چهارشنبه, ۲ خرداد, ۱۴۰۳ / 22 May, 2024
مجله ویستا

قصه شنیدن، تخیل کودک را زیاد می کند


سلامت نیوز: عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه گفت: قصه گفتن برای کودک نه تنها موجب افزایش ذخیره واژه ها و تکلم بهتر در کودک می شود ارتباط او را با والدین را نیز تقویت خواهد کرد.

دکتر اشرف تشکری،گفت: قصه شنیدن قدرت تخیل کودک را ارتقا می دهد و مفاهیم آموزشی و عملی در قالب قصه راحت تر به کودک منتقل می شود.

دکتر تشکری تصریح کرد: والدین بهتر است قصه ها را از زبان حیوانات برای کودک خود تعریف کنند. آن ها حیوانات را موجودات جالبی می دانند و به آنها علاقه مندند. بنابراین زمانی که مسائل تربیتی و مفاهیم مهم زندگی از این زبان برای آن ها بیان شود، آن را به راحتی می پذیرند.

این روانپزشک گفت: والدین باید سعی کنند لحظات خوشی را با کودک خود داشته باشند. قصه گفتن زمینه لحظات خوش بین والدین و کودک را بهتر فراهم می کند.

عضو هیات علمی دانشگاه گفت: زمان قصه گفتن برای کودک بسیار مهم است و باید در زمانی که کودک گیرایی لازم برای شنیدن را دارد، قصه را بشنود. قصه گویی پیش از خواب بهترین زمان شنیدن قصه برای کودک است. معمولا کودکان پیش از خواب عاداتی پیدا می کنند که اگر رفع نشود تا بزرگسالی هم آن را خواهند داشت. شنیدن قصه موجب رفع این عادات می شود.

وی گفت: والدین نباید تماشای فیلم را جایگزین قصه گویی برای به وی کنند. کودک حین تماشای فیلم تنها شنونده است و فرصت تصور سازی و پرسش سوال را ندارد، ارتباطی هم ایجاد نمی شود.

دکتری تشکری گفت: از زمانی که کودک توانایی شنیدن را دارد می تواند قصه گفتن والدین را هم گوش کند. این روند تا پایان عمر هم در افراد می تواند ادامه داشته باشد.