چهارشنبه, ۱۹ دی, ۱۴۰۳ / 8 January, 2025
فوتبال, این ورزش جذاب
بی شک فوتبال را باید جذابترین و پر هیجان ترین ورزش دنیا دانست، ورزشی که تمام اقشار سنی را در هر پست و مقامی که باشند به سوی خود جذب می کند.
صدها رشته ورزشی در رقابتهای المپیک شرکت میکند اما هیچ کدام به اندازه ورزش توپ و چمن طرفدار ندارد. هر ساله با آغاز لیگهای حرفه ای در سراسر جهان میلیونها نفراین رقابتها را پیگیری می کنند که در این میان لیگهای اروپایی و جام باشگاهها علاقه مندان ویژه ای را به خود اختصاص میدهد که دلیل آن را باید در تجمع ستاره های فوتبال در تیمهای اروپایی و حساستر بودن بازیها دانست.
اگر نگاهی به مسابقاتی مانند رویارویی میلان- اینتر، منچستریونایتد- آرسنال، رئال مادرید- بارسلونا و یوونتوس - رم بیندازید، می بینید که این تیمها با ستاره هایشان نفس گیرترین رقابتها را رقم میزنند و بارها دیده اید که رودر رویی تیمهای انگلیسی با ایتالیایی یا اسپانیایی چه دردسرها و اتفاقات عجیب و غریبی را گاها" رقم زده است.
اما سوال بزرگی که اینجا مطرح میشود این است که:
▪ چرا فوتبال اینقدر جذاب است؟
سوالی که شاید هیچ یک از ما تا به حال به طور جدی به آن فکر نکرده باشیم این است: علل جذابیت فوتبال!
در اینجا میخواهیم چندین عامل را که طی یک آمارگیری از میان علاقه مندان به فوتبال به دست آمده بررسی کنیم:
۱) غیر قابل پیش بینی بودن نتایج مسابقات
اکثر پرسش شوندگان غیر قابل پیش بینی بودن مسابقات را دلیل اصلی جذابیت فوتبال دانسته اند. این مساله از آن جهت مورد توجه علاقه مندان است که بعضا" در آخرین لحظات وقت تلف شده بازی گلی به ثمر میرسد و تمام محاسبات تیم و هوادارانش را به هم می ریزد.
۲) تعصبات ملی
در همه جای دنیا مردم با عرق ملی و حس میهن پرستی زندگی میکنند. اما فوتبال روی این مساله چه تاثیری دارد؟
در ورزشهای انفرادی (کشتی ، شنا،جودو...) نام ورزشکار به تنهایی مورد توجه قرار گرفته و مطرح میشود و ملیت او همیشه در پس زمینه است. (مانند محبوبیت شوماخر به عنوان قهرمان اتومبیل رانی). در حالیکه در فوتبال نام تیم ملی آن کشو همواره حرف اول را میزند و همین عرق ملی و تعصبات وطنی باعث میشود تا درصد تماشاگران مسابقات فوتبال در تورنمنتهای جهانی افزایش قابل توجهی داشته باشد.
۳) تکنیکهای فردی
هیچ ورزشی به اندازه فوتبال از مهارتهای فردی و حرکات ظریف پا به توپ برخوردار نیست. در ورزشهایی نظیر بسکتبال، والیبال یا تنیس هیچگاه شما نمی توانید ظرافت حرکاتی را که مثلا" مارادونا یا پله با توپ انجام میدادند مشاهده کنید. ضمن اینکه یاد گیری آن هم از بسیاری ورزشهای دیگر ساده تر و تا حد زیادی مرتبط با علاقه و استعداد شخصی است.
۴) تبلیغات گسترده
شاید همین پربیننده بودن فوتبال باعث شده تا خیل عظیمی از کمپانیها و شرکتهای تولیداتی با تولید لوازم و وسایل فوتبال سهم به سزایی در تبلیغات آن داشته باشند و در این پروسه ضمن معرفی کالای خود و دریافت سود بالا به تبلیغ این ورزش مهیج نیز بپردازند که در نهایت همین مساله به جذابیت دو چندان فوتبال می افزاید (مانند تبلیغات نایک و پپسی در قالب یک موزیک ویدیو با حضور ستارگان فوتبال).
۵) هزینه کم
در مقایسه با ورزشهایی نظیر اسکی، تنیس، گلف و ... انجام فوتبال نیاز به فضای خاصی ندارد و هر جا که قطعه زمینی هموار و خشک و توپ وجود داشته باشد میتوان فوتبال بازی کرد، در مجموع برای علاقه مندان به آموزش،فوتبال بسیار کم هزینه است.
۶) مبارزه مدرن
فوتبال را باید نوعی جنگ اصول گرایانه در قالب تمدن امروزی دانست. نوعی تسویه حسابهای ملی- میهنی که در آن دو تیم بدون درگیری فیزیکی مستقیم و خصمانه و با استفاده از تدابیر و اندیشه های تاکتیکی به مبارزه با یکدیگر میپردازند. (مانند جام جهانی ۱۹۸۶ مسابقه آرژانتین و انگلستان که به نوعی تسویه حساب این دو کشور در برابر جنگ ۴ سال گذشته شان بود و در آن مارادونا با گلی که با دست وارد دروازه انگلستان کرد و "Hand of God" لقب ژنرال ملی را از آن خود کرد.
۷) بزرگ بودن زمین مسابقه
در ورزشهای تیمی در مقایسه با فوتبال زمین مسابقه به مراتب کوچکتر است، بزرگی زمین در کنار طولانی و نفسگیر بودن مسابقه برای تماشاچی یکی دیگر از عوامل جذابیت این ورزش جهانی است.
۸) فوتبال یک پدیده تاثیرگذار اجتماعی
عامل دیگر جذابیت فوتبال که شاید چندان به چشم نیاید این است که در جامعه کنونی فوتبال به یک پدیده تاثیرگذار اجتماعی تبدیل شده، در بدترین شرایط لحظات زندگی، فرد ممکن است با پیروزی تیم محبوبش حالتی متفاوت پیدا کند و بالعکس. ضمن اینکه پیروزی تیم ملی یک کشور در شرایطی که آن کشوراز نظر اقتصادی یا سیاسی با بحران روبروست میتواند تاثیر شگرفی در اوضاع حاکم داشته باشد.
بنابراین میتوان فوتبال را یکی از تاثیر گذارترین پدیده های روز دنیا بر روند طبیعی و جریان عادی زندگی روزمره افراد و کل جامعه دانست.
http://poroge.parsiblog.com/-۲۴۶۶۱۶.htm
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست