یکشنبه, ۳۰ دی, ۱۴۰۳ / 19 January, 2025
آیا شما هم به کامپیوتر جیبی یا PDA نیاز دارید؟
کمتر از ۵ سال است که کامپیوترهای جیبی یا PDA (که مخفف Personal Digital Assistant) است در دسترس عموم قرار گرفته اند. همین ۲ سال پیش بود در فیلم جیمزباند از آنها به عنوان یکی تکنولوژی خیلی جدید استفاده شده بود، ولی حالا خیلی از افراد از این دستگاههای کوچک و پر قدرت هر روز استفاده می کنند. ولی آیا - گذشته از قیمت آنها - همه افراد به این کامپیوترها نیاز دارد؟
این دستگاه ها دو کار اصلی انجام می دهند: یکی اینکه به طور استاندارد به عنوان تقویم، دفتر تلفن، ساعت، ماشین حساب، دخل و خرج و غیره عمل می کنند و دیگر اینکه می توانید با نصب نرم افزار مورد نظر از آنها استفاده های نامحدودی بکنید. اگرچه مورد اول با خیلی از کامپیوترهای جیبی ساده تر که کمتر از ۲۰ دلار قیمت دارند انجام می شود ولی باید توجه کرد که این کامپیوترها فقط با فشار یک کلید تمام اطلاعات را با کامپیوتر اصلی شما رد و بدل (sync) می کنند و به همین دلیل اطلاعات شما با از بین رفتن باتری از بین نمی رود. (اهمیت این مساله وقتی یکبار اطلاعات مهم را از دست بدهید برایتان روشن می شود.) بعضی افراد به استفاده از کامپیوتر برای موارد بالا عادت کرده اند و این افراد فقط با یکبار استفاده از کامپیوتر جیبی آنرا کنار نخواهند گذاشت. ولی افرادی که هنوز از روشهای قدیمی استفاده می کنند یا نیازی به قرار ملاقات، تقویم و غیره ندارند هرگز استفاده مفیدی از امکانات اصلی این کامپیوترها نخواهند کرد و موردهای زیادی هستند که این دستگاه ها را تهیه می کنند و هرگز از آنها استفاده نمی کنند.
باید توجه کنید که کامپیوترهای جیبی صفحه بسیار کوچکی دارند و برای وارد کردن اطلاعات باید از قلم دستگاه (که خیلی وقتها حروف را اشتباه تشخیص می دهد)، صفحه کلید روی صفحه (که تایپ با آن کمی آرام است) و یا صفحه کلیدهای جانبی (که استفاده از آنها در هنگام حرکت و سطح ناصاف عملا غیرممکن است) استفاده کنید. در نتیجه استفاده از آنها هرگز براحتی کامپیوتر نیست. بعضی از افراد می توانند با این مشکلات بسازند، ولی برای سایر افراد عادت به کامپیوترهای کوچک تا حدی غیرممکن است.
در صورت نصب نرم افزارهای جانبی استفاده های نامحدودی میتوان از این کامپیوترها کرد. شما باید تصمیم بگیرید که آیا این امکانات در یک کامپیوتر کوچک نیاز شما را برابرده می کند یا نه. برخی از استفاده هایی که از این کامپیوترها میتوان کرد عبارتند از:
- مطالعه کتابهای الکترونیک یا eBook و همچنین فایلهای آکروبات (این برای خود من یکی از مهمترین استفاده های کامپیوتر جیبی است.)
- برنامه های Microsoft Office مانند Work, Excel و حتی Power Point (یا برنامه های مشابه آنها)
- استفاده از کامپیوتر جیبی بجای خیلی از دستگاههای کوچک دیگر مانند انواع ماشین حساب (از جمله گرافیکی) و ریموت کنترل قابل برنامه ریزی برای تمام دستگهاه های الکترونیک موجود
- در برخی مدلها امکانات بسیار فراوان مانند MP۳ ، ضبط صوت، ویدئو، GPS (مکان یاب ماهواره ای) و غیره وجود دارد که گاهی با اضافه کردن یک دستگاه کوچک امکان پذیر است.
- و در صورت برخورداری از اینترنت: نقشه، پست الکترونیک و تقریبا تمام امکانات مربوط به اینترنت در همه جا و همه وقت در اختیار شماست.
این نکات مثبت و منفی کامپیوترهای جیبی امروز بود ولی خود شما باید تصمیم بگیرید که آیا چنین دستگاهی نیاز شما را برابرده می کند یا فقط یک اسباب بازی است برای بزرگترها.
ایران مسعود پزشکیان دولت چهاردهم پزشکیان مجلس شورای اسلامی محمدرضا عارف دولت مجلس کابینه دولت چهاردهم اسماعیل هنیه کابینه پزشکیان محمدجواد ظریف
پیاده روی اربعین تهران عراق پلیس تصادف هواشناسی شهرداری تهران سرقت بازنشستگان قتل آموزش و پرورش دستگیری
ایران خودرو خودرو وام قیمت طلا قیمت دلار قیمت خودرو بانک مرکزی برق بازار خودرو بورس بازار سرمایه قیمت سکه
میراث فرهنگی میدان آزادی سینما رهبر انقلاب بیتا فرهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی سینمای ایران تلویزیون کتاب تئاتر موسیقی
وزارت علوم تحقیقات و فناوری آزمون
رژیم صهیونیستی غزه روسیه حماس آمریکا فلسطین جنگ غزه اوکراین حزب الله لبنان دونالد ترامپ طوفان الاقصی ترکیه
پرسپولیس فوتبال ذوب آهن لیگ برتر استقلال لیگ برتر ایران المپیک المپیک 2024 پاریس رئال مادرید لیگ برتر فوتبال ایران مهدی تاج باشگاه پرسپولیس
هوش مصنوعی فناوری سامسونگ ایلان ماسک گوگل تلگرام گوشی ستار هاشمی مریخ روزنامه
فشار خون آلزایمر رژیم غذایی مغز دیابت چاقی افسردگی سلامت پوست