پنجشنبه, ۲۰ دی, ۱۴۰۳ / 9 January, 2025
توصیه به والدین کودکان زورگو
برای بسیاری از والدین پی بردن به این که کودک آن ها به سختی می تواند با هم سالان خود کنار بیاید و قلدر است، ناراحت کننده است. قلدری کودکان چه لفظی و چه فیزیکی می تواند به بروز رفتارهای خشونت آمیز و ناتوانی کودک در برقراری ارتباط صحیح با هم سالان منجر شود. به نوشته سایت Kidshelthکودکان به چند دلیل قلدری می کنند. برخی به علت احساس ناامنی دست به رفتارهایی قلدرآمیز می زنند. اذیت کردن کسی که از آن ها از نظر فیزیکی یا شخصیتی ضعیف تر است، به آن ها احساس امنیت می دهد. کودکان نیازمند یادگیری، کنترل و مدیریت خشم، عصبانیت، ناامیدی و دیگر احساسات خود هستند. آن ها مهارت برقراری ارتباط با دیگران را فرانگرفته اند. استفاده از مشاور در چنین موقعیتی می تواند به آن ها در شناخت احساساتشان کمک کند و مهارت های اجتماعی آنان را بهبود ببخشد. بعضی کودکان که در مدرسه و در کنار همسالان خود قلدری می کنند، احتمالا به آن چه در منزل می بینند ، عمل می کنند. کودکانی که در معرض رفتارهای پرخاشگرانه و نامهربان در خانواده قرار می گیرند اغلب با دیگران به همین طریق رفتار می کنند. برای شناسایی رفتارهای زورگویانه کودکان، والدین باید دقت کافی به خرج دهند و تلاش کنند علت این رفتارها را بیابند این کار اولین گام برای رفع رفتارهای نادرست بچه های زورگو است. بنابراین به والدین توصیه می کنیم نکات زیر را مدنظر قرار دهند:
رفتارهای قلدرآمیز را جدی بگیرید. مطمئن شوید که کودکتان از غیرقابل تحمل بودن رفتارهای نادرستش از سوی شما آگاهی پیدا کرده است.در مقابل رفتارهای زورگویانه او محکم باشید و به آنچه می گویید عمل کنید. محروم کردن او از برخی تفریحات به دلیل تکرار رفتارهای نادرست می تواند بسیار کارساز باشد. برای مثال اگر از طریق تلفن همراه مایه مزاحمت دیگران را فراهم کرده است، برای مدتی او را از داشتن تلفن همراه محروم کنید. از روش هایی برای دورکردن او از رفتارهای اشتباهش استفاده کنید که خشن نباشد مثل این که پس از یک رفتار زشت به او پشت کنید و دور شوید.
به فرزندانتان یاد دهید با دیگران با مهربانی و نرم خویی رفتار کنند، به آن ها بگویید درست نیست به دلیل تفاوت های ظاهری، فیزیکی و نژادی، دیگران را مورد آزار و اذیت قرار دهند. رفتارهای مثبت او را مورد تحسین قراردهید و شرایطی فراهم کنید تا با وجود تفاوت ها او بتواند در یک محیط آرام و سالم با همسالان خود کنار بیاید.
زندگی اجتماعی او را مورد بررسی قرار دهید. عواملی که رفتار او را در محیط مدرسه تحت تاثیر قرار می دهد، شناسایی کنید. با والدین دوستان او، معلمان، مشاوران و مدیران مدرسه صحبت و دقت کنید آیا در میان همسالان او، بچه زورگوی دیگری هم هست؟ او با چه فشارهایی در مدرسه روبه روست. با دوستانش درباره محیط مدرسه و مشکلاتی که دارند صحبت کنید. در فعالیت های خارج از مدرسه، فرزندتان را با دوستانش همراهی و سعی کنید اعتماد آن ها را برای بازگویی مشکلاتشان جلب کنید.
رفتارهای خوب او را مورد تشویق قرار دهید. همیشه به یاد داشته باشید که تشویق کردن کارسازتر از مقابله به مثل است، کارها و رفتارهای خوب او را تشویق کنید و زمانی که در موقعیت های دشوار قرار می گیرد، کارهای خوب و تصمیم های درستش را یادآوری کنید.
الگوی خوبی باشید. مراقب باشید که به هنگام صحبت کردن درباره دیگران یا حل مشکلات چگونه رفتار می کنید. اگر در برابر دیگران تهاجمی برخورد کنید توقع نداشته باشید او روش دیگری در پیش بگیرد. همیشه با دیگران درست برخورد کنید و حرکات و رفتارهای آنان را تا جایی که امکان دارد، مثبت ارزیابی کنید.
از منزل شروع کنید. زمانی که به دنبال عوامل محیطی قلدری و زورگویی در کودک خود می گردید، اول ببینید در منزل چه می گذرد. کودکانی که با دعوا و سروصدا، کتک کاری، تحقیر و توبیخ از ناحیه والدین و یا دیگر اعضای خانواده روبه رو می شوند، بیشتر در معرض رفتارهای زورگویانه قرار دارند. طبیعی است که بچه ها در منزل گاهی باهم درگیر شوند و حتی کتک کاری کنند. در چنین مواقعی بهتر است خودتان را دخالت ندهید. اما مراقب لقب هایی که بچه ها به هم می دهند یا شدت کشمکش آن ها باشید و مرتب به هریک گوشزد کنید که کدام رفتارها درست و کدام نادرست است. مراقب رفتارهای خودتان هم باشید. وقتی عصبانی می شوید، خود را کنترل کنید چون همان زمان زیر ذره بین بچه ها قرار دارید. بعضی وقت ها لازم است نظم و انضباط را به آن ها یادآوری کنید و یا از رفتار آن ها انتقاد کنید. اگر رفتار آن ها ناخوشایند است تاکید کنید که رفتار آن هاست که شما را آزرده کرده است و شما اطمینان دارید که آن ها می توانند از پس مشکلات برآیند.
هوشمند
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست