پنجشنبه, ۱۴ تیر, ۱۴۰۳ / 4 July, 2024
مجله ویستا

سیب‌زمینی پخته


سیب‌زمینی پخته

سیب‌زمینی در صورتی که به روش درست پخته شود علاوه بر فایده‌ای که برای سلامتی بدن ایفا می‌کند نقش یک ماده غذایی لاغری را نیز دارد. به طور مثال در رژیم غذایی مناسبی که در آن از سیب‌زمینی …

سیب‌زمینی در صورتی که به روش درست پخته شود علاوه بر فایده‌ای که برای سلامتی بدن ایفا می‌کند نقش یک ماده غذایی لاغری را نیز دارد. به طور مثال در رژیم غذایی مناسبی که در آن از سیب‌زمینی به جای سایر قندهای کند و هیدروکربن‌ها مانند نان گندم، برنج و... استفاده می‌شود می‌توان پس از یک ماه تا ۴ کیلوگرم به کاهش وزن دست یافت. کالری سیب‌زمینی بسیار اندک در حد ۸۰ کالری در ۱۰۰ گرم است و دلیل آن مقدار بالای آب موجود در سیب‌زمینی است. چربی سیب‌زمینی از نوع اسیدهای چرب ضروری است که برای کارکرد درست سلول‌ها بسیار لازم و ضروری است و بدن به تنهایی قادر به تولید آن نیست. گلوسید موجود در سیب‌زمینی به فرم آمیدون نوعی قند مرکب و کند است که به راحتی جذب نمی‌شود و در عین حال انرژی بدن را به مدت چند ساعت تأمین می‌کند. سیب‌زمینی پخته با پوست در آب که گلیمسمیک پائینی در خود حفظ می‌کند می‌تواند غذایی مناسب برای ورزشکاران، کسانی که رژیم لاغری دارند و یا افرادی که از خوردن تنقلات در میان وعده‌ها پرهیز می‌کنند ، باشد. باید توجه داشت اندیس گلیمسمیک سیب‌زمینی هنگامی که در روغن سرخ شده و یا به صورت پوره یا فلوکن و حالت پودری یا پوسته پوسته در غذاها مصرف شود بالا رفته و به قند سریع تبدیل می‌شود که بسیار چاق‌کننده و پرکالری است.

سیب‌زمینی پخته بخصوص همراه با پوست سرشار از الیگو المان‌ها بخصوص پتاسیم، کلسیم، آهن و منیزیم است.

پرنیان نساج