پنجشنبه, ۴ بهمن, ۱۴۰۳ / 23 January, 2025
مجله ویستا

۱۹ مرداد: در شهر چه گذشت؟!


۱۹ مرداد: در شهر چه گذشت؟!

تا به حال شاهد خالی شدن بار از برخی خودرو‌های حامل مرغ بوده‌اید؟ به احتمال بسیار زیاد اگر یک بار این صحنه را دیده باشید تا مدت‌ها به خوردن مرغ رغبت نشان نمی‌دهید.
● ایستادن بر …

تا به حال شاهد خالی شدن بار از برخی خودرو‌های حامل مرغ بوده‌اید؟ به احتمال بسیار زیاد اگر یک بار این صحنه را دیده باشید تا مدت‌ها به خوردن مرغ رغبت نشان نمی‌دهید.

ایستادن بر فراز تپه‌ای از مرغ

متاسفانه با وجود توصیه‌های مکرر وزارت بهداشت مبنی بر لزوم توجه ویژه به حمل بهداشتی انواع گوشت، گاهی اوقات هنگام خالی کردن بار از خودرو‌های یخچال‌دار ویژه، بهداشت رعایت نشده و مرغ‌ها به انواع میکروب‌ها آلوده می‌شوند.

به عنوان نمونه، گاهی افراد با همان کفش‌هایی که در خیابان راه می‌روند وارد یخچال این خودرو‌ها می شوندو با دست بدون دستکش، بار را خالی می‌کنند.

برخی هم که کفش ها را درمی‌آورند و چکمه به پا می‌کنند باز هم فاصله مغازه تا خودرو را با همین چکمه‌ها طی می‌کنند و دست آخر روی مرغ‌ها می‌ایستند تا راحت‌تر بار را خالی کنند.

در این بین تعدادی از مرغ‌ها درحال پرتاب به سوی سبد‌ها هم روی زمین می‌افتند و این افراد با خیال راحت آنها را دوباره به سبد باز می گردانند.

وقتی ۱۰۰ تومان پول خرد می‌شود

از زمانی که کرایه مسافربر‌ها در حد ۵۰ و ۱۰۰ تومان بود و راننده‌ها، ۵ و ۱۰ تومانی را پول خرد می‌دانستند، مدت زیادی نمی‌گذرد اما همزمان با افزایش کرایه‌ها، ۱۰۰ یا حتی ۲۰۰ تومانی هم به پول خرد تبدیل شده است.

تا همین چند سال پیش مسافر و راننده بر سر سکه ۵ تومانی بقیه کرایه، مشاجره می‌کردند اما حالا برخی از رانندگان به بهانه نداشتن پول خرد-که البته مقصودشان همان اسکناس‌های ۱۰۰ و ۲۰۰ تومانی است- از مسافر می خواهند از دریافت بقیه کرایه صرف‌نظر کند.

البته در برخی موارد هم اصلا توضیحی نمی‌دهند و پا را روی پدال گاز می‌گذارند و مسافر را در حال بهت و ناباوری ترک می‌کنند. از آنجایی که مسافران، مسئول کمبود پول خرد نیستند، بهتر است تا رانندگان همواره پول خرد به همراه داشته باشند تا مسافران مجبور نباشند بار کمبود پول خرد را بر دوش بکشند.

در مصرف بوق صرفه جویی کنید

ساکنان نزدیک محل جایگاه‌های سوخت هر روز در کنار بوی بنزین، صدای بوق راننده‌های عصبانی از طول صف را نیز باید تحمل کنند.

دور دو فرمان مقابل جایگاه‌ سوخت، سوختگیری خارج از نوبت و بالاخره متوجه کردن راننده‌ جلویی از به حرکت در آمدن صف، همگی از مصادیق الزامی برای فشردن بوق به شمار می‌روند.

این در حالی است که اگر برخی راننده‌ها در کنار مصرف برق و سوخت، در مصرف بوق هم صرفه‌جویی می‌کردند از فرسایش اعصاب شهروندان کمی کاسته می‌شد.

پدیده بوق از منظر برخی افراد به اصطلاح دست به فرمان، زبان راننده تلقی می‌شود و بنابراین هر ایده‌ای به وسیله آن باید مطرح شود.

این اواخر نیز فروشنده‌های آپشن‌های گوناگون خودرو به کمک راننده‌های علاقه‌مند به بوق شتافته‌اند و انواعی از این وسیله پر سر و صدا را در اختیار آنها قرار می‌دهند که هیچ نسبتی با سلامت اعصاب و روان شهروندان ندارد.

مرخصی ساعتی پله‌برقی‌ها

از وقتی پله‌برقی‌ها به پل‌های عابر پیاده افتخار دادند و در این بخش از شهر نیز شهروندان را جابه‌جا می‌کنند، تنها بهانه استفاده نکردن از این پل‌ها از بین رفته است.

البته نصب این پله‌برقی‌ها ثابت کرد شهروندان معدودی که با پل‌های عابر پیاده میانه‌ خوبی ندارند، حتی در صورت وجود پله برقی نیز از عرض خیابان عبور می‌کنند.

این اواخر نیز بهانه‌های افرادی که عرض خیابان را به پل‌ها ترجیح می‌دهند، بیشتر شده است. این بهانه جدید شامل مرخصی ساعتی پله‌های برقی است که به دنبال قطع روزانه برق، صادر می‌شود.

این در حالی است که به هر حال پله‌های برقی، خدمات جانبی هستند که نبود یا مرخصی ساعتی آنها بهانه معقولی برای استفاده نکردن از پل‌ عابر تلقی نمی‌شود. به هر حال از پیاده‌ها نیز انتظار می‌رود حقوق رانندگان وسایل نقلیه موتوری را رعایت کنند.