شنبه, ۲۹ دی, ۱۴۰۳ / 18 January, 2025
ستارگان دیروز, نیمکت نشینان امروز
یک زندگی کاملاً ماشینی و یکنواخت. اگر کسی بخواهد در این کشور زندگی کند و دفتر خاطرات بنوسید نیازی نیست به خودش زیاد سختی بدهد. کافی است یک صفحه بنویسد و برای ادامه از همان یک صفحه کپی بگیرد! حتماً تاکنون متوجه شده اید در مورد کدام کشور صحبت می کنیم. بله درست است؛ آلمان. زندگی در آلمان یکنواخت و قابل پیش بینی است دقیقاً به همین خاطر است کسانی که به زندگی در آلمان عادت می کنند خیلی سخت می توانند خود را با زندگی در دیگر کشورهای جهان وفق دهند. این قانون به فوتبال ژرمن ها هم سرایت کرده است.
در فوتبال آلمان هر باشگاه قانون خاص خود را دارد یک قانون کاملاً مشخص و غیرقابل انعطاف. باشگاه های آلمانی سال های سال است که از همین قانون پیروی می کنند. شاید یکی از دلایلی که فوتبال آلمان را یک فوتبال ماشینی می دانند همین مسأله باشد. قانون مختص هر باشگاه آلمانی مسلماً می تواند روی یک بازیکن تأثیرگذار باشد. بازیکنان در عضویت باشگاه هستند. به این قوانین عادت می کنند و خود را وابسته به این قوانین می دانند به همین خاطر همان طور که یک شهروند آلمانی خیلی سخت می تواند به زندگی در یک کشور غریب عادت کند یک فوتبالیست شاغل در بوندس لیگا هم خیلی سخت می تواند خود را با شرایطی جدید وفق دهد. بارها و بارها شاهد این مسأله بوده ایم که ستارگان باشگاه های آلمانی پس از ترک تیم خود به بازیکنانی کاملاً معمولی و گاهی نیمکت نشین تبدیل می شوند. در ادامه مروری خواهیم داشت بر ستارگانی که در بوندس لیگا پس از جدایی از باشگاه و نقل مکان به باشگاهی دیگر خاموش شدند.
۱) میشائیل بالاک
سرشناس ترین و مطرح ترین نام در این لیست میشائیل بالاک است هرچند که بالاک در حال حاضر از نفرات اصلی چلسی به حساب می آید اما خود او هم بارها به این نکته اشاره کرده است که با بالاک بایرن مونیخ فاصله زیادی دارد. بالاک در بایرن یک سوپر ستاره بود اما در چلسی نشانی از آن هافبک همه کاره مونیخی ها ندارد.
۲) کریستوف متزلدر
کریستوف متزلدر یکی دیگر از ملی پوشان فوتبال آلمان است که پس از رفتن از بوندس لیگا با افت شدیدی مواجه شد. ستاره خط دفاعی ژرمن ها در جام جهانی ۲۰۰۶ حالا یک نیمکت نشین دائمی است. همه او را در بوندس لیگا یکی از بهترین ها می دانستند چون در بوندس لیگا یک مدافع بی نظیر بود. مدافعی که کابوس مهاجمان لقب گرفته بود اما متزلدر در رئال مادرید حتی نتوانست در حد و اندازه های یک مدافع معمولی ظاهر شود.
۳) تابیاس راو
تابیاس راو را همه کاره هامبورگ می دانستند. او در خط میانی بندرنشینان یک هدایت کننده و همه کاره واقعی بود. راو پس از درخشش در هامبورگ اعلام کرد که قصد دارد برای راه یافتن به تیم ملی کشورش به باشگاه بزرگ تری بپیوندد. او بایرن را برای فعالیت خود انتخاب کرد اما در بایرن از همان اولین بازی روی نیمکت نشست. نیمکت نشینی ستاره اسبق هامبورگ آنقدر طولانی شد که دیگر بسیاری از فوتبالدوستان آلمانی او را نمی شناسند.
۴) تیم بروفسکی
بروفسکی در سال های گذشته یکی از بهترین های فوتبال ژرمن ها به حساب می آمد. عملکرد خیره کننده این مدافع جوان در ترکیب برمن باعث شد تا او خیلی زود به تیم ملی آلمان راه پیدا کند. بازی های فوق العاده بروفسکی در بین سبزپوشان شهر برمن باعث شد تا بایرن مونیخ به فکر جذب این مدافع جوان بیفتد. بروفسکی با هزاران رؤیا و آرزو پیراهن پرافتخارترین باشگاه آلمانی را بر تن کرد. حالا او باید بدون اینکه به آرزوهایش برسد این تیم را ترک کند. بروفسکی یکی از فوتبالیست های شاغل در بوندس لیگا بود که پس از ترک تیم خود هرگز نتوانست عملکرد گذشته اش را تکرار کند.
۵) درلون بوکلی
سال گذشته بوکلی به عنوان یک پدیده به فوتبال آلمان معرفی شد. او در بیله فلد هر روز پیشرفت می کرد. عملکرد خیره کننده بوکلی در بیله فلد تمامی کارشناسان فوتبال آلمان را حیرت زده کرده بود. بوکلی پس از درخشش در بوندس لیگا به ایتالیا رفت اما در ایتالیا پس از ۳ ماه بازی خیلی زود محو شد!
۶) جیووانی فدریکو
قانون شوم فوتبال ژرمن ها حتی در دسته دوم بوندس لیگا هم حکومت می کند! جیووانی فدریکو به عنوان آقای گل رقابت های دسته دوم بوندس لیگا پا به دورتموند گذاشت و پیراهن پرطرفدارترین باشگاه آلمانی را بر تن کرد. او موفق شده بود در رقابت های دسته دوم بوندس لیگا ۲۹ بار دروازه حریفان را باز کند اما با پیراهن قناری پوشان دورتموند حتی نتوانست یکی از این گل ها را تکرار کند! دقیقاً به همین خاطر پس از یک فصل حضوردر بورسیا دورتموند این بازیکن در لیست فروش قرار گرفت.
۷) لینکولن
لینکولن به عنوان یک ستاره برزیلی، مظهر تکنیک و قدرت در فوتبال آلمان به حساب می آمد. تکنیک ناب برزیلی، این بازیکن را به محبوب ترین چهره در شالکه تبدیل کرده بود. لینکولن پس از درخشش در شالکه به گالاتاسرای رفت که حالا این بازیکن تکنیکی باید از روی نیمکت نظاره گر بازی همتیمی هایش باشد.
۸) دیوید ادونکور
بدون شک دوستداران فوتبال دیوید ادونکور را به یاد دارند. همان ذخیره طلایی یورگن کلینزمن در جام جهانی .۲۰۰۶ فرارهای سریع و تکنیک بالا این بازیکن جوان را به عنوان پدیده فوتبال آلمان معرفی کرد. پس از عملکردی خیره کننده در جام جهانی ۲۰۰۶ ادونکور دورتموند را به مقصد رئال بتیس ترک کرد.
همگان منتظر درخشش این ستاره آلمانی در لیگ اسپانیا بودند اما...!
۹) رافائل ون دروارت
زمانی که رافائل ون دروارت به هامبورگ آمد هواداران هامبورگی سر از پا نمی شناختند. او در آژاکس یک ستاره بود. در هامبورگ نیز ون دروارت توانست در حد و اندازه های یک فوق ستاره ظاهر شود. تنها پس از یک فصل این ستاره جوان هلندی بازوبند کاپیتانی بندرنشینان را به بازو بست و هواداران نیز به او لقب فرشته کوچک را دادند. عملکرد عالی ون دروارت باعث شد تا باشگاه های بزرگ اروپایی برای به خدمت گرفتن این بازیکن ابراز تمایل کنند. سرانجام فرشته کوچک هامبورگ راهی مادرید شد تا پیراهن پرافتخار رئال را بر تن کند. پس از حضوری کاملاً ناموفق در برنابئو این هافبک جوان هلندی باید به دنبال تیمی جدید باشد!
۱۰) مارکو پانتلیچ
پانتلیچ در هرتا یک ستاره بود. گل های این مهاجم فرصت طلب بارها و بارها برای هرتایی ها امتیاز آور شد. پس از درخشش در هرتا این مهاجم تصمیم گرفت بازی در تیم جدید را تجربه کند اما ظاهراً بهتر بود او در هرتا باقی می ماند!
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست