سه شنبه, ۱۱ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 30 April, 2024
مجله ویستا

سوخت و ساز غذاها


سوخت و ساز غذاها

این که قدما می گفتند: «کشمش گرم است» منظورشان تولید حرارت اضافی بوده است در غیر این‌صورت کشمش مانند هر ماده غذایی دیگر در بدن می سوزد و تولید مقداری کالری می کند.

این که قدما می گفتند: «کشمش گرم است» منظورشان تولید حرارت اضافی بوده است در غیر این‌صورت کشمش مانند هر ماده غذایی دیگر در بدن می سوزد و تولید مقداری کالری می کند.

اگر بخواهیم دیدگاه قدما درباره موادغذایی را با اصول علمی مطابقت دهیم باید بگوییم هر غذایی که وارد بدن می شود و پس از هضم تولید حرارت اضافی نکند، غذای مطلق نامیده می شود و اگر تولید حرارت اضافی کند، آن را گرم می نامند و اگر حرارت اضافی تولید نکند بلکه ایجاد برودت کند، آن را سرد می گویند.

مواد غذایی مانند نخود و مغزهای گیاهی و گوشت که غالبا گرم است، پس از ورود به خون غده تیروئید را تحریک می کند و به سرعت روند سوخت و ساز افزایش می یابد. به عبارتی متابولیسم بازال (پایه) را بالا می برد.

همگام با غذاهای گیاهی ایرانی - دکتردریایی



همچنین مشاهده کنید