سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
آب گازدار ننوشید
![آب گازدار ننوشید](/web/imgs/16/22/vdmcg1.jpeg)
این روزها با گرم شدن هوا بازار فروش انواع آبمیوههای صنعتی و نوشابههای گازدار داغتر از همیشه شده است. اما پرسش اینجاست آبهای معدنی طعمدار و گازدار تا چه حد طبیعی و سالم هستند؟ آیا میتوان آنها را جایگزین آب مصرفی روزانه کرد؟
آب معدنی همان آب چشمه است که با عبور از طبقات و لایههای کوهها به طور طبیعی تصفیه و هنگامی که به سطح زمین میرسند به جوش و خروش درآمده و اکسیژن فراوانی دریافت میکنند. این نوع آبها به دلیل گذر از سنگهای معدنی حاوی املاح زیادی چون کلسیم، منیزیم، سدیم، پتاسیم و... بوده و طعم و مزه بهتری نسبت به آبهای لولهکشی داشته و یک نوشیدنی سالم و طبیعی به شمار میروند. اما در مورد نسل جدید آبهای معدنی باید گفت این آبها در اثر افزودن طعم و گاز تا حدود زیادی شبیه نوشابههای گازدار میشوند، با این تفاوت که فاقد کالری بوده و رنگ خاصی ندارند. بنابراین به دلیل مضرات مواد طعمدهنده و گاز افزوده شده نمیتوان گفت که این نوشیدنی بیضرر است.
زیان ناشی از مصرف آبهای طعمدار
این نوع آبها را اغلب با اسانس، طعمدار میکنند. معمولا اسانسها از منابع طبیعی استخراج میشوند و برای سلامت انسان مخاطرهآمیز نیستند. اما مشکل آنجاست که استخراج این مواد همیشه از منابع طبیعی امکانپذیر نیست و در صنعت برای ساخت آنها از صدها ماده شیمیایی استفاده میشود. این نوع طعمدهندهها ممکن است لحظاتی از زندگی شما را شیرین و دلچسب کنند، ولی اغلب شامل ترکیبات نامطلوبی هستند که در کوتاهمدت خصوصا در کودکان حساسیتهای شدید و بیماریهای نامعلوم و در درازمدت اثرات سوئی بر کلیه و کبد داشته و منجر به اختلال در عملکرد این دو عضو میشوند.
متخصصان تغذیه مصرف این آبها را برای کودکان زیر ۵ سال توصیه نمیکنند، زیرا سیستم ایمنی و اعضای سمزدای کودکان در این سنین در حال کامل شدن بوده و بهتر است هیچ ماده مصنوعی در این دوران وارد بدن خردسال نشود.
زیان ناشی از مصرف آبهای گازدار
معمولا این نوع آبها را به واسطه گار کربنیک گازدار میکنند. این گاز حالت کفدار و جوشان به نوشیدنی داده و به دلیل ایجاد طعم ترش و اسیدی یک ویژگی حسی مطلوب در مصرفکننده ایجاد میکند، اما متاسفانه این طعم به ظاهر مطلوب میتواند سریعا خون را اسیدی و عوارض نامطلوبی ایجاد کند.
با اسیدی شدن خون به ناچار کلسیم که خاصیت قلیایی داشته از استخوانها کشیده میشود تا بتواند اسید مازاد را خنثی کند. این عامل به میزان زیادی باعث پوکی بافت استخوان میشود. از سوی دیگر کلسیم آزاد شده در کلیه رسوب میکند و منجر به بروز سنگ کلیه و ایجاد فشاری مضاعف بر این عضو میشود. در ضمن این نوشیدنی گازدار با رقابت با اسید هیدروکلریک معده عملکرد این عضو را تحت تاثیر قرار داده و معده را ناکارآمد میکند. در نتیجه غذا گوارش نیافته باقی میماند و سبب سوءهاضمه و نفخ میشود. افرادی که مشکلات گوارشی، سوزش سر دل و زخم معده دارند باید از خوردن نوشیدنیهای گازدار بپرهیزند. خوب است بدانید این اسید میتواند موجب پوسیدگی و فرسایش مینای دندان شود. پس هرگاه هوس نوشیدنیهای گازدار میکنید از نی استفاده کنید تا تماس مستقیم نوشابه با دندانها به حداقل برسد.
فاخره بهبهانی
سعید جلیلی مسعود پزشکیان انتخابات انتخابات ریاست جمهوری انتخابات ریاست جمهوری 1403 ایران جلیلی انتخابات ریاست جمهوری چهاردهم مناظره مناظره انتخاباتی دولت مجلس شورای اسلامی
تهران وزارت بهداشت قتل هواشناسی آتش سوزی شهرداری تهران آموزش و پرورش خانواده حوادث سازمان هواشناسی سلامت پلیس
قیمت دلار قیمت طلا خودرو دولت سیزدهم بازار خودرو قیمت خودرو بازار سرمایه بورس دلار حقوق بازنشستگان قیمت سکه بانک مرکزی
علیرضا قربانی سینما تخت جمشید کتاب بازیگر تلویزیون سینمای ایران رسانه ملی دفاع مقدس شهید کنسرت
دانشگاه تهران دانش بنیان حوزه علمیه وزارت علوم ماهواره وزیر علوم
رژیم صهیونیستی آمریکا غزه اسرائیل روسیه فلسطین جنگ غزه فرانسه ترکیه جو بایدن دونالد ترامپ چین
فوتبال استقلال پرسپولیس یورو 2024 کریستیانو رونالدو تیم ملی پرتغال باشگاه استقلال لیگ برتر باشگاه پرسپولیس علیرضا بیرانوند نقل و انتقالات بازی
هوش مصنوعی همراه اول الکامپ نمایشگاه الکامپ سامسونگ موبایل اپل ایرانسل ربات نخبگان عیسی زارع پور
ورزش مغز تب دانگ لاغری چاقی ویتامین گرمازدگی کلسترول