شنبه, ۸ اردیبهشت, ۱۴۰۳ / 27 April, 2024
مجله ویستا

دعواهای آبی وقتی مدیران طاقت ندارند


دعواهای آبی وقتی مدیران طاقت ندارند

تنها چیزی که استقلال کم داشت و بحمدالله با لطف دوستان صاحب آن نیز شده, درگیری و رویارویی کلامی مدیران عامل سابق و کنونی این باشگاه است

تنها چیزی که استقلال کم داشت و بحمدالله با لطف(!) دوستان صاحب آن نیز شده، درگیری و رویارویی کلامی مدیران عامل سابق و کنونی این باشگاه است. از آنجا که علی فتح الله زاده به شیوه ای نه چندان دوستانه از پست فوق کنار گذاشته و واعظ آشتیانی جانشین وی شد، مشخص بود که دو طرف و بهتر بگوییم فتح الله زاده و گروه خلع کننده وی رودررو خواهند ایستاد و با این که پس از چند روز تقابل فتح الله زاده اواخر هفته پیش در مصاحبه ای رادیویی گفت دو طرف دیدار و صلح کرده اند، اما بعید است این کش و قوس کاملا آرام گرفته باشد. با این اوصاف برخی حرف های دو طرف درباره یکدیگر هم بیش از اندازه آکنده از کم لطفی بوده و هم آن قدرها ریشه ای قوی در حقیقت و واقعیت نداشته است. هر دو سو مدعی اند که طرف مقابل دو طبقه از ساختمان باشگاه را اجاره داده و از این طریق درآمد نامشخصی داشته است. عجیب تر آن که پس از منتسب شدن حرف فوق به فتح الله زاده، واعظ آشتیانی گفته است نه فقط این قضیه صحت ندارد بلکه این فتح الله زاده بوده که زمان حضور در باشگاه آبی چنان کاری را انجام می داده و اوست که ترتیب تخلیه این طبقات را داده و اجاره کننده ها در حال رفتن اند تا این فضا خالی شود و استفاده اکمل از آن توسط اعضای باشگاه ممکن گردد. جالب تر این که مدیرعامل فعلی گفته است روزنامه استقلال جوان که سال ها است منتشر می شود و مدیریت آن با حاجی است، ارگان حقیقی باشگاه نیست و بهتر است که هواداران هم از این موضوع مطلع باشند. آشتیانی افزوده است که برای جبران این قضیه، باشگاه سایت اینترنتی اش را به زودی راه اندازی می کند و از این پس آبی ها و دوستداران استقلال می توانند با رجوع به این وب سایت اخبار آخرین تحولات را بگیرند.

● ابزار و تمهیدات

فرضیه های متفاوتی در خصوص وضعیت قبلی و جدید استقلال و رویدادهای فصل جاری وجود دارد. در حالی که سران فعلی باشگاه به طور محترمانه فتح الله زاده را متهم به پولساز نبودن برای باشگاه می کنند و می گویند در دوره وی و به خصوص فصل جاری ابزار و تمهیدات جذب سرمایه های تازه و کلان به باشگاه فراهم نیامد، اما نظریه دیگری این را رد می کند و برخی می گویند نه تنها قرارداد ظاهرا ۵۰۰ میلیونی سران فعلی باشگاه برای دیدارهای کم شمار باقی مانده نیم فصل اول لیگ با اسپانسرها چیز قابل توجهی نیست، بلکه فتح الله زاده در همان ماه هایی که متهم به کم کاری در این خصوص شده بود و به واقع در واپسین هفته های حضورش در جمع آبی ها موفق تر از سران فعلی باشگاه عمل کرده بود. طبیعی است که یکی از افراد معتقد به این فرضیه خود فتح الله زاده باشد که می گوید، من طی ۵ هفته اول فصل جاری لیگ دو میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان پول را وارد شریان های باشگاه کردم و اقدام بعدی ام نیز که توافق با شهرداری برای اسپانسری تیم بود، دو روز مانده به عقد قرارداد لغو شد، زیرا مدیران جدید آمدند و مجال آن کار به من داده نشد. اگر آن کار شکل می گرفت، دو میلیارد تومان دیگر وارد حساب های مالی باشگاه می شد و من می توانستم به بیلان ۴ میلیارد در عرض دو ماه برسم.

● تقابل جدی

سایر حرف های دو طرف نیز به همین اندازه نفی کننده حرف های طرف مقابل و به تبع آن مبهم است و مشخص نیست که چرا تفاوت ها در اظهارات آنان تا به این حد است و اگر چنین است آنها چطور توانسته اند ملاقات و تفاهم و مشکلات را حل و فصل کنند، اما این مسئله مشخص است که وقتی واعظ آشتیانی خبر از ارائه مدارک مالی فتح الله زاده به سازمان بازرسی کل کشور می دهد، تقابل آنها جدی است و زمانی که تصمیم گیری درباره سلف خود را به همین موضوع و همین سازمان ارجاع می دهد، این بدان معنا است که هر دو طرف دوست دارند دوره حضور خود را در جمع آبی ها موفق تر جلوه دهند و چون استقلال پس از رفتن فتح الله زاده در لیگ برتر فوتبال ایران بهتر نتیجه گرفته، همفکران با واعظ آن را نشانه مدیریت بهتر وی می دانند، اما فتح الله زاده نیز این را حق مسلم خود می داند که تصریح کند هر موقعیتی در فصل جاری نتیجه تلاش های او در پیش فصل و ۵ هفته آغازین فصل جاری است و وی بوده که تیم فعلی را بسته و شکل داده و با طراحی فنی امیر قلعه نویی را به نقطه کنونی رسانده است.

● مهر تایید

در این میان سرمربی آبی ها در اظهاراتی که نوعی میانه روی و پرهیز از صدور رای به سود یکی از طرفین درگیری است، به طور تلویحی بر ادعاهای فتح الله زاده و این که او در این باشگاه زحمات زیادی کشیده است، مهر تایید می زند، ژنرال نیک می داند که رفت و آمدهایی از این دست در استقلال عادی شده و هیچ یک از آنها نیز این تیم را به طور احساسی متحول نکرده و ضعف های آن را از میان نبرده است. بنابراین او مثل زمان تغییر و تبدیل های قبلی کار خودش را می کند و حتی در مصاحبه ها به صراحت می گوید که خیال ندارد در زمان هر یک از این تغییرات از کسی حمایت و یا او را نفی کند و فقط حق همکاری را به جا می آورد. حق همکاری می گوید مدیران هر باشگاهی ابتدا یکی دو سال بمانند و با چرخه های دشوار کاری آنجا و سختی های رتق و فتق باشگاه آشنا شوند و بعدا ببینند ساز و کارهای در اختیار گرفته شده توسط اسلاف آنان عقلایی بوده است و یا خیر و اگر برخی الزام ها آن مدیران را به سوی بعضی قراردادها و همکاری ها کشانده، آن را فورا محکوم نکنند و این ملاحظه ای است که به نظر می رسد از جانب مدیران فعلی استقلال در مورد مدیر عامل اخیر برکنار شده این باشگاه لحاظ نشده است.

● تفاوتی به وجود نمی آید

تجربه ها می گوید رفته های این عرصه معمولا بازمی گردند و یا خط مشی شان تجدید خواهد شد و دور تسلسل ها تکرار خواهد شد و بنابراین جا دارد مدیران ورزشی ما طاقتی بیش از سایرین داشته باشند ( که آشکارا ندارند) و به جای براه اندازی دعواهای رسانه ای موجد آرامش باشند. آنها که تازه واردتر هستند، نمی دانند مسابقات ورزشی تا چه حدل گول زننده است و درست وقتی که به نظر می رسد یک تیم برنده است، چطور از پای درمی آید و تن به باخت می دهد و در غیر این صورت برای تعلق دادن پیروزی های هنوز حاصل نیامده به خود کوشش چندانی نمی کردند. به همین خاطر است که حاجی بسیار باتجربه تر در این خصوص، راه خاص خودش را می رود و فقط از سهم خود در شکل گیری استقلال امسال و استقلال سال های قبلی می گوید، چیزی که چه او اجازه دهند چند طبقه باشگاه بوده باشد یا خیر، تفاوتی در اصل قضیه و نگرش حرفه ای ورزشی به وجود نمی آورد و سهم افراد را کمتر و یا بیشتر از آنی که هست، نمی کند.



همچنین مشاهده کنید