تر از آقایان‌ است‌، اما در آقایان‌ شدیدتر است.

علائم بیماری

بیماری در ابتدا ممکن است تنها به شکل قرمزی و برافروختگی چهره در مواقع مختلف باشد و حالتی گذرا داشته باشد. بتدریج این بیماری به سبب قرمزی پایدار در میانه چهره پیشرفت می‌کند و ممکن است رفته رفته گونه‌ها، پیشانی، چانه و بینی را هم مبتلا کند.

درمان

درمان این بیماری تا حدود زیادی شبیه درمان آکنه است. متخصصان پوست و مو اغلب ترکیبی از درمان‌ها را بسته به حالت بیمار توصیه می‌کنند. در مرحله اول معمولا از داروهای موضعی استفاده می‌شود. در صورت شدت بیماری برای فرد آنتی‌بیوتیک تجویز می‌شود. مصرف آنتی‌بیوتیک‌های خوراکی نتایج سریع‌تری از کاربرد فرآورده‌های موضعی دارد. در موارد خاصی بسته به صلاحدید پزشک از ترکیبات خاصی مثل ایزوترتینوئین استفاده می‌شود.اثرات دارو معمولا بتدریج در عرض ۳ تا ۴ هفته پس از شروع درمان موضعی علائمی مشاهده می‌شود، اما بهبودی بیشتر، معمولا پس از ۲ ماه به دست می‌آید. به نظر می‌رسد گاهی برخی بیماران سرخود از پمادهای کورتن‌دار استفاده می‌کنند. هرچند این داروها ممکن است موجب تخفیف قرمزی پوست شوند با این حال، این فرآورده‌ها را نباید بیش از دو هفته روی صورت به کار برد. در هر صورت بهتر است این گونه مواد دارویی تحت نظارت دقیق متخصص پوست و مو مصرف شوند.

چند توصیه

از نوشیدنی‌های داغ مثل چای، غذاهای تند و نوشیدنی‌های کافئین‌دار بپرهیزید.

از پوست صورت‌تان در برابر نور خورشید بخوبی محافظت کنید.

از خاراندن، مالش دادن و ماساژ دادن پوست صورت بپرهیزید زیرا مالش پوست سبب بدتر شدن قرمزی و برافروختگی چهره می‌شود.

از گرم شدن زیاد بدنتان جلوگیری کنید.

اگر می‌خواهید ورزش کنید در محیط‌های خنک به ورزش بپردازید.

از مصرف مواد آرایشی و کرم‌های تحریک‌کننده پوست بپرهیزید.

اسپری‌های مو را روی پوست نپاشید.

سعی کنید آرامش خود را حفظ کنید. درگیری یا فشار شدید روحی هم می‌تواند سبب شروع یا تشدید این بیماری شود.

از ضدآفتاب یا مواد آرایشی‌ غیرروغنی‌ استفاده‌ کنید.

در معرض باد شدید قرار نگیرید. وزش مستقیم باد (پنکه، کولر یا شیشه باز اتومبیل) می‌تواند باعث برافروخته شدن و شدت بیماری شود.