شنبه, ۱۳ بهمن, ۱۴۰۳ / 1 February, 2025
راکت های «فجر» سیلی سنگین ایران در نبردهای نامتقارن
خانواده راکتی «فجر» پاسخ سنگین جمهوری اسلامی ایران در جنگ ناهمطراز با دشمنان خواهد بود .
در میان انواع سامانه ها و تسلیحات متناسب با نبردهای نامتقارن (که در آن یکی از طرفین به لحاظ فیزیکی و کمی، نسبت به طرف دیگر برتری دارد)، سامانه های راکتی، ازجمله توانمندی هایی هستند که می توانند سرنوشت نبرد را تا حد زیادی مشخص کنند .
پس بی راه نیست که در جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به دکترین نبردهای ناهمطراز که در نیروهای مسلح تعریف شده، سرمایه گذاری خوبی در حوزه راکت ها صورت گرفته باشد .
● راکت ۱۰۷ میلیمتری فجر۱
با فرا رسیدن سالهای پایانی جنگ تحمیلی یعنی در سال ۱۳۶۶ بود که اولین نسل از خانواده «فجر» به همت متخصصان صنعت و نخبگان جوان حاضر در نیروهای مسلح به تولید انبوه رسید و سامانه راکتی ۱۰۷ میلی متری با نام «فجر۱»، تولید و بلافاصله روانه جبهه های نبرد شد .
● راکت ۲۴۰ میلیمتری فجر۲
اندکی بعد نسل دوم از راکت های فجر با برد ۲۵ کیلومتر، شعاع ترکش زایی ۳۰۰ متر و سرجنگی ۸۵ کیلوگرم، طراحی و تولید شد که در راستای نیازهای عملیاتی نیروی کاربر به دستیابی به سیستم راکتی کوتاه برد و چالاک با قابلیت حجم آتش بالا و بدون نیاز به تجهیزات جانبی موجود بود .
● راکت ۲۴۰ میلیمتری فجر۳
این راکت سوخت جامد بالک تاشو، طراحی و ارتقاء یافته برای ماموریت های توپخانه ای مختلف است که به منظور حمله به نیروهای دشمن نظیر مراکز فرماندهی مراکز تدارکات، مراکز اقتصادی و سیاسی، ایستگاه های رادار، شبکه های ارتباطی، فرودگاه ها و دیگر اهداف مهم به کار می برد .
● راکت های فجر۵
سامانه هوشمند سلاح فجر در کلاس جهانی، قابلیت محاسبه جدول تیر، قابلیت حذف زمان تراز کردن سکوهای راکت انداز، قابلیت فرماندهی و مدیریت شبکه ای ۶۴ سکوی خودکششی راکت انداز، قابلیت محور قرار دادن سکو در شرایط عملیاتی متفاوت و ناهمطراز، قابلیت شش مد عملیاتی بی سیم و باسیم، کنترلر سیار، اتوماتیک داخل سکو، نیمه اتوماتیک و دستی کامل، قابلیت فرماندهی و مدیریت با بعد مسافت ۲۰ کیلومتر، سهولت بکارگیری، خشاب گذاری باکسی آسان و سریع، قدرت مانور بالا و حفاظت سلاح، حوزه وسیع عملیات، برد بالا و دقت هدف زنی، ایجاد اشباع حجم آتش، گزارش گیری رایانه ای در عملیات را داراست .
نرم افزار آن کاملا بومی بوده و دارای پروتکل های امنیتی است .
سامانه هوشمند راکتی سلاح فجر در ۲۲ اسفند ۱۳۸۷ با حضور نمایندگان نیروهای مسلح در میدان تیر با موفقیت اهداف خود را زیر آتش راکت فجر۵ قرار داد تا نیروی زمینی ایران مجهز به این سامانه مدرن در کلاس جهانی شود .
راکت های خانواده فجر بخصوص فجر ۳ و ۵، در سالهای اخیر در انواع رزمایش های ارتش جمهوری اسلامی ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی مورد تست و ارزیابی میدانی قرار گرفته است که برای نمونه می توان به رزمایش پیامبر اعظم(ص)۵ اشاره کرد که این سامانه ها توانستند بیشترین حجم آتش را بر سر اهداف از پیش تعیین شده فرود بیاورند .
با این حساب، زنجیره تهاجمی ایران در نبردهای آینده که به گواه قاطبه کارشناسان و تحلیلگران نظامی، نبردی ناهمطراز خواهد بود، با به کارگیری این سامانه راکتی و انواع دیگر موشکها و توپخانه های مدرن و دقیق نیروهای مسلح، به گونه ای است که علاوه بر حجم گسترده آتش، روش ها و تاکتیک هایی را به نمایش می گذارند که برای هر متجاوزی غافلگیرکننده خواهد بود .
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست