پنجشنبه, ۱۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 6 February, 2025
افزایش ۸۱ درصدی مشترکان تلفن همراه
مهمترین نشریه آماری هر کشور، سالنامه آماری آن کشور است که در آن عملکرد یکساله تمام بخشهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اعم از عمومیو خصوصی به زبان آمار و اطلاعات بیان میشود و با قرار دادن این نشریه در اختیار برنامهریزان، تصمیمگیران و همچنین محققان، علاوه بر کاربردهای پژوهشی، به منظور ارزیابی عملکرد سالهای گذشته و تبیین اهداف کمی چشمانداز سالهای آینده نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
در جمهوری اسلامیایران، سابقه انتشار سالنامه آماری کشور توسط مرکز آمار ایران به سال ۱۳۴۵ بازمیگردد که هم اکنون در انتهای نیمه اول هر سال و به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر میشود. جامع و کلیدی بودن اطلاعات ارایه شده در این نشریه که با همکاری بیش از ۶۰ دستگاه اجرایی و استفاده از نتایج طرحهای آماری مرکز آمار ایران در قالب ۲۲ فصل و بیش از ۵۵۰ جدول مرکب از اقلام آماری گوناگون تهیه شده، از خصوصیات بارزی است که آن را به یک نشریه آماری مرجع در سطح کشور تبدیل کرده و هرساله پاسخگوی تقاضاهای زیادی از سوی وزارتخانهها، سازمانها، دانشگاهها، سفارتخانههای کشورهای خارجی در ایران و کتابخانههای سراسر دنیا بوده است. دفتر آمارهای ثبتی مرکز آمار ایران در هر سال تلاش میکند با غنا بخشیدن بیشتر به مطالب این نشریه و بهرهگیری از روشهای نوین در عرصه اطلاعرسانی آماری (مانند ارایه اطلاعات به صورت مکانی روی نقشه )GIS(، ارایه گزیدهای از مهمترین اطلاعات در ابتدای هر فصل و ...) نیازهای آماری کاربران را به نحو مطلوبتری برآورده سازد. آنچه پیش رو دارید، گزیدهای از آمار و اطلاعات سالنامه آماری سال۱۳۸۵ کشور بوده که در سال جاری منتشر شده است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر در هر یک از زمینههای ارایه شده در زیر میتوانند علاوه بر نسخه چاپی این نشریه، از طریق لوح فشرده و همچنین مراجعه به پایگاه اطلاعاتی نشریات مرکز آمار ایران به آدرس www.amar.sci.org.ir، به آن دسترسی یابند.
● گزیدهای از اطلاعات سالنامه آماری کشور ۱۳۸۵
در سال ۱۳۸۵، ایران دارای ۳۰ استان، ۳۳۶ شهرستان، ۸۸۹ بخش، ۱۰۱۶ شهر و ۲۴۰۰ دهستان بوده است.
براساس سرشماری عمومینفوس و مسکن در آبان ۱۳۸۵ جمعیت کشور برابر با ۷۰۴۹۵۷۸۲ نفر بوده که از این تعداد، حدود ۷۱ درصد در نقاط شهری ساکن بودهاند. از کل جمعیت کشور در این سال ۹/۵۰ درصد را مردان و ۱/۴۹ درصد را زنان تشکیل میدهند.
براساس این سرشماری، جمعیت کشور برحسب گروههای عمده سنی شامل ۶۲/۱ درصد اطفال (کمتر از یکساله)، ۷۱/۷ درصد نوباوگان (۵-۱ ساله)، ۹۵/۷ درصد کودکان (۱۰-۶ ساله)، ۸۱/۷ درصد نوجوانان (۱۴-۱۱ ساله)، ۱۶/۲۵ درصد جوانان (۲۴-۱۵ ساله)، ۵۷/۴۴ درصد میانسالان (۶۴-۲۵ ساله) و ۱۹/۵ درصد بزرگسالان (۶۵ ساله و بیشتر) است. از تعداد ۱۷۳۵۲۶۸۶ خانوارهای معمولی ساکن کشور در سال ۱۳۸۵، ۲۰/۵ درصد خانوارها، یک نفره؛ ۲۷/۱۵ درصد، دو نفره؛ ۹۰/۲۲ درصد، سه نفره؛ ۴۲/۲۴ درصد، چهار نفره؛ ۲۶/۱۵ درصد، پنج نفره؛ ۳۵/۸ درصد، شش نفره و ۶۰/۸ درصد، هفت نفره و بیشتر هستند. در همین سال، ۵/۹۰ درصد سرپرست خانوارها مرد و ۴۶/۹ درصد زن بودهاند.
در سال ۱۳۸۵، از حدود ۳/۱ میلیون ولادت ثبت شده، ۷/۴۸ درصد متولدان دختر بودهاند. همچنین در این سال، بیش از ۷۷۸ هزار ازدواج و ۹۴ هزار طلاق به ثبت رسیـده که نسبت به سال گذشته به ترتیب ۲/۱ درصد کاهش و ۶/۱۱ درصد افزایش داشته است.
در سال ۱۳۸۵، ۶/۴۰ درصد جمعیت ۱۰ ساله و بیشتر در کشور از نظر اقتصادی فعال محسوب میشوند که نرخ بیکاری در میان این گروه جمعیتی، ۲/۱۱ درصد بوده که این نرخ در نقاط شهری ۴/۱۳ درصد و در نقاط روستایی ۱/۷ درصد است.
از میان استانهای کشور، استانهای کرمانشاه، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد به ترتیب با ۵/۱۶، ۲/۱۶ و ۵/۱۵ درصد بیشترین نرخ بیکاری و استانهای آذربایجان شرقی، خراسانشمالی و یزد به ترتیب با ۳/۵، ۰/۷ و۴/۷ درصد کمترین نرخ بیکاری را به خود اختصاص دادهاند.
در سال تحصیلی ۱۳۸۶-۱۳۸۵ حدود ۵ میلیون و ۸۲۸ هزار نفر در دوره ابتدایی، ۳ میلیون و ۹۸۰ هزار نفر در دوره راهنمایی تحصیلی، ۴ میلیون و ۲۰ هزار نفر در دوره متوسطه عمومیو ۵۳۶ هزار نفر در دوره پیش دانشگاهی مشغول به تحصیل بودهاند که نسبت به سال تحصیلی قبل به ترتیب ۰/۳، ۹/۴، ۶/۱ و ۳/۰ درصد کاهش داشتهاند.
در سال تحصیلی ۱۳۸۶-۱۳۸۵ تعداد کل دانشجویان کشور حدود ۲ میلیون و۸۲۹ هزار نفر بوده که نسبت به سال تحصیلی قبل ۴/۱۸ درصد افزایش داشته است. از این تعداد ۶/۴۵ درصد آنها در دانشگاه آزاد اسلامیتحصیل میکنند.
در سال تحصیلی ۱۳۸۵-۱۳۸۴ تعداد کل دانش آموختگان حدود ۳۱۴ هزار نفر بوده است.
براساس سرشماری عمومینفوس و مسکن سال ۱۳۸۵، ۸۵ درصد از جمعیت ۶ساله و بیشتر کشور باسواد هستند که میزان باسوادی در مردان ۷/۸۸ درصد و در زنان ۳/۸۰ درصد است.
در سـال ۱۳۸۵، حدود۳۰ هزار نفر پزشک در وزارت بهـداشت، درمان و آموزش پزشکی شاغل بودهانـد کـه نسبت به سـال قبـل ۷/۱۲ درصد افزایش داشته است. از این تعداد، ۱۳۴۸۵ نفر پزشک عمومی، ۱۲۲۵۸ نفر پزشک متخصص، ۲۷۸۶ نفر دندانپزشک، ۸۱ نفر دامپزشک و ۱۳۲۷ نفر داروساز بودهاند. در ضمن بیش از ۱۷۳ هزار نفر پیراپزشک نیز مشغول به کار بودهاند.
در این سال، حدود ۱۱۶ هزار تخت فعال در ۷۷۳ مؤسسه درمانی (بیمارستانها، زایشگاهها و آسایشگاهها) کشور وجود داشته است. شایان ذکر است، ۶۵ درصد این مؤسسهها وابسته به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بودهاند.
در سال ۱۳۸۵، بیش از۲/۳ میلیون پرونده در دادگاههای عمومیکشورمختومه شده است. در بین موضوعهای پروندههای مختومه در دادگاههای عمومی، موضوع انحصار وراثت با ۱۵۷ هزار مورد، طلاق با ۱۵۵ هزار مورد، ایراد ضربو جرح با ۱۴۴ هزار مورد و صدور چک بلامحل با ۱۰۵ هزار مورد سهم بیشتری نسبت به بقیه موارد داشتهاند.
در همین سال، تعداد تصادفهای برون شهری با ۳/۱۹ درصد افزایش نسبت به سال قبل به بیش از ۱۶۵ هزار فقره رسیده که از این تعداد ۹/۲ درصد تصادفها منجر به فوت، ۲۰ درصد منجر به جرح و ۱/۷۷ درصد منجر به خسارت بوده است.
همچنین تصادفهای درون شهری با ۷/۰ درصد افزایش نسبت به سال قبل به بیش از ۶۴۷ هزار فقره رسیده که ۲/۰ درصد تصادفها منجر به فوت، ۵/۱۴ درصد منجر به جرح و ۳/۸۵ درصد منجر به خسارت بوده است.
براساس سرشماری عمومینفوس و مسکن سال ۱۳۸۵، یک میلیون و دوازده هزار نفر از جمعیت کشور دارای حداقل یک نوع معلولیت هستند که ۶۴ درصد آنها را مردان تشکیل میدهند. یادآوری میشود بیش از ۸۱ درصد معلولان کشور تنها دارای یک نوع معلولیت هستند.
در پایان سـال ۱۳۸۵، تعـداد بیمهشدگان اصلی سـازمـان تأمیـن اجتماعی به حدود ۷ میلیون و ۵۱۳ هزار نفر افزایش یافته که نسبت به سال ۱۳۸۴، یک درصد رشد داشته است.
در سال ۱۳۸۵، بیش از ۳۸ میلیون نفر بیمه شده (اصلی و تبعی)، تحت پوشش سازمان بیمه خدمات درمانی بودهاند که از این تعداد ۳/۱۸ درصد را کارکنان دولت، ۷/۰ درصد را خویشفرمایان (حرف و مشاغل آزاد)، ۶/۲۰ درصد را بیمهشدگان بستری شهری، ۵/۵۵ درصد را روستاییان و ۹/۴ درصد را سایر اقشار تشکیل دادهاند.
تعداد عنوان مطبوعات منتشر شده در تهران و سایر شهرهای کشور در سال ۱۳۸۵ به ترتیب ۲۰۵۳ و ۱۳۲۹ عنوان بوده که نسبت به سال ۱۳۸۴ به ترتیب ۳/۰ درصد و ۴/۹ درصد افزایش یافته است. همچنین دوره زمانی انتشار ۱۸۳ عنوان از مطبوعات یاد شده روزانه و ۶۲۹ عنوان هفتگی بوده است.
در این سال، بیش از ۵۲ هزار عنوان کتاب با شمارگان بیش از ۲۲۳ میلیون نسخه با مجوز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی چاپ و منتشر شده که عنوان و شمارگان آن نسبت به سال قبل تغییر محسوسی نداشته است.
بنابر آمارهای ارایه شده توسط سازمان اوپک در سال ۲۰۰۵، میزان تولید نفت خام ایران ۴۰۹۲ هزار بشکه در روز بوده که در مقایسه با ۱۱ کشور عضو اوپک رتبه دوم را به خود اختصاص دادهاست. عربستان سعودی با ۹۳۵۳ هزار بشکه در روز نخستین کشور تولیدکننده نفت خام در جهان است.
در سال ۱۳۸۵، مقدار صادرات نفت خام ۸۸۷۸۸۱ هزار بشکه بوده که در مقایسه با سال قبل ۶/۷ درصد کاهش داشته است. همچنین در این سال میزان صادرات فرآوردههای نفتی با افزایش ۵/۱۰ درصدی نسبت به سال گذشته ۴۲ میلیون لیتر در روز بوده است.
در سال یادشده، تولید برخی فرآوردههای نفتی برحسب متـر مکعب در روز در کـل پالایشگاههای کشور عبارت است از: گاز مـایع ۸۰۱۶، بنـزین موتـور ۴۴۶۶۴، نفـت سفیـد ۲۱۰۴۸ و نفت گـاز ۸۰۴۷۳ مترمکعب در روز که در مقایسه با سال قبل به ترتیب ۳/۲-، ۱/۸، ۸/۳ و ۶/۱ درصد تغییر داشته است.
در سال ۱۳۸۵، از تعداد ۱۰۱۶ شهر کشور۶۱۵ شهر گازرسانی شده و۸۲ شهر در حال گازرسانی بوده است که نشان میدهد ۶۱ درصد شهرهای کشور گازرسانی شدهاند.
در سـال ۱۳۸۵بیش از ۱۳ میلیـون و ۴۰۱ هـزار فقـره انشعـاب آب وجود داشته است که نسبت به سال گذشته ۵ درصد افزایش نشان میدهد. از این تعداد بیش از ۱۰ میلیون و ۱۱۵ هزار فقره انشعاب مربوط به نقاط شهری بوده که نسبت به سال گذشته ۹/۴ درصد افزایش داشته است.
در این سال، مؤسسههای تابع وزارت نیرو حدود ۱۸۰۵۳۹ میلیون کیلووات ساعت تولید ناخالص برق داشتهاند که بیش از ۴۸ درصد آن در نیروگاههای بخاری تولید شده است. همچنین مقدار تولیـد ناخالص، نسبت بـه سال گذشته ۵/۵ درصـد افزایش داشته است.
از تعداد مشترکان برق در سال ۱۳۸۵، ۴/۸۳ درصد مشترکان خانگی، ۵/۳ درصد عمومی، یک درصد کشاورزی و یک درصد صنعتی بودهاند. همچنین در ایـن سال ۳۴ درصد از برق فروخته شده صرف مصارف خانگی، ۳۱ درصد صرف مصارف صنعتی، ۱۳ درصد صرف مصارف کشاورزی، ۱۳ درصد صرف مصارف عمومیو ۳ درصد صرف ر وشنایی معابر شده است.
در پایان سال یادشده، تعداد ۵۰۹۸۵ روستا (بیش از ۴/۴ میلیون خانوار روستایی) دارای برق بوده که نسبت به سال قبل ۶/۱ درصد افزایش داشته است.
در سال ۱۳۸۵ حدود ۲۱۲هزار پروانه ساختمانی با ۷۲۰۷۲ هزار متر مربع مساحت زیربنا توسط شهرداریها صادر شده که نسبت به سال قبل به ترتیب ۳/۲۶ و۳/۲۰ درصد افزایش داشته است. یادآوری میشود، حدود ۸۷ درصد پروانههای
در سال ۱۳۸۵ حدود ۲۱۲هزار پروانه ساختمانی با ۷۲۰۷۲ هزار متر مربع مساحت زیربنا توسط شهرداریها صادر شده که نسبت به سال قبل به ترتیب ۳/۲۶ و۳/۲۰ درصد افزایش داشته است. یادآوری میشود، حدود ۸۷ درصد پروانههای صادر شده مربوط به واحدهای مسکونی است. برآورد خانوارهای معمولی ساکن در واحدهای مسکونی معمولی برحسب نحوه تصرف محل سکونت در سال ۱۳۸۵ عبارت است از: ۵/۶۳درصد ملکی عرصه و اعیان، ۵/۴ درصد ملکی اعیان، ۹/۲۲ درصد اجارهای، ۱/۲ درصد در برابر خدمت، ۳/۵ درصد رایگان و ۷/۱ درصد سایر و اظهارنشده.
در سال ۱۳۸۵، طول خطوط راهآهن (اصلی، فرعی و صنعتی) ۱۱۱۰۷ کیلومتر بوده که نسبت به سال گذشته۴/۲ درصد افـزایش داشتـه است. در همین سـال طـول جادههای کشور ۷۲۶۱۱ و طـول راههـای روستایی ۱۰۱۶۹۰ کیلـومتر بـوده اسـت.
در همین سال، تعداد تلفنهای ثابت مشغول به کار بیش از ۶/۲۲ میلیون خط و مشترکان تلفن همراه بیش از ۱۵ میلیون نفر بوده است که نسبت به سال قبل به ترتیب ۳/۱۰ درصد و ۸۱ درصد افزایش نشـان میدهد. همچنین در سال یاد شده ۵۱۰۵۸ روستا دارای ارتباط تلفنی بوده است که نسبت به سال ۱۳۸۴ افزایش ۵/۶ درصدی دارد.
ارزش مبادلات بازرگانی خارجی کشور در سال ۱۳۸۵، ۵۰۳ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل ۱۲ درصد افزایش داشته است. از ارزش یاد شده ۷۶ درصد مربوط به واردات و ۲۴ درصد مربوط به صادرات غیر نفتی است.
در سال ۱۳۸۵، ۴۳ میلیون تن انواع کالا به ارزش ۳۸۴ هزار میلیارد ریال (معادل ۴۲ میلیارد دلار) از طریق پایانههای گمرکی وارد کشور شده که ارزش آن نسبت به سال قبل ۸ درصد افزایش داشته است. یادآوری می شود که بیشترین حجم واردات از لحاظ ارزش ریالی مربوط به کشورهای امارات متحده عربی (۲۲ درصد کل ارزش)، آلمان (۱۲ درصد کل ارزش) و چین (۷ درصد کل ارزش) است. همچنین در این سال، ۲۸ میلیون تن انواع کالاهای غیر نفتی به ارزش ۱۲۰ هزار میلیارد ریال (معادل ۱۳ میلیارد دلار) از طریق پایانههای گمرکـی به خـارج از کشـور صادر شده که ارزش آن نسبت به سال قبل ۲۶ درصد افزایش داشتـه اسـت. بیشترین حجـم این صادرات از لحاظ ارزش ریالی مربوط به کشورهای عراق (۱۴ درصـد کـل ارزش)، امارات متحده عربی (۱۳ درصد کل ارزش) و چین (۸ درصد کل ارزش) است.
در سال ۱۳۸۵ مجموع نقدینگی (پول و شبه پول) حدود ۱۲۸۴ هزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبل ۴/۳۹ درصد رشد داشته است.
در سال ۱۳۸۵ حدود ۲۴ هزار میلیارد ریال حق بیمه عاید بازار بیمه کشور شده که رشد ۳/۲۱ درصدی نسبت به سال قبل داشته است. همچنین در این سال، درصد خسارت واقع شده به حق بیمه عاید شده حدود ۰۱/۷۵ درصد بوده است که کاهش ۵/۴ درصدی را نسبت به سال قبل نشان میدهد.
ارزش سهـام معـاملـه شـده شـرکتهای مشمـول در بورس اوراق بهـادار تهـران در سـال ۱۳۸۵ حـدود ۵۶ هـزار میلیارد ریال بوده که نسبت به سال قبـل ۶/۱ درصـد کاهش داشته است.
پرداختیهای قطعی بودجه عمومیدولت در سال ۱۳۸۳ حدود ۶/۱۴۹ هزار میلیارد ریال بوده است که در مقایسه با سال قبل ۲/۲۱ درصد افزایش نشان میدهد. ترکیب پرداختها عبارت است از: امور اجتماعی ۴/۵۷ هزار میلیارد ریال (۴/۳۸ درصد)، امور اقتصادی ۰/۳۱ هزار میلیارد ریال (۷/۲۰ درصد)، امور دفاع ملی ۲/۲۸ هزار میلیارد ریال (۹/۱۸ درصد)، امـور عمومـی ۶/۲۲ هزار میلیارد ریال (۱/۱۵ درصد) و هزینههای متفرقه ۳/۱۰ هزار میلیارد ریال (۹/۶ درصد.)
عملکرد اعتبارات هزینهای (جاری) دستگاههای اجرایی استانها در سال ۱۳۸۴ حدود ۹/۸۳ هزار میلیارد ریال بوده است که در مقایسه با سال قبل ۶/۴۲ درصد افزایش نشان میدهد. همچنین عملکرد اعتبارات تملک داراییهای سرمایهای (عمرانی) استانها در سال ۱۳۸۴ حدود ۵/۳۰ هزار میلیارد ریال بوده که در مقایسه با سال قبل ۴/۴۲ درصد افزایش داشته است.
در سال ۱۳۸۴، محصول ناخالص داخلی کشور به قیمت بازار حدود۴۷۹۹۷۴ میلیارد ریال به قیمت ثابت سال ۱۳۷۶ بوده که نسبت به سال ۱۳۸۳ دارای رشدی معادل ۳/۵ درصد است.
در سال ۱۳۸۴ بیشترین سهم ارزش افزوده فعالیتهای اقتصادی در محصول ناخالص داخلی (به قیمتهای ثابت سال ۱۳۷۶) به ترتیب مربوط به بخش صنعت (۱۱/۱۹ درصد)، عمدهفروشی، خردهفروشی، تعمیر وسایل نقلیه و کالاها (۰۷/۱۹درصد)، مستغلات کرایه و خدمات کسب و کار (۱۳/۱۳درصد) و کشاورزی، شکار و جنگلداری (۵/۱۱درصد) بوده است.
در بخش حسابهای منطقهای در سال ۱۳۸۳، استانهای تهران و خوزستان به ترتیب با ۹/۲۴ و ۵/۱۴ درصد، بیشترین و استانهای چهارمحال و بختیاری و خراسان جنوبی بهترتیب با ۶/۰ و ۴/۰ درصد کمترین سهم از تولید ناخالص داخلی کشور را بهقیمت جاری، دارا بودهاند.
در سال ۱۳۸۵، متوسط هزینههای خالص سالانه یک خانوار شهری، ۳/۶۷ میلیون ریال بوده که شامل ۱/۵۲ میلیون ریال (۴/۷۷ درصـد) هزینههای غیرخوراکی و ۲/۱۵ میلیون ریال (۶/۲۲ درصد) هزینههای خوراکی و دخانی است و به ترتیب نسبت به سال گذشته افزایشی به میزان ۸/۱۵ و ۶/۶درصدداشتهاند.
در سال ۱۳۸۵، متوسط درآمد سالانه یک خانوار شهری در حدود ۵/۶۵ میلیون ریال بوده است که از بین منابع تأمین درآمد، درآمدهای متفرقه بیشترین سهم (۷/۳۸ درصد) را به خود اختصاص میدهد.
در سال ۱۳۸۵، متوسط درآمد سالانه یک خانوار روستایی در حدود ۱/۳۹ میلیون ریال بوده است که از بین منابع تأمین درآمد، درآمد از مشاغل آزاد بیشترین سهم (۱/۴۴ درصد) را به خود اختصاص میدهد.
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در سال ۱۳۸۵، با افزایشی به میـزان ۶/۱۳ درصد نسبت به سال قبل بـه عدد ۵/۳۴۹ (بر مبنای سـال پایه ۱۳۷۶) رسیـد. تغییرات ایـن شاخص در مقایسه با ۱/۱۲ درصد افزایش در سال قبل، از افزایشی به میزان ۵/۱ درصد برخوردار بوده است. شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای شهری در سه گروه اختصاصی«کالاها»، «خدمات» و «مسکن، سوخت و روشنایی» نسبت به سال ۱۳۸۴ به ترتیب ۱/۱۲، ۷/۱۵ و ۰/۱۵ درصد افزایش یافته است.
شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای روستایی در سال ۱۳۸۵، نسبت به سال ۱۳۸۴، ۴/۱۲ درصد افزایش یافته و به عدد ۹/۱۶۳ (برمبنای سال پایه ۱۳۸۱) رسیده است. شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی خانوارهای روستایی در دو گروه اختصاصی «کالاها» و «خدمات» نسبت به سال گذشته به ترتیب ۰/۱۳ و ۷/۱۰ درصد افزایش یافته است.
شاخص بهای تولید کننده در کشور در سال ۱۳۸۵، با افزایشی به میزان ۲/۱۲ درصد نسبت به سال ۱۳۸۴ به عدد ۰/۳۵۴ (بر مبنای سال پایه ۱۳۷۶) رسید.
شاخص بهای عمده فروشی کالاها در سال ۱۳۸۵، با افزایشی به میزان ۱/۱۲ درصد نسبت به سال ۱۳۸۴ به عدد ۰/۲۹۷ (بر مبنای سال پایه ۱۳۷۶) رسید.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست