دوشنبه, ۸ بهمن, ۱۴۰۳ / 27 January, 2025
مجله ویستا

قارچ بخورید تا پوکی استخوان نگیرید


قارچ بخورید تا پوکی استخوان نگیرید

پوکی استخوان، بیماری عصر ما است که با کمبود ویتامین دی ارتباط مستقیمی دارد.

پوکی استخوان، بیماری عصر ما است که با کمبود ویتامین دی ارتباط مستقیمی دارد. ویتامینی که منابع محدودی در طبیعت دارای آن هستند و کمبودش می تواند ریسک ابتلا به پوکی استخوان و ام اس را بالا ببرد. اما پژوهش های جدید نشان می دهد که قارچ مهمترین منبع ویتامین D است. که مصرف روزانه آن می تواند تمام ویتامین D مورد نیاز بدن را تامین کند، بدون آن که به داروهای مکمل نیاز داشته باشید.

نقش اصلی ویتامین D، حفظ سلامت استخوان هاست. مهمترین منبع طبیعی این ویتامین، نور خورشید است ولی به دلیل زندگی آپارتمان نشینی اکثر افراد با کمبود ویتامین D مواجه هستند. در اکثر موارد پزشکان داروهای مکمل را برای جبران این کمبود توصیه می کنند که استفاده از آنها در دراز مدت عوارضی را به دنبال دارد.

قارچ در برابر اشعه خورشید ویتامین D تولید می کند که تمام این ویتامین با مصرف آن به انسان منتقل می شود. ویتامین دی در بدن از پوکی استخوان، بیماری ام اس، سرطان و بیماری های قلبی و عروقی پیشگیری می کند، عملکرد مغز را بهتر می کند، ترشح انسولین را بیشتر کرده و از آرتریت روماتوئید و از بروز التهاب در بدن جلوگیری می کند.

قارچ همچنین برای درمان آسم، دیابت، کاهش فشار خون، افزایش ایمنی بدن، افزایش ذخیره کلسیم بدن، درمان اختلالات عصبی و حفظ سلامت کبد بسیار مفید است. قارچ ها منبع غنی ویتامین B هستند که شامل ریبوفلاوین (riboflavin)، نیاسین (niacin,B۳) و اسید پانتوتنیک(pantothenic acid) است که با شکستن پروتئین، چربی و کربوهیدراتها باعث تولید انرژی می شوند. ویتامین B ، همچنین نقش اساسی بر عملکرد سیستم عصبی دارد. اسید پانتوتنیک قارچ ها هم به تولید هورمون ها کمک می کند و نقش مهمی در عملکرد سیستم عصبی بدن دارد. قارچ ها همچنین دارای ریبوفلاوین هستند که به حفظ گلبول های قرمزسالم خون کمک می کند. نیاسین موجود در آنها هم برای سلامت پوست مفید است و بر عملکرد صحیح دستگاه گوارش و سیستم عصبی تاثیر مستقیمی دارد.