سه شنبه, ۱۲ تیر, ۱۴۰۳ / 2 July, 2024
مجله ویستا

با این ورزش جوان می‌مانید


با این ورزش جوان می‌مانید

مطالعات نشان می‌دهند که دویدن تاثیرات پیری و افزایش سن را به تاخیر می‌اندازد و دوندگان با افزایش سن دچار ناتوانیهای کمتری می‌شوند. بر اساس مطالعه‌ای در دانشگاه استانفورد …

مطالعات نشان می‌دهند که دویدن تاثیرات پیری و افزایش سن را به تاخیر می‌اندازد و دوندگان با افزایش سن دچار ناتوانیهای کمتری می‌شوند. بر اساس مطالعه‌ای در دانشگاه استانفورد که بر روی بیش از ۵۰۰ دونده به مدت ۲۰ سال انجام شده است، دوندگان در سنین بالاتر، کمتر ناتوان می‌شوند و حتی هنگامی‌که به سنین ۸۰-۷۰ سالگی می‌رسند، فعالتر باقی می‌مانند، در حالی که نیمی‌از افرادی که نمی‌دوند دچار مرگ زودرس می‌شوند.

در این مطالعه، محققان ۵۳۸ دونده‌ی بالای ۵۰ سال را با ۴۲۳ فرد مشابه که نمی‌دویدند، مورد بررسی و مقایسه قرار دادند. شرکت کنندگان در مطالعه اکنون در سنین ۸۰-۷۰ سالگی خود هستند. در طی این سالها شرکت‌کنندگان به صورت سالیانه در مورد فعالیتها و تواناییهای خود مانند کارهای روزانه، راه رفتن، لباس پوشیدن، بلند شدن از روی صندلی، برداشتن و حمل و نقل اشیا مورد بررسی قرار گرفتند. همچنین محققان موارد مرگ و علت آن، در افراد تحت بررسی را نیز ثبت کرده اند.

نتیجه‌ی مطالعه شگفت انگیز است.

۱۹ سال پس از آغاز مطالعه، ۳۴% از افرادی که نمی‌دویدند دچار مرگ شدند، در حالی که تنها ۱۵ % دوندگان فوت شدند. یعنی میزان مرگ و میر در این افراد کمتر از نصف افراد معمولی بود.

در آغاز مطالعه، دوندگان به طور متوسط ۴ ساعت در هفته می‌دویدند. طبیعتا پس از ۲۱ سال مدت زمان دویدن افراد کاهش یافته و به ۷۶ دقیقه در هفته رسیده است. با افزایش سن به حدود ۸۰-۷۰ سالگی همه‌ی افراد دچار ناتوانیهایی شده اند اما بروز ناتوانی در دوندگان به تاخیر افتاده است. همچنین میزان حوادث قلبی عروقی، سکته‌ی قلبی و مغزی در این افراد کمتر بود. مرگ در اثر ابتلا به سرطانها، بیماریهای عصبی، عفونتها و علل دیگر نیز در دوندگان کمتر رخ داده است.

بر این اساس متخصصان می‌گویند، اگر قرار باشد از بین همه‌ی چیزهایی که وجود دارد، برای سلامت نگه داشتن افراد در هر سنی که باشند، یکی را انتخاب کنیم این یک انتخاب، باید ورزش ایروبیک باشد.

پس با دویدن، جوانی خود را طولانی تر کنید.