جمعه, ۲۸ دی, ۱۴۰۳ / 17 January, 2025
مجله ویستا

۵ دلیل اصلی مشاجره در زندگی مشترک


۵ دلیل اصلی مشاجره در زندگی مشترک

شاید تصور کنید که ناراحتی یا غر زدن های شما یا همسرتان به کارهای خانه یا مسائل مالی مربوط است, ولی جالب است بدانید که از نظر بعضی کارشناسان, همیشه دلیل واقعی مشاجرات چیزهای دیگر هستند

شاید تصور کنید که ناراحتی یا غر زدن های شما یا همسرتان به کارهای خانه یا مسائل مالی مربوط است، ولی جالب است بدانید که از نظر کارشناسان، همیشه دلیل واقعی مشاجرات یکی از ۵ عامل زیر است:

۱.به من اعتماد داری؟

وقتی با ملایمت چیزی را به همسرتان یادآوری می کنید و او ناگهان از کوره در می رود متعجب می شوید چون انتظار چنین عکس العملی را نداشته اید. شما فقط کاری را که باید انجام بدهد به او یادآوری کرده اید. اما واقعیت این است که دلیل اصلی عصبانیت او این نیست که نمی خواهد آن کار را انجام دهد، بلکه این است که احساس می کند شما به او اطمینان ندارید. وقتی کاری از یک مرد خواسته می شود، او آن را در لیست کارهای خود قرار می دهد و صبر می کند تا زمان مناسب برای انجام آن فرا برسد. او هرگونه یادآوری را نشانه ای از عدم اطمینان همسر خود می داند و جملات شما را اشتباه می شنود: "من تو را باور نمی کنم. تو دروغ گفتی. قرار نیست آن کار را انجام بدهی". بنابراین بهتر است به جای غر زدن، جملاتی مانند "فکر می کنی بهترین زمان برای انجام آن کار کی باشد؟" را به کار ببریم. چنین جملاتی به او فرصت می دهند تا توانایی های خود را اثبات کند.

۲. هنوز برایت جذاب هستم؟

وقتی همسرتان به زن دیگری نگاه می کند عصبانی می شوید؟ وقتی بدون همسرتان به یک مهمانی دوستانه می روید با بدخلقی و قهر او روبرو می شوید؟ همه اینها نشانه هایی است از نیازی که شما یا او احساس می کنید: "می خواهم بدانم هنوز مورد توجه تو هستم. هنوز به من نیاز داری." با گذر زمان و بیشتر شدن عمر یک رابطه چنین ترس هایی جدی تر می شوند. ترس از اینکه اگر اضافه وزن پیدا کنیم دیگر برای او جذاب نباشیم، ترس از اینکه با بیشتر شدن سن جذابیت خود را از دست بدهیم، و ترس از اینکه تکراری شویم. اما چنین دغدغه هایی مختص خانم ها نیست و یک مرد نیز نگرانی های خاص خود را دارد، مثلا اینکه شغلش را از دست بدهد، اینکه درآمد کافی نداشته باشد، و اینکه نتواند مشکلات همسرش را حل کند.

همه ما در چنین مواقعی سعی می کنیم با گفتن جملات امیدبخش به همسرمان کمک کنیم. اما نکته مهمی که باید درنظر گرفته شود طریقه سخن گفتن است. مثلا جمله ای مانند "مهم نیست اگر تو یک میلیونر نیستی" نتیجه ای جز بیشتر کردن ترس او ندارد. بهتر است بگویید "تو همیشه آنچه را که می خواهم برایم فراهم می کنی" . اگر می خواهید خیالتان راحت تر شود، بیشتر به خودتان توجه کنید. ورزش کنید، لباس های زیبا به تن کنید و به خودتان برسید. بدین ترتیب اعتماد به نفستان بیشتر می شود و باور می کنید که هنوز از نظر همسرتان خواستنی و دوست داشتنی هستید.

۳. با من خواهی ماند؟

اگر رابطه ای درست و سالم باشد، هر دو طرف گاهی دچار حس آسیب پذیری و ناامنی خواهند شد. ترس از جدایی بخش جدایی ناپذیر یک رابطه عاشقانه است، چرا که دو طرف از تنهایی ای که انتظارشان را می کشد می ترسند. گاهی جملاتی مانند "اگر واقعا این طور فکر می کنی پس بیا از هم جدا شویم" تنها برای اطمینان حاصل کردن از احساس طرف مقابل به زبان رانده می شوند. ولی اگر احساس می کنید او با کارها و رفتارش آزارتان میدهد، شاید بهتر باشد صبر کنید و زندگی را بدون او تصور کنید. هرگاه بپذیریم زندگی بدون او هم می تواند شاد و جالب باشد، صبر و تحمل بیشتری خواهیم داشت.

۴. برایت مهم هستم؟

احساس مهم بودن اولین و مهم ترین انگیزه است. وقتی شوهری سالگرد ازدواج خود را فراموش می کند، یا آقایی طی چندین باز تماس با همسرش موفق نمی شود با او صحبت کند، احساس نادیده گرفته شدن به سراغ او می آید. این احساس منفی و آزاردهنده سپس در قالب دعواهای لفظی خود را نشان می دهد.

۵. دوستم داری؟

بعضی کارشناسان معتقدند در پس هر مشاجره و اختلاف یک سوال نهفته است: "دوستم داری؟" . آیا آنقدر دوستم داری که وقتی می دانی بی نظمی مرا ناراحت می کند اتاق را مرتب کنی؟ آنقدر دوستم داری که پولت را بیهوده هدر ندهی؟ آنقدر دوستم داری که به من اعتماد کنی و توصیه هایم را بپذیری؟ شاید به همین دلیل باشد که وقتی تغییری مهم در زندگی یک زوج ایجاد می شود، مثلا وقتی کودکی به دنیا می آید یا یکی از اعضای خانواده فوت می کند، مشاجرات و اختلافات هم افزایش می یابد. در چنین مواقعی لازم است به خود یادآوری کنیم که اگرچه در شرایط و محیط اطراف تغییراتی پدید آمده است، اما رابطه ما به همان صورت قبل باقی مانده و تغییری نکرده است.