چهارشنبه, ۱۲ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 1 May, 2024
مجله ویستا

طلای المپیک, هدف بعدی حدادی


طلای المپیک, هدف بعدی حدادی

مرد اول پرتاب آسیا در روزهای اخیر توانسته است برای چندمین بار پیاپی رکورد آسیا را ترقی دهد

مرد اول پرتاب آسیا در روزهای اخیر توانسته است برای چندمین بار پیاپی رکورد آسیا را ترقی دهد. احسان حدادی با شرکت در جایزه بزرگ قطر با ثبت رکورد ۶۷ متر و ۲۰ سانتی متر قهرمانی این مسابقات را به خود اختصاص داد.

کسب این قهرمانی فدراسیون جهانی دوومیدانی را مجاب کرد که نام احسان حدادی را در بین برترین های پرتاب دیسک جهان قرار دهد. حدادی که در سال ۲۰۰۷ رده های چهارم تا هفتم لیست بهترین پرتابگران دیسک جهان را در اختیار داشت توانست برای اولین بار در سال ۲۰۰۸ عنوان سوم جهان را از آن خود کند.

پس از آن قهرمان پرتاب دیسک ایران و آسیا در مسابقات گرف پری هلند شرکت کرد و در حضور نامداران این رشته با پرتاب ۶۸ متر و۵۲ سانتی متری خود ضمن کسب قهرمانی این مسابقات رکورد آسیا را بهبود بخشید. این در حالی بود که گردکانتر دارنده مدال طلای جهان و الکنا قهرمان المپیک آتن در رده های دوم و سوم قرار گرفتند.

بهترین دوومیدانی کار ایران که خود را برای المپیک پکن آماده می کند پس از قهرمانی در گرند پری هلند با کسب ۳۰ امتیاز در صدر جدول پرتابگران دنیا ایستاد.

حدادی ۲۳ ساله سپس مستقیما از هلند به روسیه پرواز کرد و مدال طلای مسابقات آزاد روسیه را به ویترین افتخاراتش افزود.

حدادی در ادامه تور بین المللی دوومیدانی به برلین سفر کرد و در مصاف با ۹ تن از قهرمانان مطرح جهان و المپیک توانست ۲ بار رکورد آسیا را بشکند. پرتاب دوم او ۶۸ متر و ۸۵ سانتی متر بود که حد نصاب آسیا را که در اختیار خودش بود ارتقا داد. اما کار به اینجا ختم نشد و در پرتاب سوم رکورد خود و آسیا را به ۶۹ متر و ۱۲ سانتی متر رساند و مدال طلا را به گردن آویخت. الکنا و کانتر باز هم کم آوردند و دوم و چهارم شدند. جایزه بزرگ استونی مقصد بعدی بود که حدادی با پرتاب ۶۹ متر و ۳۲ سانتی متر برای سومین بار رکورد آسیا و ایران را ارتقا دهد.

اگرچه حدادی از رکوردها و مدال های زرین خود شگفت زده نشده است اما قطعا توجه مسوولان بیش از پیش به او و این رشته مدال آور جلب شده است.

● قهرمان آسیا از کجا آمد؟

کسی فکرش را نمی کرد دانش آموزی که در کلاس پنجم دبستان و به اصرار معلم ورزش خود در تیم دوومیدانی منطقه فعالیت می کرد حال یکی از بهترین های رنکینگ فدراسیون دوومیدانی باشد. این موضوع گذشت تا سن ۱۵ سالگی که او دوباره با این رشته آشتی کرد. یک روز که احسان حدادی مرد شماره یک پرتاب دیسک آسیا مشغول تمرین بود مربی کروات به نام ایوان پالامارچوک که مدت ها بود در رشته پرتاب وزنه فعالیت می کرد حدادی را یکی از آینده های این رشته یافت و از او خواست که به این رشته روی آورد. در حقیقت ایوان کروات بود که استعداد نهفته حدادی را کشف کرد و پس از ۳ ماه تمرین احسان حدادی توانست با پرتاب ۵۵ متر و ۱۰ سانتی متری خود رکورد ایران در رشته پرتاب دیسک نوجوانان را ۵ متر ارتقا دهد. او از رده نوجوانان به جوانان ارتقا یافت و این بار رکورد ایران در رده جوانان را با پرتاب ۵۳ متر و ۶۶ سانتی متر، ۵ متر ارتقا داد.

● حدادی به دنبال مربی

احسان حدادی سهل و آسان به اینجا نرسیده ومحدودیت های فراوانی را در زندگی ورزشی تحمل کرده است. او شخصا به دنبال مربیان خود رفته و با آنها قرارداد بسته است.

ویکتور گوتر نیز ۶ ماه تمرینات حدادی را زیر نظر داشت تا آنجا که در مسابقات جوانان آسیا مدال طلای این مسابقات را از آن خود کرد. تنها چند روز از مسابقات آسیایی می گذشت که احسان باز هم برای ایران افتخارآفرینی کرد و خوشرنگ ترین مدال جوانان جهان را برای مردم کشورش به ارمغان آورد. پس از ارتقای ۹ متر رکورد آسیا در کره جنوبی و درست زمانی که حدادی در اوج آمادگی بود ویکتور ایران را ترک کرد و به ناچار مربی متوسطی جایگزین او شد. حدادی با کمک تجارب خود و تلاش مستمرش مدال نقره جام جهانی را در سال ۲۰۰۶ به گردن آویخت و اگرچه نتوانست در بازی های آسیایی قطر رکوردی را جابجا کند اما مدال طلای این مسابقات را از دست نداد.

با این حال احسان حدادی ۲۳ سال داشته و به گفته خودش فرصت زیادی برای حرکت به جلو دارد اما تمرین انفرادی او و مربی روسی اش بدون حمایت فدراسیون راه ترقی روزافزون او را مهیا نخواهد کرد. اگر مسوولان این رشته که امیدهای زیادی برای کسب مدال المپیک به دوومیدانی کاران است بیش از گذشته عرصه را بر ظهور جوانان مستعد آماده کنند قطعا آرزوی گرفتن طلای المپیک پکن هم برای حدادی دور از انتظار نخواهد بود.

شیوا نوروزی