چهارشنبه, ۲۶ دی, ۱۴۰۳ / 15 January, 2025
بدگمانی کابوس زندگی
حسادت زمانی که در حد اعتدال باشد، احساسی کاملا طبیعی است.این حس همچنین میتواند به حالتی بیمارگونه، افراطی، خفقانآور و غیرقابل تحمل درآید و سلامت روانی و زندگی زناشویی را به خطر اندازد.
بنابر یک تحقیق کانادایی، گروهی از بزرگسالان از میان مهمترین مشکلات زناشویی، حسادت را در رده دوم این گروه قرار دادند. چنانچه این حس که در حد اعتدالش، جزء لاینفک رابطه عاشقانه بین زن و مرد به شمار آید، زمانی که از حد خود خارج شده و به حالتی افسار گسیخته در آید، برای زوجین مضر خواهد بود. زمانی که ببینید زن بسیار زیبایی به همسرتان نزدیک میشود و در این هنگام نیشگونی در قلبتان احساس کنید، این احساس غیرطبیعی نیست. اما حتی اگر بنا باشد بیش از حد ساده لوح و آسانگیر نباشیم، در هر حال پاییدن و جاسوسی کردن و سوءظن برای هر دو طرف مضر است.
«کجا بودی؟ با کی غذا خوردی؟ اون احمقی که فکر میکرد خوشگله چی برات تعریف میکرد و برای چی وقتی داشتی به حرفهاش گوش میدادی بهش لبخند میزدی؟ به کی زنگ میزنی؟» فرد حسود زمانیکه حسادتش بیمارگونه باشد، زندگی خود و همسرش را به یک جهنم واقعی تبدیل میکند.
چنانچه حسادت بهصورت کنترل نشده و کنترل نشدنی باقی بماند، به سرعت برای زوجین مضر و شوم خواهد شد. فرد بدگمان با افکار پارانوئید به سرعت به فرد آزاردهندهای تبدیل میشود و تنها هدفش آن است که به هر قیمتیکه شده و از هر طریقی که ممکن باشد «حقیقت» هولناکی را کشف کند؛ همان حقیقتی که قلب او را شکسته و زندگیاش را به تباهی می کشاند: شریک زندگیاش او را فریب میدهد. واکنش تند و کینه توزانهای که در برابر ترس از دست دادن همسر و یا تهدیدی ساده از خود بروز میدهد معمولا با حس خود کمبینی و کاهش عزت نفس همراه است. چنانچه فرد حسود به سهولت بهخود بقبولاند که همسرش به او وفادار نیست، بر این باور است که حقیقتا درخور عشقی که همسرش نسبت به او دارد، نیست.
چنین فردی مرتبا در ظن و بدگمانی بهسر میبرد، به هیچ کس اعتماد ندارد و به محض آنکه تلفن همراه همسرش روی پیغام گیر و یا خاموش باشد و جوابی از طرف او نشنود، در ذهنش یک سناریو ساخته و برای خودش خیالبافی میکند! در حالیکه خود را درون زندانی که با دستهای خودش ساخته حبس میکند، گفتههای دیگران را بد تعبیر کرده و از کاه کوه میسازد. سوءظن و بیاعتمادی لحظهای او را رها نکرده و پیوسته پریشان و ناراحت میکند و این مشکل میتواند تا جایی پیش رود که زندگی زناشوییاش را به نابودی کشاند.
ترجمه - سپیده حسینعلی عراقی
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست