چهارشنبه, ۱۰ بهمن, ۱۴۰۳ / 29 January, 2025
بهینهسازی مصرف انرژی در صنعتیسازی ساختمان
بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمان را میتوان در پنج گروه تعریف کرد:
۱) شهرسازی و طراحی شهری:
با طراحی مناسب بافت شهری، تعیین نحوه استقرار مناسب ابنیه در زمین و نیز تهیه ضوابط ارتفاعی و حجمی مناسب، میتوان انطباق حجمی بناها را با شرایط اقلیمی تامین نمود.
۲) طراحی معماری:
طراحی معماری به لحاظ نورگیری، ابعاد بازشوها، جهت ساختمان، استقرار فضاها با توجه به جهت تابش خورشید و سایر شرایط اقلیمی بخشی از اهداف بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمان را تامین میکند. این طراحی میتواند در ساخت و ساز سنتی یا صنعتی یکسان انجام گیرد.
۳) عناصر و اجزای ساختمان:
از آنجایی که کنترل تاثیر شرایط محیطی بر فضاهای داخلی از طریق عناصر جداکننده این دو، صورت میگیرد، لذا نقش عناصر و اجزای ساختمانی جدا کننده شامل دیوارها، پنجره، در، سقف، کف و نحوه ترکیب و تلفیق آنها با یکدیگر تعیین کننده میزان مطلوب عبور حرارت و صدا میباشد. عناصر و اجزای ساختمانی مزبور باید دارای مشخصات فنی استاندارد بوده و اجرا و نصب آنها نیز تابع ضوابط اعلام شده از سوی تولیدکنندگان باشد.
شاید نقش صنعتیسازی تولید ساختمان در این بخش بیشتر از سایر بخشها دیده شود زیرا با قانونمند کردن رعایت ضوابط و استانداردهای معمول در تولید و اجرای عناصر مزبور و ملزم نمودن طراحان و سازندگان در استفاده از مصالح دارای تاییدیههای لازم از مراجع ذیربط میتوان به بخشی از اهداف صنعتیسازی ساختمان مبنیبر ارتقای کیفیت ساخت و بهینهسازی مصرف انرژی دست یافت. بدیهی است در صورت رعایت مدولاسیون در تولید این محصولات، امکان استفاده از آنها در روشهای طراحی و تولید صنعتی ساختمان افزایش مییابد.
۴) سیستمهای تاسیساتی ( مکانیکال و الکتریکال:)
امروزه با پیشرفت فناوری در همه عرصهها، طراحی و ساخت سیستمهای تاسیساتی، مکانیکی و الکتریکی مورد استفاده در ساختمانسازی نیز با پیشرفتهای قابل توجهی همراه بوده است. افزایش راندمان ماشینها و سیستمهای تاسیساتی، کاهش مصرف انرژی را در مقایسه با سیستمهای قدیمیتر به همراه داشته است. کاهش ابعاد، سهولت تعمیر و نگهداری از دیگر مشخصات استفاده از سیستمهای پیشرفته امروزی است.
با هوشمندسازی ساختمانها، امکان کنترل بر مجموعه سیستمهای تاسیساتی و بهرهبرداری تهیه از آنها با توجه به تغییر شرایط جوی طی روز و سال، امکانپذیر گشته است. از تمامی امکانات مزبور در حال حاضر در ساختمانهای با اجرای سنتی و صنعتی میتوان استفاده کرد. بدیهی است در یک سیستم ساخت صنعتی، توقع و انتظار این است که از سیستمهای پیشرفته و نوین تاسیساتی نیز استفاده گردد در حالیکه هزینه سرمایهگذاری اولیه زیاد این سیستمها میتواند منجر به افزایش قیمت تمام شده ساختمانها شود.
۵) اجرا:
بدیهی است انجام نظارت و کنترل بر نحوه اجرای ساختمان، ضامن تامین اهداف کمی و کیفی طراحان میباشد. در سیستماجرایی صنعتی ساختمان، کنترل اجرای ساختمان به نحو بسیار مطلوبتری انجام میگیرد و از این رو در صورت رعایت ۴ بند اولیه ذکر شده، در سیستم صنعتیسازی ساختمان، میتوان تحقق اجرای مناسب را نیز انتظار داشت.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست