چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
درخشش در لیگ تنبل ها
اجتماع و انباشت ایرانی ها در لیگ فوتبال امارات یک بار دیگر به حد نگران کننده ای رسیده است. بازی کردن بائو، معدنچی و سامره در باشگاه الشعب، حضور مسعود شجاعی در الشارجه، عضویت سیاوش اکبرپور در الظفره، مشارکت کاظمیان، مبعلی و اولادی در بازی های الشباب و حضور رضا عنایتی، مهدی رجب زاده و رسول خطیبی در الامارات و توفیق اکثر آنها در بازی های این تیم ها به گونه ای بوده که همیشه به چشم خورده و در صدر اخبار لژیونرهای ما جا داشته است.
اما درخشش آنها اگر این فایده و اثر مثبت را داشته که نزد خود تصور کنیم ایرانی ها در جایی و مکانی دیگر و لیگی غریبه حرف اول را می زنند، این اثر منفی را نیز بر جای نهاده که گمان ببریم سقف پرواز این نفرات همانی است که می بینیم و یا به این باور ناامیدکننده تر برسیم که برای فوتبال ایران در سطوح بین المللی چیزی بهتر و بیشتر از این فراهم و میسر نیست و نمی توان به اموری فراتر از این رسید و اصولا لیگ امارات چیست و در کجای دنیای فوتبال جای دارد که فروغ در آن امتیازی خاص به حساب آید؟
● یک کار شخصی
پیشتر نیز بارها در این خصوص اظهار نظر و ابراز نگرانی شده اما حقیقت آن است که کمتر کسی به این قضیه وقت اختصاص داده و توانسته است راه حلی قطعی بیابد. از یک سو موقعیت و پیشنهاد حضور در لیگ های کشورهای عربی حوزه خلیج فارس چیزی است شخصی و هر کسی در خصوص پذیرش یا رد کردن آن اختیار دارد و نمی توان بازیکنان فوق و هر کسی را که در معرض این گونه پیشنهادات و نظایر آن قرار می گیرد، مورد ملامت قرار داد و از آنها خواست که خلاف آنچه عمل کرده اند و در دل می خواهند، اقدام نمایند و به گونه ای دیگر باشند. بازیکنانی که در لیگ ایران درخشیده اند، یکی از آرزوهایشان بازی در لیگ های خارجی و کسب شهرت و درآمد بیشتر از این طریق است و یکی از لیگ هایی که در این خصوص بسیار به کار می آید و مفید و مثبت نشان می دهد لیگ امارات است.
● کار کم، پول زیاد
حسن این لیگ از دید انتخاب کنندگان آن، کار کم و پول زیاد است. این را در قیاس با لیگ های اروپایی می گوییم که بازیکنان شاغل در خود را در معرض تست هایی دشوارتر و سنگین تر قرار می دهد و تمرینات در آن جان فرساتر است و طبعا پولی را هم که نصیب افراد حاضر در خود می کند، در حد پول های آسان تر و کم دردسرتر لیگ امارات جلوه نمی دهد، همه اینها بدین معناست که می توان آسان و راحت در امارات درخشید، اما ما راجع به لیگی صحبت می کنیم که بسیاری از ستاره های خارجی اش برخلاف برخی نفرات گسیل شده ما به میانسالی رسیده و از دوران اوج خود فاصله گرفته اند. این در حالی است که بعضی بازیکنان ما در آن جا دوران جوانی و اوجشان را می گذرانند و جایشان در حال حاضر نه امارات بلکه لااقل لیگ های درجه دوم اروپا است و چون انتخابی کوچک تر از اندازه های حقیقی خود داشته اند، جای تاسف دارد. اگر نمونه هایی در این خصوص بخواهید، مبعلی، کاظمیان، اولادی، خطیبی و معدنچی و اکبرپور و همچنین شجاعی نام های مناسبی هستند و تعدد نفرات زیر ۲۵ سال در میان آنها به ما می گوید که هدف گذاری این افراد به لحاظ فنی صحیح نبوده و یا خود غلط پنداشته اند و یا مشاوران به آنها اطلاعات نادرست داده اند.
● صنعت بزرگ
این در شرایطی است که پول را مبنای اصلی انتخاب شان نیانگاریم که اگر بیانگاریم، شرایط تغییر می یابد و همه چیز روشن می شود و احتیاجی به استدلال اضافی وجود ندارد.
فوتبال اینک یک صنعت بزرگ و پولساز است و فارغ از عامل پول و فاکتور اقتصادی با هیچ چیز دیگر قابل بررسی و اندازه گیری نیست و نباید هم با دید دیگری آن را نگریست و در خصوص آن با لحن وروال دیگری صحبت کرد. اما حتی به رغم جدا شدن نفراتی مثل فرهاد مجیدی و بازگشت شان به لیگ ایران طی یک سال اخیر، درحال حاضر حدود ۱۰ مهره کلیدی فوتبال ایران در امارات مشق این رشته را می نویسند و آن هم با خطی که برای فوتبال دنیا غیرقابل خواندن و اتکاناپذیر است.بدون این که بخواهیم از لفظ تنبلی استفاده کنیم، متاسفانه آنچه لیگ امارات به حاضران خود می آموزد، تنبلی است زیرا معیار کوشش و دوندگی و نیاز به آن در لیگ امارات بسیار کمتر از اروپا است و بازی در استادیوم هایی انجام می شود که برای پیدا کردن تماشاگران در آن باید معمولا از تلسکوپ و دوربین استفاده کرد و سکوهای خالی به طرز بدی خودنمایی می کنند و حتی داغ ترین مسابقات نیز رونق چندانی ندارند.
● بدون شور و توان
تنبلی ای که از حضور در این لیگ برمی خیزد، می تواند به سطح ملی نیز بسط یابد و نفراتی را به اردوی ملی گسیل دارد که نه شور لازم را دارند و نه توان مورد نیاز را و اگر می گوییم انباشت مجدد نیروهای مستعد فوتبال ما در امارات امری نگران کننده است و مثل موارد قبلی ( طی ۱۵ سال اخیر) موجب تضعیف ما می شود، به خاطر معادلات فوق است.
وصال روحانی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست