سه شنبه, ۹ بهمن, ۱۴۰۳ / 28 January, 2025
مجله ویستا

شهید سید محمد ضیع خانی


سید محمد در دی ماه سال ۱۳۳۲ در شهر مقدس قم چشم به جهان گشود. دوران كودكی را در محیطی آكنده از عشق به ائمه اطهار(ع) در خانواده‌ای روحانی سپری كرد. هنوز نوجوانی بیش نبود كه در محفل‌های …

سید محمد در دی ماه سال ۱۳۳۲ در شهر مقدس قم چشم به جهان گشود. دوران كودكی را در محیطی آكنده از عشق به ائمه اطهار(ع) در خانواده‌ای روحانی سپری كرد. هنوز نوجوانی بیش نبود كه در محفل‌های دینی با سیاست آشنا شد و قدم در راه مبارزه با رژیم پهلوی گذاشت. در اوج اختناق و ظلم ستمشاهی بر تكثیر و پخش اعلامیه‌‌ها پرداخت. به همین دلیل بار ها توسط مأموران ساواك دستگیر شد و آخرین بار در اوج انقلاب همراه با زندانیان سیاسی از زندان آزاد گشت.

پس از پیروزی انقلاب ابتدا به عضویت كمیته استقبال از امام (ره) درآمد، در تشكیل كمیته انقلاب اسلامی نقش ارزنده‌ای را ایفا كرد.

پس ازمدتی فعالیت در این نهاد به جمع برادران غیورش در سپاه پاسداران پیوست، و در ستاد مبارزه با مواد مخدر كار خود را آغاز نمود. با شروع جنگ تحمیلی و غائله كردستان ضمن ساماندهی نیروهای سپاه، بخش ترابری این نهاد را بنیان گذارد. ایجاد كاروان‌های عظیم « عاشورا» و «تاسوعا» در فتح بندر مهم فاو طرح عظیم او بود. وی در همین عملیات به علت استنشاق گازهای شیمیایی مجروح شد. باردیگر در منطقه عملیاتی شلمچه در یك شب دو هزار وسیله سنگین را به خطوط مقدم رساند.(۱) جنگ به پایان رسید و سیل استان سیستان و بلوچستان سید را رهسپار این سرزمین نمود، تا با احداث سیل‌بند به یاری هموطنانش بشتابد. در زمان زلزله «رودبار» صنیع ‌خانی جزو اولین افرادی بود كه به كمك آسیب‌دیدگان شتافت. در زمان ساخت حرم و حسینیه امام خمینی (ره) نقش فعالی ایفا نمود.

سید احمد خمینی بارها در مجالس حرم مطهر برای سلامتی وی دعا كرد. سرانجام قائم مقام بنیاد تعاون سپاه در تاریخ ۱۵/۶/۱۳۷۳ پس از سال‌ها تحمل رنج و درد طلایه‌دار مجروحان شیمیایی شد و آسمان با وسعت بیكرانش در مقابل او به سجده افتاد.

۱) صنیع خانی چندین بار از مقامات دولت تقدیر نامه کتبی دریافت کرد.