یکشنبه, ۱۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 2 February, 2025
چرا باید برای کودکان با صدای بلند کتاب بخوانیم
این روزها همه جا سخن از اهمیت کتابخوانی برای کودکان است و بلندخوانی کتاب، بهترین روش کتابخوانی برای آنهاست...
این روزها همه جا سخن از اهمیت کتابخوانی برای کودکان است و بلندخوانی کتاب، بهترین روش کتابخوانی برای آنهاست. کارشناسان ترویج کتابخوانی نیز به اهمیت بلندخواندن کتاب برای کودکان و همراه با کودکان تاکید میکنند اما چرا باید برای کودکان با صدای بلند کتاب بخوانیم؟
برانگیختن تخیل: هنگامیکه برای کودک کتاب میخوانید، آنها باید از ذهن خود برای خلق صحنههای داستان و آنچه در آن رخ میدهد، استفاده کنند. همچنین ممکناست از پیشبینی واکنش شخصیتها یا ساختن پایانهای دیگری برای داستان لذت ببرند.
گسترش دایره واژگان: میتوانید کتابی که کمی از سطح توانایی درک کودک بالاتر است، انتخاب کنید. به این ترتیب ذهن او درگیر واژگانی میشود که به تنهایی توانایی خواندن و درک آنها را ندارد. هنگامی که کودک این واژهها را میشنود، تلاش میکند معنی واژه جدید را تشخیص دهد.
پرورش تفکر تحلیلی و منطقی: داستانهایی که با مهارت نوشته شدهاند، کودکان را به فراتر رفتن از تجربههای شخصیشان و قرار دادن خود به جای یک انسان یا موجود دیگر فرامیخوانند؛ چرا قهرمان داستان آن حرکت را انجام داد؟ شخصیت دیگر چه واکنشی نشان داد؟ اگر کودک به جای شخصیتهای داستان بود، چه واکنشی نشان میداد؟ اندیشیدن به این پرسشها به بحث و گفتوگو درباره بازتاب انتخابهای ما در زندگی و تاثیر آنها بر اطرافیان ما میانجامد.
تقویت پیوند بین کودک و بزرگسال: بلندخوانی، یک تجربه مشترک است. معمولا بزرگسالان به همان اندازه یا بیشتر از کودکان از داستان لذت میبرند و با خنده، گریه و با هم اندیشیدن، همبستگی بین آنها و کودکان ایجاد میشود.
علاقهمند کردن کودک به کتاب: کتابخوانی به بزرگسالان فرصت میدهد با انتخاب کتابهای جذاب، علاقه و توجه کودک را به کتابخوانی به عنوان یک فعالیت لذتبخش جلب کنند.
برانگیختن شوق خواندن بهتنهایی: کودکانی که برایشان کتاب خوانده میشود، از انتخاب کتاب برای خود لذت میبرند. به خصوص اگر نخواهند منتظر بمانند تا شما کتاب را به مرور و بخش به بخش برایشان بخوانید، تشویق میشوند خودشان ادامه داستان را بخوانند.
افزایش گستره توجه: کودکان میتوانند هنگام شنیدن یک داستان جذاب، سرجایشان میخکوب شوند و به آنچه میخوانید توجه کنند بنابراین بلندخوانی یک کتاب مناسب و جذاب، میتواند تمرین خوبی برای تقویت توانایی تمرکز و توجه آنها باشد.
به تنهایی خواندن و خواندن موازی: در نظر گرفتن یک برنامه زمانی مشخص برای کودکان که در آن بهتنهایی برای خودشان کتاب بخوانند، میتواند تاثیر بزرگی بر علاقهمند کردن کودکان به کتابخوانی داشته باشد. همگی میدانیم کودکان آنچه ما انجام میدهیم تکرار میکنند نه آنچه میگوییم. خواندن موازی نیز هنگامی است که شما و کودکتان همزمان اما هر کدام جداگانه چیزی را میخوانید. به این ترتیب علاقه و احترام خود به خواندن را عملی به کودک نشان میدهید. به یاد داشته باشید که برانگیختن شوق به انجام یک کار در وجود کودک اثری ماندگارتر از این برجای میگذارد که فقط بخواهید انجام آن کار را به او یاد دهید. هنگامیکه کودکتان را در حال تلاش برای خواندن یک کتاب دیدید، بدانید میخواهد کتابخوان شود. هرچند ممکن است کتاب را سروته گرفته باشد یا نوشتهها هنوز برایش بیمعنی باشند. این شوق و تلاش به شما نشان میدهد کودکتان «واقعا میخواهد که بخواند.»
ویدا محمدی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست