یکشنبه, ۲۳ دی, ۱۴۰۳ / 12 January, 2025
مجله ویستا

امام علی (ع ) از نگاه دیگران


امام علی (ع ) از نگاه دیگران

ابن سینا درباره عظمت و جایگاه امام علی (ع ) می گوید :
« امام علی (ع ) در میان یاران رسول خدا مانند کلی در میان جزئیات محسوسه بود و یا مانند عقول قاهره نسبت به اجسام مادیه بود. »
خطیب بغدادی …

ابن سینا درباره عظمت و جایگاه امام علی (ع ) می گوید :

« امام علی (ع ) در میان یاران رسول خدا مانند کلی در میان جزئیات محسوسه بود و یا مانند عقول قاهره نسبت به اجسام مادیه بود. »

خطیب بغدادی (ابوبکر احمد بن علی ) از اسماعیل بن جعفر (راوی موثق ) از ابن عباس نقل کرده است :

« در قرآن حدود سیصد آیه درباره علی (ع ) نازل شده است . برخی از قدما مانند طبری و ابونعیم رساله هایی به نام مانزل من القرآن فی علی (ع ) تالیف کرده اند.

هم چنین ابن حجر و شبلنجی از ابن عساکر از ابن عباس موضوع سیصد آیه را درباره علی (ع ) نقل کرده اند. »

علامه فقید محمدتقی جعفری می نویسد :

« هیچ گونه جای تردید نیست که ما نمی توانیم شخصیت علی بن ابی طالب (ع ) را مانند شخصیت های یک بعدی تاریخ نشان بدهیم و کتابش (نهج البلاغه ) را هم به عنوان کتابی که یک شخصیت یک بعدی از خود به یادگار گذاشته است تلقی نماییم . ما با انسانی سروکار داریم که هدف اعلایی برای زندگی دارد زمامداری که عادل مطلق است دارای معرفتی در حد اعلی درباره انسان و جهان وابستگی به مبادی عالی هستی خود را جزئی از انسان دیدن وابستگی مستقیم به خدا تقوا و فضیلت درحد اعلا پاکی گفتار و کردار و اندیشه و نیت پاک و ده ها امتیازات از این قبیل که در علی بن ابی طالب با اتفاق تمام تواریخ ثبت شده است . »

« میخائیل نعیمه » نویسنده مسیحی لبنانی الاصل و از بزرگان ادبیات و فلسفه معاصر عرب چنین اظهار می کند :

« یک نویسنده و مورخ هر چند نابغه و هنرمند باشد هرگز نمی تواند حتی در هزار صفحه تصویر کامل از شخصیت علی (ع ) و عظمت او بازگشاید; زیرا آن چه این عنصر بی پایان عربی میان خود و خدایش انجام داده چیزی است که هیچ کس نشنیده و ندیده است و بیش از آن کارهایی است که از دست و زبان و قلم او برخاسته است . پس در این صورت هر چهره ای که از شخصیت او ترسیم کنیم ناچار مبهم و نارسا و اندک خواهد بود. »

او می افزاید :

« این بزرگی و عظمت علی (ع ) هرچند روزگاران زیادی بر آن می گذرد همواره می تواند برای ما گنجینه پرمایه ای باشد که بدان توجه کنیم و امروز یا هر روز دیگر که نیازی به ساختمان یک زندگی شایسته و سربلند داشته باشیم از آن الهام بگیریم . »

و سپس ادامه می دهد که :

« علی عنصر نامتناهی تفکر و اندیشه در هر زمان و مکانی است » .